میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، عباس صادق زاده با اشاره به اینکه حدود ۳۰۰ نفر دارای اختلال اوتیسم را در استان کرمان شناسایی کردهایم، گفت: اختلال طیف اوتیسم در استان رو به رشد است و همین موضوع باعث میشود که تلاش خود را برای آگاه سازی جامعه در این مورد بیش از پیش کنیم.
وی افزود: حدود ۲۴ نفر از بچههای اختلال اوتیسم که در مراکز بودند، اکنون در مدارس عادی در حال تحصیل هستند و این تأثیر آموزش و مداخلات به هنگام میباشد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان بیان کرد: علت اصلی اختلال اوتیسم، ژنتیک است و ممکن است در آزمایشات ژنتیک این اختلال به دلیل پیچیدگی که دارد، تشخیص داده نشود؛ البته عوامل محیطی نیز در تشدید آن بی تأثیر نیست و تحقیقات مشخص کرده عوامل محیطی میتواند تأثیر بگذارد و شدت و ضعف دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که بر آگاهسازی اختلال اوتیسم تاکید میشود، این است که خانوادهها دیر متوجه اختلال فرزند خود میشوند، گفت: این اختلال قبل از دو سالگی قابل تشخیص نیست اما اگر مادران با دقت روی رفتار بچهها نگاه کنند ممکن است قبل از ۲۴ ماهگی متوجه شوند زیرا مادر قطعی ارتباط اجتماعی کودک را میتواند تشخیص بدهد.
صادق زاده تصریح کرد: اختلال اوتیسم معمولاً بین دو تا سه سالگی (۲۴ تا ۳۶ ماهگی) قابل تشخیص است ولی در بدترین شرایط امکان دارد تشخیص این اختلال تا شش سالگی طول بکشد.
وی افزود: به دلیل نرخ بالای اختلال اوتیسم، دنیا بر آگاهسازی برای خانوادهها تاکید دارد تا بتوان بچههایی که دچار این اختلال هستند را به موقع شناسایی کرده و مداخلات لازم انجام شده و بتوان از طریق جامعه به آنها سرویس و آموزش داد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه متأسفانه خیلی از مشکلات این طیف را حتی خانواده نمیدانند اظهار داشت: گاهی ممکن است خانواده و جامعه مدتها با یک کودک دچار اختلال اوتیسم همانند یک فرد دچار معلولیت برخورد کرده و بچه را در مسیر معلویت پیش ببرد در حالی که اگر اختلال در وقت طلایی شناسایی شود، این کودکان میتوانند آموزش دیده و همانند افراد عادی زندگی کنند.
وی با بیان اینکه اوتیسم یک معلولیت نیست بلکه اختلال محسوب میشود، اذعان داشت: در تعریف اوتیسم، اصطلاح اختلال طیف اوتیسم درست است نه اینکه بعضاً در جامعه معلولیت یا بیماری اوتیسم عنوان میشود.
وی ادامه داد: اختلال طیف اوتیسم جزو گروه اختلالات عصبی - رشدی میباشد که در آن رشد و تحول صحیح مغز یا دستگاه عصبی مرکزی مختل میشود و با توجه به این شرایط، در دستگاه عصبی مرکزی و عملکرد مغز اختلال ایجاد میشود و با رشد فرد بر هیجان و توانایی یادگیری و حافظه او تأثیر منفی میگذارد.
صادق زاده با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۰ و اکنون گفته میشود که از هر ۴۰ تولد یک مورد دچار اختلال اوتیسم است، گفت: در استان هفت مرکز اوتیسم داریم که سه مورد در شهر کرمان و مراکز دیگر در شهرستانهای زرند، جیرفت، رفسنجان و سیرجان دایر شدهاند و البته اولین مرکز نگهداری موقت شبانه روزی کودکان دچار اختلال اوتیسم کشور نیز چند ماه پیش در کرمان افتتاح گردید و در مجموع سه استان در کشور مرکز نگهداری موقت (شبانه روزی) اوتیسم دارند.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۵۰ نفر از افراد دارای اختلال اوتیسم در مراکز استان آموزش میبینند و در سالهای اخیر تست «هیوا» را در تمام مهدهای کودک اجرا کردیم و با بررسی کودکان در سن طلایی دو تا سه سالگی بسیاری از بچههای دارای اختلال شناسایی شدند.
مدیر کل بهزیستی کرمان درباره تفاوت آمار کودکان شناسایی شده و آنها که در مراکز آموزش میبینند، اظهار کرد: ممکن است خانوادهها هنوز آگاهی لازم را نداشته باشند، در حالی که دریافت خدمت در مراکز بسیار بهتر میباشد و همچنین ممکن است این افراد به مراکز دسترسی نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه بچههای آموزش دیده به مراتب وضعیتشان متفاوتتر از بچههایی است که در خانه میمانند، بیان کرد: مربیهای مهدکودک با تعداد زیادی از بچهها سر و کار دارند و نمیتوان توقع داشت در شناسایی کودکان دارای اختلال اوتیسم کمک کنند اما اگر آگاهی از رفتار و شناسایی اوتیسم داشته باشند، میتوانند در این امر بسیار کمک کنند و برای همین سعی داریم دورههای آموزشی برای مربیان مهدکودک برگزار نمائیم.
وی درباره علائم اختلال اوتیسم بیان کرد: در این اختلال ارتباط اجتماعی کودکان کم و با دیگران قطع است و ممکن است والدین از آن به ناسازگاری تعبیر کنند. یکی دیگر از علائم این است که کودک گفتار طوطی وار دارد و گاهی یک کلمه را زیاد تکرار میکند؛ بعضاً رفتارهای یک مرتبهای نشان میدهد یعنی یکدفعه از جایش بلند میشود و یا مینشیند بدون اینکه با کسی ارتباط داشته باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
اقدامی زیبا از بانوان روستای انصارالامام همدان در حمایت از مقاومت
معصومه؛ دوست علم و جهاد و شهادت، مثل امیاسر!
پای کودکان فلسطین در رکاب دوچرخه محمد
صف طلا در بازار خیابان جهاد
شوخیهای موشکی!
اهدای زیورآلات توسط بانوان ایران برای جنگ با اسرائیل
اهدای زیورآلات بانوان ایرانی برای جنگ با اسرائیل
معامله با حسین اینبار با جمع آوری زباله از زیر پای زائرانش
خادمی که در کربلا مرگ خود را پیش بینی کرده بود
موکبداری عاشقانه شهربابکیها در عمارت ماری خانم فرانسوی
توصیههای طب ایرانی برای پیادهروی اربعین
یک دست پیراهن خونین؛ یک دست به ستون عرش
عکسی که هیچوقت نگرفتیم...
مغازهای که هر سال موکب میشود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!
مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیمکره!
دلتنگها یکدیگر را پیدا میکنند/ کربلاییشدن بدون نیت قبلی!
خوشرویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون
دشمن آتش و تبر/ «من، حبیبالله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»
گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!
چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندانبان/ پارک و هتل نمیخواهیم؛ درختها را آب بدهید!
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی!
ماجرای شلغمهای یک نماینده در توئیتر
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دستهایم جان داد!»
دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خطنویسی روی خط عاشقی!
وامهای راحتالحلقوم و ضمانتهای ضربدری!
عاقبت بخیری یک پمپ بنزین!
تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!