میرنیوز

خوش‌رویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون

خوش‌رویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون 2023-08-26T10:01:16+03:30

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله – جواد شیخ‌الاسلامی: سال گذشته در روزهای منتهی به اربعین حسینی، مجله مهر برای اطلاع از چند و چون سفر شیعیان افغانستان به عراق، راهی مرز دوغارون شد و چند گزارش درباره وضعیت زائران اربعینی افغانستان تهیه کرد. مشروح این گزارش‌ها را می‌توانید در لینک‌های زیر بخوانید:

مهاجرانی که پول قرض می‌کنند تا خودشان را به کربلا برسانند

اربعین امسال، مرز دوغارون؛ حضور زائران و غیبت موکب‌ها

با ورود به ایران انگار وارد کربلا شده‌ایم + فیلم

امسال، در فاصله دو هفته‌ای که تا اربعین باقی مانده، بار دیگر وضعیت شیعیانی که از داخل افغانستان راهی این رویداد بزرگ جهان اسلام خواهند شد را زیر ذره‌بین می‌بریم.

«سیدرضا حسینی‌میثم» رئیس کمیته ویژه اربعین و مشاور عالی وزیر اطلاعات و فرهنگ در حکومت جمهوریت، از کسانی است که در سال‌های گذشته فعالیت‌های چشم‌گیری برای سهولت سفر زائران افغانستان به عراق داشته است. حسینی‌میثم درباره سرنوشت کمیته ویژه اربعین بعد از حاکمیت طالبان می‌گوید: «ما در حکومت جمهوریت کمیته‌ای به نام کمیته ویژه اربعین برای هماهنگی زیارت شیعیان افغانستان داشتیم که بنده رئیس آن بودم و از مدتی پیش از اربعین پیگیری‌ها برای سفر بهتر زائران را دنبال می‌کردیم. کمیته ویژه اربعین یک تشکل دولتی بود که البته بعد از حاکمیت طالبان چنین کمیته و نهاد و تشکلی در ساختار جدید نداریم. به همین دلیل همان کسانی که در کمیته ویژه اربعین فعالیت می‌کردند، فعالیت خودشان را در کمیته هماهنگی اربعین انجام می‌دهند که یک کمیته مردمی و غیردولتی است. البته ما با بعضی نهادها و ادارات در هرات ارتباط داریم، اما پایه اصلی کار مردمی است».

بازگشت زائران افغانستانی از مرزهای عراق

حسینی با بیان اینکه دولت فعلی تمایل خاصی برای پیگیری و هماهنگی و حمایت از سفر زائران افغانستانی اربعین ندارد، ادامه می‌دهد: «اعضای کمیته ما با ادارات هرات در ارتباط هستند و هماهنگی‌هایی برقرار است، ولی به صورت تشکیلاتی چنین ساختاری برای اربعین وجود ندارد. به همین دلیل بعضی پیگیری‌ها که باید از طریق رسمی و دولتی انجام بگیرد، روی زمین می‌ماند و همین باعث بروز مشکلاتی برای زائران افغانستانی می‌شود. سال ۹۶ که کمیته ویژه اربعین افغانستان در معاونت گردشگری وزارت اطلاعات و فرهنگ ایجاد شد، وظیفه اصلی آن هماهنگی امور مربوط به زیارت اربعین بود و از آنجا که در ساختار دولت بود، امکان حمایت بیشتری از آن وجود داشت و بعضی پیگیری‌ها بهتر انجام می‌شد. فعالیت‌های این کمیته ادامه داشت تا زمان کرونا که عملاً سفرها متوقف شد».

این فعال فرهنگی و مذهبی، سال ۹۸ را بهترین سال از نظر تعداد زائرین اربعینی افغانستان می‌داند و توضیح می‌دهد: «سال ۹۸ که آخرین سال اعزام زائران بود، بیش از شصت هزار زائر برای زیارت اربعین ثبت‌نام کردند که اغلب آنها مشرف شدند. سال گذشته که کمیته هماهنگی جایگزین کمیته ویژه اربعین شده بود، پیش‌بینی ما حضور حدود ۲۰ هزار نفر بود که از این تعداد شاید هفت هزار نفر وارد ایران شدند. اینها کسانی بودند که هم ویزای ایران را گرفته بودند، هم ویزای عراق را؛ اما متأسفانه وزارت داخله عراق چند روز متوالی اجازه ورود این افراد از طریق مرزهای زمینی را نداد.»

او ادامه می‌دهد: «به همین دلیل سال گذشته اغلب زائران افغانستانی نتوانستند در پیاده‌روی اربعین شرکت کنند. بسیاری از کسانی که وارد ایران شده بودند مرقد امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) را زیارت کردند و به افغانستان برگشتند. آنها که در افغانستان منتظر بودند هم به ایران نیامدند».

از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون

حکومت فعلی افغانستان، متولی سفر اربعین ندارد

حسینی میثم یادآوری می‌کند: «دلیل اصلی که باعث شد سال گذشته تنها ۲۰ هزار نفر برای زیارت اربعین ثبت‌نام کنند، تغییر وضعیت سیاسی افغانستان و شرایط بد اقتصادی مردم بود. مردم در تنگنای اقتصادی بودند و امکان سفر نداشتند؛ وگرنه ممانعتی از سمت طالبان صورت نگرفته بود. در هرات اداره‌هایی بودند که در یک کارگروه موقت، حدود دوازده روز با هم کار می‌کردند تا سفر زائران در شرایط بهتری صورت بگیرد. عمده کارها توسط همان ستاد مردمی و کمیته هماهنگی اربعین انجام می‌شود.»

او فقدان متولی دولتی در افغانستان برای زیارت اربعین را یکی از دلایلی می‌داند که سفر شیعیان این کشور به عراق را دچار چالش و سختی می‌کند: «مشکل زائران افغانستانی ارتباط چندانی به ایران ندارد و مربوط به دولت افغانستان است. برای دولت افغانستان زیارت اربعین در اولویت نیست وگرنه دوستان ایرانی در جلسات مختلف در رابطه با وضعیت خاص شیعیان افغانستان با عراقی‌ها رایزنی می‌کنند، اما به دلیل نبود متولی دولتی برای زیارت اربعین در افغانستان، این مشکلات هنوز حل نشده است».

وقتی از او درباره آخرین وضعیت شیعیان افغانستان و مشکلاتی که برای سفر اربعین با آن مواجه هستند، سوال می‌کنم، می‌گوید: «متعاقب آماری که از طریق اتحادیه‌ها و شرکت‌های توریستی و گردشگری افغانستان گرفتیم، پیش‌بینی می‌شود حدود سی و پنج هزار نفر برای زیارت اربعین ثبت‌نام کنند. صدور ویزای عراق هم در تهران، مشهد، کرمانشاه و اهواز شروع شده است. یکی از مشکلات هم همین است که ابتدا باید ویزای عراق گرفته شود، بعد ویزای ایران. این کار را نماینده شرکت‌ها انجام می‌دهند. چون ویزا به صورت مانیفستی و گروهی است، یک نفر به نمایندگی از دیگران به ایران می‌آید و صدور ویزا را پیگیری می‌کند. بعد متناسب با آن ویزا، کنسولگری‌های ایران ویزای دوباره ورود را صادر می‌کنند».

از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون

حسینی عمده‌ترین مشکل زائران افغانستانی را تأخیر در صدور ویزای عراق می‌داند: «متأسفانه وزارت داخله و خارجه عراق با هم هماهنگ نیستند و گاهاً مشکلاتی پیش می‌آید؛ صبح یک دستور می‌آید و ظهر یک دستور متناقض با آن صادر می‌شود. این باعث می‌شود روند صدور ویزا به تأخیر بیفتد و به روزهای منتهی به اربعین موکول شود. از طرف دیگر، اخذ ویزای ایران منوط به اخذ ویزای عراق است. یعنی تا زمانی که ویزای عراق گرفته نشود، کنسولگری‌های ایران هم ویزای خودشان را صادر نمی‌کنند. این مسائل زمان‌گیر است. مسأله بعدی مشکل حمل و نقل زائران است. داخل افغانستان، زائران هرطور که شده خودشان را تا هرات می‌رسانند و آنجا با همکاری کمیته هماهنگی اربعین وسایل نقلیه فراهم می‌شود تا به مرز دوغارون ایران برسند. اما وقتی به مرز دوغارون می‌رسند، با کمبود اتوبوس مواجه می‌شوند».

او ادامه می‌دهد: «اینکه افغانستانی‌ها به راحتی تا عراق بروند نیاز به یک هماهنگی دولتی دارد که این کار تا امروز صورت نگرفته و لازمه‌اش این است که اتوبوس‌ها مشخص باشند، راننده‌ها ویزا داشته باشند و بتوانند از داخل افغانستان به ایران بیایند و از ایران هم به عراق؛ بعد با همان اتوبوس‌ها به افغانستان برگردند. ما می‌توانیم تأمین اتوبوس‌ها را هماهنگ کنیم، ولی تا زمانی که یک ارگان دولتی پیگیری نکند، کسی نمی‌تواند غیردولتی کاری انجام دهد. البته مسئولان خراسان رضوی معمولاً تمهیداتی برای حمل و نقل زائران افغانستانی دارند، ولی با توجه به استقبال زیاد، امسال جای کار و پیگیری بیشتری وجود دارد.»

این کارشناس هشدار می‌دهد: «اگر این مشکلات حل نشود، قطعاً در مرز دچار مشکل می‌شویم و باید از بازار سیاه و با قیمت‌های بالا به مرز عراق برویم. از مرز دوغارون تا مشهد بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان تقاضا می‌شود که هزینه کمی نیست. از مشهد تا مرز چذابه هم در بازار سیاه قیمت‌ها تا سه میلیون هم می‌رسد؛ در صورتی که قیمت مصوب برای اتوبوس‌های معمولی ۴۰۰ هزار و برای اتوبوس‌های وی‌آی‌پی، یک میلیون تومان است».

از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون

ویزای عراق رایگان شد؛ به امید رایگان شدن ویزای ایران برای شیعیان افغانستانی

رایگان شدن ویزای عراق برای زائران افغانستانی یکی از اقدامات مثبتی که امسال صورت گرفت. حسینی در این باره توضیح می‌دهد: «روادید عراق ۴۰ دلار بود، ۱۰ دلار هم هیأت‌السیاحه عراق می‌گرفت، یک توافق امنیتی هم لازم بود که وزارت داخله باید صادر می‌کرد و چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ دلار هزینه داشت. مجموع این هزینه‌ها تقریباً به ۶۰ تا ۷۵ دلار می‌رسید که امسال این هزینه‌ها برداشته شده و شاید تنها حدود ۱۰ دلار هزینه نیاز باشد که آن هم مربوط به شرکت‌های عراقی است که زائران را به صورت گروهی و تحت کفالت خودشان به عراق می‌برند.»

او بیان می‌کند: «از طرفی، صحبت‌هایی با وزارت خارجه ایران داشته‌ایم تا روادید ایران هم رایگان شود یا حداقل با تخفیف ۵۰ درصدی همراه شود. طبق شنیده‌ها با این پیشنهاد موافقت شده و به زودی درباره آن اطلاع‌رسانی می‌شود. این دو موضوع، یعنی رایگان شدن ویزای عراق و رایگان شدن ویزای ایران که ۶۰ یورو بود، کمک خیلی بزرگی برای زائران افغانستانی است. انشاالله همه کمک کنند تا زائران و شیعیان افغانستان که از خالص‌ترین و مظلوم‌ترین شیعیان هستند، امسال از مراسم اربعین و اجتماع بزرگ شیعیان دنیا محروم نشوند».

خوش‌رویی، چاشنی میزبانی است

مدیر کمیته هماهنگی اربعین به عنوان آخرین نکته، درحالیکه ادب و احترام را چاشنی حرفش کرده، پیشنهاد می‌دهد: «ما ممنون عزیزان و بزرگواران ایرانی و مهمان‌داری برادران عراقی هستیم. نکته خیلی مهم حفظ کرامت و احترام زائر حسینی است. این احترام و اکرام باعث می‌شود از لحاظ فرهنگی تعامل و ارتباط خوبی صورت بگیرد و برداشت خوبی نسبت به دو ملت شکل بگیرد.»

او حرفش را دنبال می‌کند: «اگر برای مثال به عنوان مرزبان با زائر با مهربانی و خوش‌صحبتی برخورد کنیم، طبیعتاً این خوشی و مهربانی و خلقِ خوش، با وجود خستگی‌ها در ذهن باقی می‌ماند. عزیزانی که در مرزبانی هستند، مطمئناً با زائران برخورد شایسته دارند ولی اگر چاشنی محبت و همدلی و مهربانی آنها کمی بیشتر شود، از لحاظ فرهنگی و ذهنیت‌سازی آثار بهتری ایجاد خواهد شد. شیعیان افغانستان با سختی‌ها و مشقات فراوان خودشان را به این مراسم می‌رسانند. باید همه دست به دست هم بدهیم تا از این اجتماع نورانی بی‌بهره نباشند و لذت حضور کنار برادران خود را به خوبی بچشند».

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار مجازی

معامله با حسین اینبار با جمع آوری زباله از زیر پای زائرانش 

معامله با حسین اینبار با جمع آوری زباله از زیر پای زائرانش 
2024-08-20T12:37:15+03:30
اینجا کربلاست، خیابان های منتهی به بین الحرمین، اینجا افراد هر کدام سعی دارند در حد توان و بضاعتشان به آقا، خودی نشان دهند و مزدی بیش از آنچه کرده اند، دریاف...

خادمی که در کربلا  مرگ خود را پیش بینی کرده بود

خادمی که در کربلا  مرگ خود را پیش بینی کرده بود
2024-08-20T12:10:26+03:30
مرگ هر کسی را یک جور و یک زمان فرا میگیرد اما آقا رحیم خادمی بود که در کربلا مرگ خودش را پیش بینی کرده بود.

موکب‌داری عاشقانه شهربابکی‌ها در عمارت ماری خانم فرانسوی

موکب‌داری عاشقانه شهربابکی‌ها در عمارت ماری خانم فرانسوی
2024-08-20T11:57:07+03:30
شهر بابکی ها موکب خود را در عمارت خانم ماری پیروالکمن فرانسوی برپا کرده اند.

توصیه‌های طب ایرانی برای پیاده‌روی اربعین

توصیه‌های طب ایرانی برای پیاده‌روی اربعین
2024-08-19T14:17:15+03:30
متخصصین طب ایرانی معتقدند؛ با چند روش ساده می توان عوارض پباده روی طولانی را کاهش داد.

یک دست پیراهن خونین؛ یک دست به ستون‌ عرش

یک دست پیراهن خونین؛ یک دست به ستون‌ عرش
2024-07-22T19:16:24+03:30
شب هفتم امام حسین(ع) است؛ کسی که مادرش در قیامت لباسی خونین همراه دارد و یکی از ستون‌های عرش را گرفته و از خدا می‌خواهد میان او قاتلان فرزندش حکم کند.

عکسی که هیچ‌وقت نگرفتیم...

عکسی که هیچ‌وقت نگرفتیم...
2024-07-08T16:03:06+03:30
بهادری جهرمی بعد از دیدار با رهبر انقلاب درباره جای خالی «شهیدجمهور» نوشت: عکسی که بیشتر از همه دوست داشتم عکسی بود که هیچ وقت نگرفتم، کنار مردی خستگی ناپذیر...

مغازه‌ای که هر سال موکب می‌شود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!

مغازه‌ای که هر سال موکب می‌شود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!
2023-09-07T17:16:53+03:30
«هر چه داریم از امام حسین(ع) داریم. زندگی‌مان مال امام حسین(ع) است. این کار هم بساط هر سال است، این مغازه پدرمان است که خادم و عاشق امام حسین (ع) بود. ما هم ...

مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیم‌کره!

مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیم‌کره!
2023-09-04T15:36:59+03:30
فیلتر کردن بسترهای مختلف فضای مجازی در سطح جهان مسئله تازه‌ای نیست؛ از جنوب غرب آسیا که شدت فیلترینگ در آن بیشتر است گرفته تا چند قاره آن طرف‌تر در کشور کانادا.

دلتنگ‌ها یکدیگر را پیدا می‌کنند/ کربلایی‌شدن بدون نیت قبلی!

دلتنگ‌ها یکدیگر را پیدا می‌کنند/ کربلایی‌شدن بدون نیت قبلی!
2023-09-03T13:30:14+03:30
هنگام تماشای اعزام زائران افغانستانی اشک می‌ریختند؛ گویا دلتنگ‌ها یکدیگر را پیدا می‌کنند و انگار بدرقه اربعینی‌ها، به مناسک جاماندگان تبدیل شده باشد، جاماندگ...

دشمن آتش و تبر/ «من، حبیب‌الله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»

دشمن آتش و تبر/ «من، حبیب‌الله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»
2023-08-15T14:21:28+03:30
حبیب‌الله حاجی‌زاده، سال‌ها است بدون اینکه کسی از او بخواهد یا حقوقی دریافت کند از جنگل‌ها مراقبت می‌کند: «ما نه می‌گذاریم آتش به جان جنگل بیفتد، نه می‌گذاری...

گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!

گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!
2023-08-14T13:07:53+03:30
شبکه‌های اجتماعی این روزها چالش‌هایی را رواج می‌دهند که مبنای علمی ندارند، دنبال جذب مخاطب هستند و سعی دارند القا کنند: «شما تنها با شرکت در چالش‌ها، به یک ا...

چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندان‌بان/ پارک و هتل نمی‌خواهیم؛ درخت‌ها را آب بدهید!

چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندان‌بان/ پارک و هتل نمی‌خواهیم؛ درخت‌ها را آب بدهید!
2023-08-12T13:01:13+03:30
همسایگان زندان «رجایی شهر» بعد از تخلیه از این ندامتگاه، بیش از آنکه از سال‌ها همجواری با آن شکایت کنند، به فکر آینده بودند: «ما از مسئولان پارک و هتل نمی‌خو...

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی
2023-08-07T20:23:55+03:30
بعد از پایان دیدار خودم را به امیر ایرانی می‌رسانم و می‌گویم بعد از این مأموریت چه برنامه‌ای دارید؟ مختصر جواب می‌دهد: «انشاالله دوستان و دشمنان را مثل مأمور...

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی!

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی!
2023-08-07T15:57:38+03:30
بعد از پایان دیدار خودم را به امیر ایرانی می‌رسانم و می‌گویم بعد از این مأموریت چه برنامه‌ای دارید؟ مختصر جواب می‌دهد: «انشاالله دوستان و دشمنان را مثل مأمور...

ماجرای شلغم‌های یک نماینده در توئیتر

ماجرای شلغم‌های یک نماینده در توئیتر
2023-08-01T14:43:59+03:30
روزنامه «جوان» در گزارشی به ماجرای جر و بحث اخیر نماینده مردم تربت‌جام در مجلس با کاربران توئیتری پرداخت.

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»
2023-07-29T00:24:02+03:30
«تقریباً دو ساعت طول کشید تا نارگل را به شهر ببریم. در این مسیر دخترم روی دست من بود و آرام جان می‌داد! شاید اگر جاده آسفالت بود و مسیر رسیدن به شهر راحت‌ و ...

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»
2023-07-26T10:37:22+03:30
«تقریباً دو ساعت طول کشید تا نارگل را به شهر ببریم. در این مسیر دخترم روی دست من بود و آرام جان می‌داد! شاید اگر جاده آسفالت بود و مسیر رسیدن به شهر راحت‌ و ...

سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم جان داد!»

سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم جان داد!»
2023-07-26T09:43:56+03:30
«تقریباً دو ساعت طول کشید که نارگل را به شهر ببریم. در این مسیر دخترم روی دست من بود و آرام جان می‌داد! شاید اگر جاده آسفالت بود و مسیر رسیدن به شهر راحت‌ و ...

دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خط‌نویسی روی خط عاشقی!

دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خط‌نویسی روی خط عاشقی!
2023-07-23T11:03:54+03:30
«مجید دستانی» از 12سال ماشین‌نویسی در محرم می‌گوید که با رفقایش، خودروها را با خط خوش مزین به نام اباعبدالله(ع) می‌کنند،خودروهایی که تا مدت‌ها مثل بیلبوردهای...

وام‌های راحت‌الحلقوم و ضمانت‌های ضربدری!

وام‌های راحت‌الحلقوم و ضمانت‌های ضربدری!
2023-07-20T12:18:55+03:30
روزنامه «همشهری» در گزارشی به تبلیغات اخیر برخی شرکت‌ها برای اعطای وام بدون ضامن پرداخت و ابعاد غیرقانونی بودن آن را شفاف کرد، این گزارش همچنین توضیحاتی دربا...

عاقبت بخیری یک پمپ بنزین! 

عاقبت بخیری یک پمپ بنزین! 
2023-07-20T11:38:56+03:30
خودرو را پارک کردم و به محل گودبرداری برگشتم و پرسیدم اینجا قبلاً پمپ بنزین نبود؟ جوابشان حافظه تصویری‌ام را تأیید کرد: «پمپ بنزین بود! دیگر نیست؛ حالا قرار ...

تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!

تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!
2023-07-19T13:19:04+03:30
می‌گویند نوشیدن چای داغ در لیوان‌های پلاستیکی احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد؛ اعتراضی نیست! فقط ای کاش طعم چای بعد از روضه را عوض نکند. کافی است چای...

بازندگان کنکور!

بازندگان کنکور!
2023-07-16T13:07:00+03:30
روزنامه «جام جم» در گزارشی به تاثیر شرایط جغرافیایی و شکاف طبقات اجتماعی بر قبولی رشته‌های دانشگاهی در دهک‌های مختلف جامعه پرداخته و از دهک‌های ضعیف به عنوان...

جایی برای درمان درد دیدن!/ چشم‌ها؛ قدردان دست‌های روشنایی‌بخش

جایی برای درمان درد دیدن!/ چشم‌ها؛ قدردان دست‌های روشنایی‌بخش
2023-07-16T13:06:59+03:30
پیر و جوان ندارد، تقریباً همه باندی به چشم دارند و دستی به در و دیوار! اینجا همه درد چشم دارند؛ درد بینایی! و ضیا با تخصص خود به چشم‌ها نور روشنایی می‌بخشد، ...

چگونه دختران دهه‌هشتادی محله بانی برگزاری یک مراسم ازدواج شدند؟

چگونه دختران دهه‌هشتادی محله بانی برگزاری یک مراسم ازدواج شدند؟
2023-07-16T10:54:01+03:30
روزنامه «همشهری» به سراغ یکی از محله‌های تهران رفت که در آن دختران دهه هشتادی با برگزاری مراسم عروسی از آغاز سنین نوجوانی باعث و بانی امر خیر می‌شوند. ​​​​​​​

جهان‌شهر علوی/ غم و شادی شیعیان به هم گره خورده است

جهان‌شهر علوی/ غم و شادی شیعیان به هم گره خورده است
2023-07-11T14:22:15+03:30
تاجیک، تمام روز لحظه‌ای استراحت نکرده و در مسیر شلوغ «مهمونی ۱۰ کیلومتری» خدمت کرده اما در دل حسرت می‌خورد که کاش تمام شیعیان دنیا می‌توانستند در جشن بزرگ ام...

فعلا حرف خواب و خوراک نباشد؛ بعد از مراسم همه سِرُم می‌زنیم!

فعلا حرف خواب و خوراک نباشد؛ بعد از مراسم همه سِرُم می‌زنیم!
2023-07-07T14:28:52+03:30
حرف آخر را یکی از خادمان می‌زند: «یادتان نرود؛ قرار است یکی از بزرگ‌ترین کارهای دنیا را انجام بدهیم. تا صبح شنبه کسی حرف از خواب و خوراک نزند، بعد از مراسم ه...

«چند قطره باران» بر گونه آرزوهای کوچک/ پیتزای مهربانی بدون عکس!

«چند قطره باران» بر گونه آرزوهای کوچک/ پیتزای مهربانی بدون عکس!
2023-07-06T12:22:13+03:30
حسن صلواتی چند سالی است که با همراهی دوستان عکاس و هنرمندش یک حرکت جذاب را شروع کرده است؛ فروش عکس‌ها به نفع بچه‌های محروم! امسال هم سفره پیتزای آنها به عشق ...

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)
2023-07-04T14:22:10+03:30
«سر بر دامن ماه» از طریق برش کمتر دیده‌شده تاریخ یعنی زندگی امام هادی (ع)، قدم به روایت غیبت امام زمان (عج) می‌گذارد و در این میان شخصیت «بانو حُدیث» مادربزر...

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی مدرن از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی مدرن از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)
2023-07-04T09:42:14+03:30
«سر بر دامن ماه» از طریق برش کمتر دیده‌شده تاریخ یعنی زندگی امام هادی (ع)، قدم به روایت غیبت امام زمان (عج) می‌گذارد و در این میان شخصیت «بانو حُدیث» مادربزر...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)