میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، جوان نوشت: مهار نشدن ویروس کرونا موجب شد تا رئیسجمهور روز گذشته تعطیلی مدارس را تا پایان فروردین تمدید کند. در این بین وضعیت معیشت و آینده شغلی معلمان حقالتدریسی در خطر جدی قرار گرفته است.
رئیسجمهور روز گذشته اعلام کرد که مدارس تا ۳۰ فروردین تعطیل هستند ولی در برخی استانهای سفید مثل بوشهر و هرمزگان اختیار دارند که خودشان تصمیم بگیرند.
مثل معلمان رسمی برخورد شود
اکنون اخبار منتشر شده حاکی از آن است که برخی از مقامات دولتی و استانداران بدون ارائه طرحهای حمایتی از هزاران معلم حق التدریس، خواهان باز نشدن مدارس و دانشگاهها دستکم تا پایان فروردین هستند. از طرفی، تعداد زیادی از معلمان حقالتدریسی، روز شنبه ۱۶ فروردینماه، در بیانیهای خواستار پرداخت کامل حقوق خود از سوی وزارت آموزش و پرورش شدهاند. معلمان حقالتدریسی از دولت خواستهاند تا با آنها همچون معلمان رسمی برخورد شود.
این معلمان در بیانیهشان اعلام کردهاند: «ما همان کارِ معلمان رسمی را با همان کیفیت و توانایی انجام میدهیم، اما نصف آنها هم دستمزد نمیگیریم، حتی نمیتوانیم به آینده و بازنشستگی خود امیدوار باشیم چراکه با پرداخت حق بیمه ناکامل و ساعتی، باید بیش از ۴۰ سال کار کنیم تا بازنشست شویم! لااقل در این بحران کرونا، حقوق ما را کامل بپردازند تا بتوانیم قدری آسوده باشیم.»
قول پرداخت دستمزدهای عقبافتاده
در همین زمینه محمدرضا پورمحمدی، از اعضای ستاد مرکزی مقابله با کرونا در استان آذربایجان شرقی روز ۱۴ فروردین ماه، خواسته بود که درباره بازگشایی مدارس عجله نکنند! در روزهای اخیر که بحث بازگشایی مدارس داغ بود، برخی دیگر از استانداران هم در سراسر کشور خواستار تمدید تعطیلی مدارس شدهاند. انتظار معلمان حقالتدریسی، اما این است که لااقل تا زمان بازگشایی مدارس، دستمزد و حق بیمه آنها کامل پرداخت شود تا از امنیت روانی برخوردار باشند.
محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش، اما اواخر اسفندماه درباره به تعویق افتادن پرداخت حقوق معلمان حقالتدریسی گفت: «معلمان حقالتدریسی هزار و ۸۰۰ میلیون تومان از آموزش و پرورش طلب دارند، چنانچه سازمان برنامه و بودجه به وعده خود عمل کند و سهم آموزش و پرورش از بودجه ۹۹ را ۱۰ درصد افزایش دهد، ممکن است معلمان حقالتدریسی بتوانند دستمزدهای عقبافتاده خود را دریافت کنند.»
کمتر از حداقل حقوق کارگری
دستمزد کامل برای معلم حقالتدریسی به معنای حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار است. این معلمان دستمزد ساعتی وزارت کار را میگیرند و باید بیمه تأمین اجتماعی باشند، اما در شرایط عادی برحسب تعداد ساعاتی که تدریس میکنند، حقوق و حق بیمه دریافت میکنند و معمولاً از آنجا که تعداد ساعات تدریس آنها محدود است، دریافتیشان در پایان ماه، از حداقل حقوق کارگری هم کمتر میشود.
اعضای کمیته دستمزد شورای عالی کار سال گذشته هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران را با استناد به گزارش مراجع رسمی آماری و تحقیقات میدانی کمیتههای مزد، مبلغ ۳ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان تعیین کردند. به رغم تصویب این رقم، حداقل دستمزد ۹۸ کارگران در شورای عالی کار یکمیلیون و ۵۱۷ هزار تومان اعلام شد.
این در حالی است که وزیر آموزش و پرورش، اواسط بهمنماه و تنها دو هفته پیش از اعلام رسمی شیوع کرونا در کشور، وعده استخدام ۲۶ هزار معلم حقالتدریسی را در سال ۹۹ داده بود. محسن حاجیمیرزایی گفته بود: «پیش از سال ۹۱ برای تبدیل وضعیت معلمان حقالتدریسی اقدام کردیم و اوایل سال آینده ۲۶ هزار نفر جذب میشوند.»
بیتوجهی به بیمه معلمان
پیش از اینکه این وعده از جانب وزیر مطرح شود یعنی در ۲۹ آذرماه سال گذشته، علیرضا سلیمی، عضو هیئترئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم از بررسی طرح «استفساریه قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی» در جلسات این کمیسیون خبر داد و اعلام کرد: «در این ارتباط تبصرههای ارجاعی لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور در جلسات کمیسیون بررسی شده و نتیجه آن بهزودی اعلام خواهد شد.»
دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی اوایل آذرماه، شمار معلمان حقالتدریسی بیمه شده در سال جاری را ۳ هزار و ۲۶۹ تن اعلام کرد. بر اساس گزارش این سازمان، تا آن روز تنها حدود ۱۰ درصد از معلمان حقالتدریسی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار داشتهاند.
معلمان حقالتدریسی طی سالهای گذشته بارها با تجمع مقابل ساختمان نهادهای مختلف خواستار تبدیل قراردادهای کاری خود شدهاند؛ خواستهای که همچنان نادیده گرفته شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
اقدامی زیبا از بانوان روستای انصارالامام همدان در حمایت از مقاومت
معصومه؛ دوست علم و جهاد و شهادت، مثل امیاسر!
پای کودکان فلسطین در رکاب دوچرخه محمد
صف طلا در بازار خیابان جهاد
شوخیهای موشکی!
اهدای زیورآلات توسط بانوان ایران برای جنگ با اسرائیل
اهدای زیورآلات بانوان ایرانی برای جنگ با اسرائیل
معامله با حسین اینبار با جمع آوری زباله از زیر پای زائرانش
خادمی که در کربلا مرگ خود را پیش بینی کرده بود
موکبداری عاشقانه شهربابکیها در عمارت ماری خانم فرانسوی
توصیههای طب ایرانی برای پیادهروی اربعین
یک دست پیراهن خونین؛ یک دست به ستون عرش
عکسی که هیچوقت نگرفتیم...
مغازهای که هر سال موکب میشود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!
مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیمکره!
دلتنگها یکدیگر را پیدا میکنند/ کربلاییشدن بدون نیت قبلی!
خوشرویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون
دشمن آتش و تبر/ «من، حبیبالله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»
گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!
چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندانبان/ پارک و هتل نمیخواهیم؛ درختها را آب بدهید!
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی!
ماجرای شلغمهای یک نماینده در توئیتر
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دستهایم جان داد!»
دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خطنویسی روی خط عاشقی!
وامهای راحتالحلقوم و ضمانتهای ضربدری!
عاقبت بخیری یک پمپ بنزین!
تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!