میرنیوز
خبرگزاری مهر؛ گروه مجله – جواد شیخ الاسلامی: شهادت شهید اصلانی و شهید دارایی همه ما را دوباره متوجه زندگی طلبهها و روحانیون کرد؛ روحانیونی که مثل مردم زندگی میکنند و هرکجا که هستند سعی میکنند مرهمی بر آلام مردم باشند. آن چیزی که مردم ما را شیفته این دو شهید عزیز کرد، جدا از مقام شهادت که در بهترین مکان به آن نائل آمدند، این بود که مردم با زندگی این دو شهید آشنا شدند و فهمیدند که شهید اصلانی و شهید دارایی زندگی خودشان را وقف مناطق محروم و رفع مشکلات مردم کرده بودند. اما آیا طلبههای مردمی همچون این دو شهید عزیز، انگشتشمارند یا امثال آنها بسیارند که در مناطق محروم در حال خدمت به مردم باشند؟ و اگر چنین طلبههایی هستند، باید صبر کنیم اتفاقی برایشان بیفتد یا به شهادت برسند تا آنها را بشناسیم، یا میتوان در زمانی که زنده و در حال خدمت به مردم هستند سراغشان را گرفت، آنها را شناخت و از آنها تقدیر کرد؟ حجتالاسلام همتیفر معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی میگوید شهادت این دو طلبه جهادی باعث شده است با نیت شناسایی و تقدیر و تشکر به سراغ طلبههای جهادی بروند که همچون شهید اصلانی و شهید دارایی زندگیشان را وقف مردم کردهاند.
طلبههایی که امام محلهشان شدهاند
سازمان تبلیغات یک تعداد روحانی را در حاشیه شهر مشهد مستقر کرده که اینها به صورت بیست و چهار ساعته ساعته و همراه با خانواده در آن منطقه ساکن هستند و با قرار گرفتن به عنوان امام جماعت در مسجد محله به تبلیغ دین میپردازند. نماز اقامه میکنند، با کودک و نوجوان کار فرهنگی و تربیتی میکنند، مراکز نیکوکاری دارند، کارهای مواساتی انجام میدهند و هرکاری که از دست یک طلبه برمیآید انجام میدهند. درواقع میتوان این طلبهها را امام محله خواند، چرا که فقط امام جماعت مسجد نیستند بلکه در هر اتفاق کوچک و بزرگ محله مشارکت فعال و نقشآفرینی دارند. بعد از شهادت شهید اصلانی و شهید دارایی به ذهن ما رسید که شاید الآن فرصت مناسبی باشد سرکشیای به این عزیزان که همچون شهید اصلانی و دارایی در حاشیه شهر کار میکنند داشته باشیم و خداقوتی به آنها و خانوادههایشان بگوییم. در کنار این سعی کردیم یک هدیه ناقابلی هم برای خودشان، خانواده و فرزندانشان تهیه کنیم و تقدیمشان کنیم. این اتفاق به خاطر این بود که قوت قلبی به آنها بدهیم تا این مسیری که انتخاب کردهاند را با قوت پیش ببرند.
بزرگان و اساتید اخلاق مشهد مهمان خانه طلبههای جهادی
پیش از شروع با تعدادی از طلبههای جوانمان در جبهه مردمی روحانیت ارتباط گرفتیم و طرحمان را ارائه دادیم. اعضا جبهه مردمی روحانیت درواقع بزرگان و اساتید و مدیران حوزههای علمیه هستند که با کمک این بزرگواران توانستیم تعدادی از علمای مشهد، اساتید درس خارج و اساتید اخلاق مشهد مقدس را در جریان طرح قرار بدهیم. خوشبختانه بزرگان حوزه علمیه مشهد هم بسیار استقبال کردند و با ما همراه شدند. در نتیجه در شب و روز ولادت امام حسن مجتبی (ع) چند گروه شدیم و همراه با یکی از اساتید بزرگ مشهد خدمت این طلبههای جهادی رسیدیم و پای صحبت و درددل این عزیزان نشستیم. الحمدلله این کار بازخوردهای خیلی خوبی داشت. اساتید و علمای بزرگواری که همراه ما بودند اعلام آمادگی کردند تا در برنامههای بعدی هم حضور پیدا کنند. کمتر اتفاق افتاده که یک استاد درس خارج بیاید و به منزل چنین طلبههایی سر بزند. برای آن روحانی جهادی هم خیلی جالب و حائز اهمیت بود که آن استاد خارج آمده و روی فرش خانه نشسته است. اساتید وقتی از نزدیک با زندگی چنین طلبههایی آشنا میشدند میتوانستند از سبک زندگی و رشادتهای این طلبهها در دروس خودشان تعریف کنند و بگویند. گام اول این طرح با تقدیر از سی طلبه جهادی انجام شد، گام بعدی هم بعد از شبهای قدر انجام خواهد گرفت. در مجموع میتوان گفت این حرکت از هر جهت اتفاق مبارکی بود که به برکت خون شهید اصلانی و شهید دارایی رقم خورد.
طلبهها برای حضور و زندگی در مناطق محروم ثبتنام میکنند
اما این طلبهها چگونه برای مناطق محروم یا حاشیه شهر انتخاب میشوند؟ ساز و کار سازمان تبلیغات اینگونه است که فراخوان میزند و میگوید من مسجدی را شناسایی کردهام که نیاز به امام جماعت دارد. بعد از این فراخوان طلبههای داوطلبی که میخواهند در حاشیه شهر کار کنند ثبتنام میکنند، آزمون میدهند و گزینههای اصلی از بین این طلبهها انتخاب میشوند تا در حاشیه شهر فعالیت کنند. این عزیزان با خانواده در همان محله مستقر میشوند و همه کمبودها و مشکلات حاشیه شهر را با جون و دل میخرند تا به تبلیغ دین بپردازند. خانهای که در آن سکونت پیدا میکنند را خودشان باید تهیه کنند. البته بعضی از مساجد خانه عالم دارند که در اختیار آنها قرار میگیرد ولی اکثر مساجد اینطور نیست. خود طلبهها مجبور هستند در حاشیه شهر خانه اجاره کنند و با همان شرایط زندگی کنند؛ یعنی هیچ فرقی با مردم آن منطقه ندارند.
زندگی بسیاری از طلبهها از زندگی متوسط جامعه هم پایینتر است
این طلبهها در سطح همان مردم حاشیه شهر زندگی میکنند و در همه دردها و شادیها با آنها شریکاند. این نیست که چون از جای دیگری به آن محله رفتهاند زندگی خیلی مرفهی داشته باشند. حتی در بعضی موارد زندگیشان پایینتر از متوسط جامعه است. به خاطر همین مردمی بودن است که وقتی میخواهیم یک روحانی را جابجا کنیم، مردم خودشان نمیگذارند. وقتی که خدمات اجتماعی این روحانی را دیدند، وقتی میبینند یک نفر از جنس خودشان در حاشیه شهر زندگی میکند و دغدغهمندی او را میبینند از حضورش استقبال میکنند و با او همراه و همدل میشوند. مردم واقعاً از این طلبهها راضی هستند و کمتر اتفاق میافتد که مشکلی ایجاد شده باشد.
مردم اجازه نمیدهند امام جماعتشان را عوض کنیم
یکی از اهداف اصلی دشمن این است که روحانیت را به عنوان نماد اسلام خراب کند. از هیچ کاری هم دستبردار نیست. هر کاری میکند تا این وجهه خراب شود، ولی حقیقت این است که بسیاری از طلبهها روز و شب خودشان را وقف مردم کردهاند ولی چون اهل سروصدا نیستند کسی از آنها خبر ندارد. ما روستایی داشتهایم که وقتی میخواستیم روحانی آن روستا را بعد از سه چهار سال جابجا کنیم، مردم با اتوبوس و ماشین و … به سازمان تبلیغات آمدهاند و گفتهاند ما اجاره نمیدهیم حاج آقا را عوض کنید. آن روحانی که کف جامعه باشد و مردم خدماتش را ببینند مطمئناً در قلب مردم جا دارد و مردم قدردانش هستند. وقتی طلبه خودش را از جنس مردم بداند و پا به پای مردم در مراسم شادی و عزایشان حضور داشته باشد، در مناطق حاشیه شهر یا روستاهای دور مثل آنها زندگی کند و درد آنها را به جان و دل بچشد، خب مشخص است که رابطه مردم با با آن طلبه خوب میشود. وقتی آنها میبینند این روحانی در غم، شادی، تولد بچهشان و کوچکترین اتفاقات زندگیشان حضور دارد، این فرد را از خودشان میدانند و از او حمایت میکنند.
طلبههای جهادی شهدای زنده هستند
ما هم به طلاب عزیز تأکید میکنیم هر جایی که قرار میگیرند دغدغه مردم را داشته باشند. برای اینکه این حضور اثرگذاری بیشتری داشته باشد برنامههایی اجرا کردهایم که موفق هم بوده است. روشهایی که ما برای روحانیون در نظر گرفتهایم روش «حل مسأله» است. یعنی هر طلبه با کمک مردم همان منطقه مشکلاتشان را رفع کنند. این کار بُعد اجتماعی طلبهها را بسیار ارتقا میدهد و برکات زیادی هم دارد. طبق همین روش ما سال گذشته «مهرواره محله همدل» را برگزار کردیم. این مهروراه میگفت با محوریت روحانی محله یا روستا یک مشکل را شناسایی کنند، و همه مردم دست به دست هم بدهند و آن مشکل را در محله خودشان رفع کنند. این طرح کلانی بود که در تمام کشور اجرا شد و کسانی که کارهای بزرگتری کرده بودند در سطح استان و کشوری برگزیده و تقدیر شدند. از استان خراسان رضوی هم طلبههایی داشتیم که کارهای خوب و مؤثری را در محله خودشان با همراهی مردم به سرانجام رسانده بودند. بعد از این هم «مهرواره اوج» بود که باز هم با روش حل مسأله انجام شد. در این مهرواره ما به روحانیون آموزش دادیم که اگر در محله شما چهار تا مسأله و مشکل هست، چطور این چهار مساله را اولویتبندی کنید و چطور با استفاده از امکانات و ظرفیتهای خودتان آنها را حل کنید. الحمدلله مردم در این مهروارهها مشارکت خیلی خوبی داشتند و مشکلات بسیار مهمی را در محله خودشان رفع کردند. این طلبهها مثل شهید اصلانی و شهید دارایی درحال فعالیت جهادی هستند و میتوان گفت شهدای زنده هستند. آنها هم با همان منش و روش شهدای حرم رضوی زندگی میکنند و در گمنامی برای مردم تلاش میکنند. تقدیر از این طلاب عزیز کمترین کاری بود که باید رقم میخورد و ما امیدواریم این اتفاق مستمر باشد. باید یادمان باشد که طلاب زیادی هستند که با کمترین امکانات و توقعات دارند به مردم خدمت میکنند و نشان بدهیم روحانیت همیشه در کنار مردم بوده و خواهد بود.
منبع : خبرگزاری مهر
اقدامی زیبا از بانوان روستای انصارالامام همدان در حمایت از مقاومت
معصومه؛ دوست علم و جهاد و شهادت، مثل امیاسر!
پای کودکان فلسطین در رکاب دوچرخه محمد
صف طلا در بازار خیابان جهاد
شوخیهای موشکی!
اهدای زیورآلات توسط بانوان ایران برای جنگ با اسرائیل
اهدای زیورآلات بانوان ایرانی برای جنگ با اسرائیل
معامله با حسین اینبار با جمع آوری زباله از زیر پای زائرانش
خادمی که در کربلا مرگ خود را پیش بینی کرده بود
موکبداری عاشقانه شهربابکیها در عمارت ماری خانم فرانسوی
توصیههای طب ایرانی برای پیادهروی اربعین
یک دست پیراهن خونین؛ یک دست به ستون عرش
عکسی که هیچوقت نگرفتیم...
مغازهای که هر سال موکب میشود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!
مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیمکره!
دلتنگها یکدیگر را پیدا میکنند/ کربلاییشدن بدون نیت قبلی!
خوشرویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون
دشمن آتش و تبر/ «من، حبیبالله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»
گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!
چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندانبان/ پارک و هتل نمیخواهیم؛ درختها را آب بدهید!
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی!
ماجرای شلغمهای یک نماینده در توئیتر
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دستهایم جان داد!»
دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خطنویسی روی خط عاشقی!
وامهای راحتالحلقوم و ضمانتهای ضربدری!
عاقبت بخیری یک پمپ بنزین!
تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!