میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، هر سال اسفندماه مردم تهران روزهای پرترافیکی را سر میکنند. از طرف دیگر، باران هم همیشه در این شهر مشکل ترافیک را دو چندان میکند. حالا چند روز است که باران و شلوغی اسفندماه دست به دست هم دادهاند تا قفل بزرگی بر خیابانهای تهران بزنند. روزنامه همشهری در گزارشی به معضل ترافیک در تهران پرداخته است:
باران بارید و ترافیک شد. این خبر کوتاه مربوط به معضل دوشنبهشب است که سنگینترین ترافیک ۱۴۰۰پ ایتخت رخ داد و موضوع به حدی جدی بود که روز گذشته اعضای پارلمان شهری به آن واکنش نشان دادند. اما دلیل قفل شدن گاه و بیگاه ترافیک تهران چیست؟ دلایل زیادی برای این موضوع مطرح میشود؛ از رفتارهای اشتباه ترافیکی گرفته تا هوشمند نبودن چراغهای راهنمایی و رانندگی و خاموش شدن آنها بهخاطر قطعی ناگهانی برق. در همین ارتباط رئیس شورای شهر تهران دیروز گفت که بارندگی قابلپیشبینی بود و همه میدانستیم که قرار است بارندگی رخ دهد و باید تدابیر لازم اندیشیده میشد تا شهر قفل نشود. مهدی چمران با بیان اینکه ترافیک مانند سیل است و اگر پیشگیری نشود کنترل آن سخت خواهد بود، گفت: «وقتی ترافیک رخ میدهد مردم برای گریز از آن وارد سایر معابر میشوند و همین امر معضل ترافیک را تشدید میکند؛ بنابراین نیاز است تا رفتار صحیح ترافیکی نهادینه شود و از سوی دیگر مسئولان پلیس راهور باید نیروهای خود را تقویت کنند تا خدمترسانی در تمام معابر به نحو احسن انجام شود.» او با تأکید به استفاده از نیروهای مردمی گفت که در ترافیک دوشنبهشب میشد از نیروهای بسیج و مردمی استفاده کرد تا شهروندان اینچنین دچار سردرگمی نشوند؛ اما به هرحال غافلگیری خیلیها عیان بود. ترافیک و آبگرفتگی در برخی از معابر سبب گلایه شهروندان شد و از اینرو اعضای شورای شهر تهران روز گذشته در پارلمان شهری تذکراتی دادند و خواستار بررسی موضوع و ارائه راهکارهای مناسب شدند. محمد صادقی ترافیک دوشنبهشب را فاجعه مدیریتی دانست و گفت که بارها درخصوص ترافیک روزهای بارانی تذکر داده شده است، اما تا به امروز نهتنها معضل حل نشده بلکه پیچیدهتر شده است. رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران تأکید کرد: «بارش باران و برف این روزها باید یک مانور و تمرین دستگاهها باشد برای روزهای بحرانی نه اینکه خود تبدیل به بحران شود. بنابراین اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با روزهای بارانی و رفع مشکل ترافیک با استفاده از روشهای علمی و فناوریهای نوین، مدیریت یکپارچه و هوشمندسازی اداره شهر بیشازپیش ضرورت دارد و امیدواریم مدیریت شهری ششم در این زمینه پیشگام باشد.»
حضور نیروهای راهور در نقاط پرترافیک
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران هم عضو دیگری بود که در واکنش به ترافیک شب بارانی پایتخت گفت: «بارش باران در ساعات اوج ترافیک ۲ شب پیش باعث شد که تقریباً عمده معابر شهری پایتخت تا ساعات ۲۳ دچار اختلال شوند. گرچه نیروهای شهرداری و پلیس راهور برای رفع آبگرفتگیها و مدیریت ترافیک، تلاش کردند اما مشکلات حل نشد.» سیدجعفر تشکریهاشمی با بیان اینکه در ۴۰ نقطه شهر تهران آبگرفتگی رخ داد و ۲۰ چراغ راهنمایی و رانندگی بهدلیل نقص فنی در تقاطعها قطع شدند یا به حالت چشمکزن درآمدند، تأکید کرد: «موضوع قابلتوجه این است که نیروهای خدمات شهری و پلیس راهنمایی و رانندگی باید با شناخت نقاط بحرانی در شهر تهران حضور مؤثرتری در شبهای بحرانی و مدیریت ترافیک داشته باشند.»
ترافیک کم میشود
سیدمجتبی شفیعی، معاون حملونقل و ترافیک شهردار تهران: افزایش ترافیک روزهای اخیر در کنار بارندگی باعث شد که دوشنبهشب با ازدحام شدید در خیابانها مواجه شویم و سنگینترین ترافیک سال ۱۴۰۰ رخ داد. بهگونهای که ۴۱ درصدافزایش در طول شبکه معابر درگیر نسبت به ۲ شب قبل را شاهد بودیم و عدد ترافیک جهشی بود. همچنین این روزها بعد از ۲ سال وقفه بهدلیل شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش سفرهای خرید نوروزی هستیم و در روزهای عادی درصورت بارش باران ۲۵ درصد معابر، درگیر ترافیک میشوند. ضعف جدی در زیرساختها و بیتوجهی به توسعه حملونقل عمومی در یک دهه گذشته، سبب شده که تعداد اتوبوسها کاهش یابد و از سوی دیگر تعداد واگنهای خراب مترو افزایش یابد. شیوع کرونا سبب شده تمایل مردم به استفاده از خودروی شخصی افزایش یافته و این افزایش خودروها سبب کاهش ظرفیت معابر شده است. در چنین شرایطی برنامههای بلندمدت اعم از حمایت دولت و تأمین منابع هماکنون راهگشا نیستند و به همین دلیل روی برنامههای کوتاهمدت مانند افزایش ساعت کاری ناوگان حملونقل عمومی، رفع برخی نواقص تجهیزات کنترلی مثل چراغهای راهنمایی و برخی تجهیزات هوشمند و… تمرکز کردیم تا در شبهای آتی که طبق پیشبینیها بارندگی خواهیم داشت، تا حد امکان از وقوع آبگرفتگی و ترافیک شدید، جلوگیری کنیم.
منبع : خبرگزاری مهر
اقدامی زیبا از بانوان روستای انصارالامام همدان در حمایت از مقاومت
معصومه؛ دوست علم و جهاد و شهادت، مثل امیاسر!
پای کودکان فلسطین در رکاب دوچرخه محمد
صف طلا در بازار خیابان جهاد
شوخیهای موشکی!
اهدای زیورآلات توسط بانوان ایران برای جنگ با اسرائیل
اهدای زیورآلات بانوان ایرانی برای جنگ با اسرائیل
معامله با حسین اینبار با جمع آوری زباله از زیر پای زائرانش
خادمی که در کربلا مرگ خود را پیش بینی کرده بود
موکبداری عاشقانه شهربابکیها در عمارت ماری خانم فرانسوی
توصیههای طب ایرانی برای پیادهروی اربعین
یک دست پیراهن خونین؛ یک دست به ستون عرش
عکسی که هیچوقت نگرفتیم...
مغازهای که هر سال موکب میشود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!
مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیمکره!
دلتنگها یکدیگر را پیدا میکنند/ کربلاییشدن بدون نیت قبلی!
خوشرویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون
دشمن آتش و تبر/ «من، حبیبالله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»
گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!
چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندانبان/ پارک و هتل نمیخواهیم؛ درختها را آب بدهید!
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی!
ماجرای شلغمهای یک نماینده در توئیتر
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دستهایم جان داد!»
دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خطنویسی روی خط عاشقی!
وامهای راحتالحلقوم و ضمانتهای ضربدری!
عاقبت بخیری یک پمپ بنزین!
تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!