میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ، بر اساس تازهترین نظرسنجی این مؤسسه، عرضه نفت از سوی اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) طی ماه اکتبر با ۳۷۰ هزار بشکه افزایش نسبت به ماه پیش از آن به ۲۹ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسید، در حالی که این افزایش با افت تولید در عراق، ایران و عربستان سعودی محدود شد.
پس از رفع اختلاف دولتهای غربی و شرقی لیبی بر انتخاب رئیس بانک مرکزی که برای مدتی میدانها و پایانههای صادراتی نفت این کشور را متوقف کرده بود، این کشور آفریقای شمالی عضو اوپک تولید خود را با احیای روزانه ۵۰۰ هزار بشکهای به یک میلیون و ۳۰ هزار بشکه رساند.
دومین تغییر بزرگ در پی اعمال برنامههای جبرانی عراق بهمنظور اجرای تعهدهای خود در توافق ائتلاف اوپک و متحدانش (اوپکپلاس) رخ داد، بهطوری که تولید روزانه نفت خام این کشور با ۹۰ هزار بشکه کاهش به ۴ میلیون و ۱۳۰ هزار بشکه در روز رسید، با این حال تولید نفت این کشور عضو اوپک همچنان بالاتر از سهمیه روزانه ۴ میلیون بشکهای باقی ماند.
اوپکپلاس امیدوار بود محدودیتهای عرضهای که طی دو سال گذشته برای تقویت بازار نفت در نظر گرفته است، قیمتها را معکوس کند، اما با وخامت اوضاع در عمل این اتفاق رخ نداد.
قیمت نفت از اوایل ژوئیه سال ۲۰۲۴ میلادی بهدلیل تضعیف تقاضا در چین و در عین حال افزایش عرضه در ایالات متحده، برزیل، کانادا و گویان، ۱۵ درصد کاهش یافته است.
قیمت نفت خام شاخص برنت اکنون اندکی بالای ۷۰ دلار برای هر بشکه داد و ستد میشود، اما این قیمتها برای عربستان و بسیاری دیگر از اعضای ائتلاف اوپکپلاس بسیار پایین است، بهگونهای که نمیتوانند هزینههای دولت را پوشش دهند.
هشت عضو اوپکپلاس قرار است از ماه دسامبر همسو با تعدیل تدریجی برنامه کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای خود، عرضه نفتشان را درمجموع روزانه ۱۸۰ هزار بشکه افزایش دهند.
در همین حال سه منبع مطلع از مذاکرات اوپکپلاس که خواستند نامشان فاش نشود در این باره گفتند: افزایش عرضه روزانه ۱۸۰ هزار بشکهای طی ماه دسامبر ممکن است حداقل یک ماه به تعویق بیفتد، در حالی که منبع چهارم چارچوب زمانی خاصی را مشخص نکرد.
دو منبع ائتلاف اوپکپلاس گفتند تصمیم برای به تعویق انداختن افزایش ممکن است اوایل این هفته اتخاذ شود.
پیشتر هشت عضو ائتلاف اوپکپلاس این برنامه را که قرار بود از ماه اکتبر ۲۰۲۴ اجرا شود بهدلیل کاهش قیمتها تا دسامبر به تعویق انداختند.
تلاشهای ائتلاف اوپکپلاس برای ایجاد تعادل در بازارهای جهانی بهدلیل تخطی بعضی اعضا از سهمیههای تولید تعیینشده در قالب توافق اوپکپلاس بهویژه عراق، قزاقستان و روسیه تضعیف شده است.
این سه کشور در ماههای اخیر تلاش بیشتری برای اجرای تعهدهای خود داشتهاند، اما بهطور کلی هنوز به سهمیههایشان بهطور کامل پایبند نبودهاند، چه رسد به اینکه کاهش عرضه داوطلبانه اضافه را که بهعنوان جبران عرضه بیش از حد وعده داده شده است، آغاز کنند.
اعضای ائتلاف اوپکپلاس با در نظر گرفتن برنامه کاهش عرضه گروهی در کنار کاهش عرضه داوطلبانه در مجموع روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه از تولید خود کاستهاند که معادل ۵.۷ درصد تقاضای جهانی است.
نشست وزارتی اعضای ائتلاف اوپکپلاس برای تصمیمگیری درباره برنامههای عرضه یکم دسامبر ۲۰۲۴ (۱۱ آذر) برگزار میشود.
نظرسنجی بلومبرگ بر اساس دادههای ردیابی کشتی، اطلاعات مقامها و برآوردهای مشاوران از جمله گروه راپیدان انرژی (Rapidan Energy Group)، کپلر (Kpler Ltd)، فکتس گلوبال انرژی (FGE) و ریستاد انرژی (Rystad Energy) است.
منبع : خبرگزاری مهر
همتی: پیگیر تعلیق اقدام تقابلی «اف.ای.تی.اف» براساس منافع ملی هستیم
قیمت گذاری کالاهای یارانه بگیر مطابق قانون است
ربع سکههای ۱۴۰۳ به بازار میآید
اقتصاد کشور باید پیشبینیپذیر شود
پذیرش بیش از ۲۰ میلیون مسافر در فرودگاههای کشور در نیمه نخست سال
باید در حوزه آمار عملکرد مسکن با مردم صادق باشیم
نگهداری از زیرساختهای ملی یک چالش بزرگ است
صادرات خدمات فنی مهندسی در دو دهه اخیر عقبگرد جدی داشت
آخرین وضعیت واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه بررسی شد
رقابت شانه به شانه هریس و ترامپ ارزش دلار را کاهش داد
دوران خدمت نظام وظیفه عمومی به زنجیره اشتغال تبدیل میشود
دولت سهم سرمایهگذاری در بخش کشاورزی را افزایش دهد
هشدار هواشناسی به کشاورزان در پی کاهش دما و تخریب محصولات
حداکثر نرخ تابلوی سبز بورس انرژی نیروگاه های تجدیدپذیر اعلام شد
نمیتوان با حرفدرمانی به مصاف ناترازی انرژی رفت
دعوت چین از ایران برای شرکت در نمایشگاه واردات
عضویت اتاق تعاون و بازرگانی ایران در ستاد تنظیم بازار مصوب شد
تجهیزات اطفای حریق به زودی تامین میشود
قیمت طلا و سکه امروز ۱۴ آبان؛ ریزش ۲ میلیون تومانی سکه
تقویت مرجعیت علمی کشاورزی با معرفی و ترویج ارقام جدید
توافق کاهش عرضه اوپک پلاس تا آخر سال تمدید شد
طرح جهش تولید در دیمزارها تمدید شد
نمی توان با حرفدرمانی به مصاف ناترازی انرژی رفت
صندوق بینالمللی پول نسبت به خطرات اقتصادی آسیا هشدار داد
نمیشود با حرفدرمانی به مصاف ناترازی انرژی رفت
انتقاد نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نسبت به عملکرد دولت
تأمین ارز واردات به ۴۲ میلیارد دلار رسید
جدیدترین گزارش رسمی از وضعیت ایمنی خودروهای ایرانی
ترانزیت ایران و ترکمنستان به ۲.۵ میلیون تن در سال میرسد
۱۸۰ دشت کشور مشمول تعدیل پروانه بهرهبرداری چاههای کشاورزی شدند