میرنیوز

نمی‌شود با حرف‌درمانی به مصاف ناترازی انرژی رفت

نمی‌شود با حرف‌درمانی به مصاف ناترازی انرژی رفت 2024-11-04T13:53:58+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، سید حمید حسینی درباره ناترازی انرژی در کشور گفت: واقعیت این است که ما اکنون روزانه حدود ۳۴۰ میلیون لیتر مترمکعب فرآورده نفتی تولید می‌کنیم که از این مقدار ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین، ۱۱۵ میلیون لیتر نفت‌گاز و مابقی مربوط به سایر فرآورده‌ها مانند بنزین هواپیما، مازوت و سایر حامل‌های انرژی است. این مقدار تولید، اصلاً رقم کمی نیست و برای اظهارنظر در خصوص مسئله ناترازی باید به دیگر ابعاد مسئله، مانند میزان و چگونگی مصرف هم دقت کرد.

تولیدمان کم نیست، بد مصرف می‌کنیم!

وی ادامه داد: به‌صورت کلی اگر مصرف انرژی به تولید کمک کند و همسو با آن انجام شود، افزایش مصرف نه‌تنها یک خبر بد و نگران‌کننده نیست، بلکه خوشحال‌کننده و مثبت است، اما اکنون این وضع در ایران حاکم نیست و متأسفانه شدت مصرف انرژی در کشور بالاست.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه شدت انرژی معمولاً بر مبنای تولید ناخالص داخلی سنجیده می‌شود، گفت: این شاخص نشان‌دهنده آن است در یک اقتصاد به ازای هزار دلار تولید ناخالص داخلی، چقدر نفت مصرف می‌شود. در کشور ما مقدار مصرف انرژی هیچ تطابقی با مقدار تولید ناخالص داخلی ندارد.

حسینی تصریح کرد: در مورد اینکه چه عاملی سبب شدت مصرف انرژی بالا در کشور می‌شود، می‌توان بحث‌های مختلفی مطرح کرد؛ اینکه کدام‌یک از نهادها یا دستگاه‌ها در این زمینه به وظایف خود بی‌توجهی می‌کند، اصلاً آیا مردم مقصر هستند یا دولت؟ آیا پالایشگاه‌ها ضعف دارند و کیفیت بنزین پایین است یا خودروسازان باید پاسخگوی عملکرد نامناسب تولیدات خود در زمینه مصرف سوخت باشند. اینکه آیا قیمت پایین انرژی سبب شکل‌گیری این وضع شده یا نه؟ تمام این بحث‌ها را می‌توان مطرح کرد، اما در نهایت در اینکه هدر رفت انرژی در کشور ما بالاست، تردیدی وجود ندارد.

راندمان نیروگاه‌ها چیزی در حد فاجعه است

وی با اشاره به اینکه نیروگاه‌های برقی یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی در کشور به‌شمار می‌روند، بیان کرد: این نیروگاه‌ها به‌طور عمده با فناوری قدیمی در حال فعالیت هستند و راندمان‌های آنها هم کمی بیش از ۳۰ درصد بوده که چیزی شبیه فاجعه است.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه هیچ نیروگاهی در دنیا راندمان ۱۰۰ درصدی ندارد، اما بسیاری از نیروگاه‌های راندمان بالای ۶۰ درصد دارند، تصریح کرد: اگر بتوانیم با سیکل ترکیبی یا به‌کارگیری فناوری‌های جدید، راندمان این نیروگاه‌ها را افزایش دهیم، شاهد کاهش اتلاف انرژی در کشور خواهیم بود، ضمن اینکه تمام دنیا در حال گرایش به انرژی‌های تجدیدپذیر هستند، اما به‌دلیل نداشتن منابع مالی و تحریم‌های اقتصادی در این موضوع توفیق نداشتیم و هنوز ۹۸.۵ درصد از برق کشور با حامل‌های انرژی تولید می‌شود.

نمی‌شود با حرف‌درمانی به مصاف ناترازی انرژی رفت!

حسینی در خصوص راهکارهای کاهش ناترازی انرژی گفت: هنگامی که با یک معضل مواجه هستیم، باید برای برطرف کردن آن مجموعه‌ای از راهکارها را در نظر بگیریم و نسبت به پیاده‌سازی آنها اقدام کنیم. نباید فقط با نصیحت کردن و شعار دادن با مسئله مواجه شد. اینکه مسئولان برای فرار از تصمیم‌گیری فقط به شکل ظاهری از لزوم بهینه‌سازی مصرف، حرف می‌زنند و در عمل هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد، فقط به بحرانی‌تر شدن شرایط می‌انجامد.

وی ضمن تأکید بر اجرای راهکارهای قیمتی برای کاهش مصرف افزود: در علم اقتصاد ثابت شده که «قیمت» تنها عاملی است که می‌تواند رفتار مصرف‌کننده را تنظیم و هدایت کند. شما تا زمانی که به هر دلیلی، حتی هزینه انتقال و توزیع فرآورده را هم از مصرف‌کننده دریافت نمی‌کنید، نمی‌توانید صرفاً با نصیحت کردن مانع افزایش مصرف شوید، بنابراین برای رسیدن به اهدافی همچون صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف باید مجموعه‌ای از راهکارهای قیمتی و غیرقیمتی را عملیاتی کرد تا مسئله ناترازی انرژی حل شود.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: اکنون وقتی مردم قصد دارند خودرو خریداری کنند، تنهای مسئله‌ای که برایشان اهمیت ندارد، مقدار مصرف سوخت خودرو است. همچنین برای از رده خارج کردن خودروهای اسقاطی نیز هیچ انگیزه‌ای وجود ندارد. به همین دلیل شاهد هستیم که با وجود اینکه تعرفه واردات خودروهای برقی صفر شده است، این خودروهای هنوز جایگاهی در کشور ما ندارند.

اقدام قابل تحسین شرکت ملی پخش و پالایش برای افزایش تولید بنزین

حسینی با اشاره به اینکه افزایش تولید بدون انجام راهکارهای لازم برای کنترل و بهینه‌سازی مصرف به معنای هدر رفت بیشتر انرژی است، گفت: در عین حال باید برای افزایش تولید هم برنامه داشت، زیرا اکنون سالانه با ۷ تا ۸ درصد افزایش مصرف بنزین مواجه هستیم. باید تلاش کنیم ضمن کاهش مصرف، تولید را هم افزایش دهیم تا از این شرایط با کمترین چالش عبور کنیم.

وی با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی توانسته است تولید روزانه بنزین را با اصلاح مدل‌های مالی و در نظر گرفتن مشوق‌ها، روزانه ۷ میلیون لیتر افزایش دهد، اظهار کرد: این مسیر باید همچنان تداوم یابد و از پالایشگاه‌های موجود به‌صورت حداکثری بهره برد.

امیدواریم دولت را مجبور به اجرای طرح وان نکنند

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در پایان با بیان اینکه در زمینه ناترازی انرژی باید کارهای فرهنگی انجام شود، گفت: امیدواریم دولت در نهایت بتواند به‌ویژه در زمینه بنزین به تصمیم مشخصی برسد و آن را عملیاتی کند، البته این نگرانی وجود دارد که دولت به سراغ اجرای طرح وان و توزیع بنزین به هر فرد برود که آثار بسیار بدی دارد، این‌گونه طرح‌ها هم مضرات افزایش قیمت را در پی دارد و هم سبب چند نرخی شدن حامل‌های انرژی خواهد شد، ضمن اینکه در صورت اجرای این طرف، هیچ کمکی به کاهش مصرف نمی‌کند و مصرف هم افزایش می‌یابد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است

لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
2025-02-16T15:10:00+03:30
رئیس هیئت‌مدیره انجمن لیزینگ ایران گفت: لیزینگ به عنوان واسطه‌ای میان عرضه و تقاضا می‌تواند نقش کلیدی در حل مشکل فروش از طریق افزایش قدرت خرید ایفا کند.

رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است

رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
2025-02-16T14:03:08+03:30
 رئیس کل بانک مرکزی، در همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی بر لزوم توسعه این صنعت و تخصصی‌تر شدن بانک‌ها تأکید کرد.

دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان

دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
2025-02-16T14:03:06+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه حضور در کنفرانس سالانه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور در عربستان با رئیس صندوق اوپک دیدار و گفت‌وگو کرد.

تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت

تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
2025-02-16T14:03:04+03:30
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در بحث افزایش تولید در دولت چهاردهم خوش درخشیده است.

چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد؟

چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد؟
2025-02-16T13:09:41+03:30
سرمای زودرس و زمستان سرد سبب ثبت رکوردهای متعددی در مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری شد، با این حال آمارها نشان می‌دهد تحویل گاز به نیروگاه‌ها در ماه‌های آذر، د...

مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی

مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
2025-02-16T12:56:17+03:30
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از مصرف ۷۳ درصد کل گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء خبر داد.

حضور همتی در کنفرانس چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور

حضور همتی در کنفرانس چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور
2025-02-16T12:56:16+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی در کنفرانس دو روزه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور، حضور یافت.

بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان

بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
2025-02-16T12:43:01+03:30
رئیس سازمان حفظ نباتات از ظرفیت بالای همکاری ایران و قزاقستان در بخش کشاورزی خبر داد.

ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی

ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
2025-02-16T12:43:00+03:30
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز یکشنبه بیست‌وهشتم بهمن با افت ۴۷ هزار و ۶۷۹ واحدی به ۲ میلیون و ۶۷۸ هزار واحد رسید.

راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین

راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین
2025-02-16T12:03:05+03:30
گمرک و شرکت راه آهن جهت راه اندازی گمرک در منطقه آپرین اسلامشهر توافق کردند.

واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد

واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
2025-02-16T11:49:43+03:30
گمرک خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات تخصصی مجاز به ترخیص خودروی سواری اضافه شدند.

توافق گمرک و شرکت راه‌آهن جهت راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین

توافق گمرک و شرکت راه‌آهن جهت راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین
2025-02-16T11:49:42+03:30
گمرک و شرکت راه آهن جهت راه اندازی گمرک در منطقه آپرین اسلامشهر توافق کردند.

قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید

قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
2025-02-16T11:49:41+03:30
قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۷۰ هزار و ۶۵۳ تومان رسیده است.

اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری

اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
2025-02-16T11:36:17+03:30
گمرک خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات تخصصی مجاز به ترخیص خودروی سواری اضافه شدند.

رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ

رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
2025-02-16T11:22:59+03:30
قائم مقام وزارت صمت گفت: پیش از این از صنعت لیزینگ دربرخی از بخش های اقتصاد استفاده می شد که با توسعه آن می توان بازار مصرف و تولید را رونق داد.

افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراه‌بانک صادرات ایران

افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراه‌بانک صادرات ایران
2025-02-16T10:43:00+03:30
​استقبال مشتریان و کاربران از نرم‌افزار ارتقایافته و امن همراه‌بانک صادرات ایران با افزایش بیش از ۳۱ درصدی تراکنش‌ها در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری همراه شد.

همایش صنعت لیزینگ آغاز به کار کرد

همایش صنعت لیزینگ آغاز به کار کرد
2025-02-16T10:29:37+03:30
همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی با حضور مسئولان، کارشناسان و فعالان این حوزه آغاز به کار کرد.

بانک مرکزی به دنبال تدوین دستور العمل صنعت لیزینگ

بانک مرکزی به دنبال تدوین دستور العمل صنعت لیزینگ
2025-02-16T10:29:37+03:30
یک مقام مسئول گفت:بانک مرکزی در پی تدوین دستورالعمل جامع در راستای توسعه صنعت لیزینگ است.

دریای خزر و خلیج فارس پرباران‌ترین حوضه در هفته جاری

دریای خزر و خلیج فارس پرباران‌ترین حوضه در هفته جاری
2025-02-16T10:02:59+03:30
حوضه دریای خزر با مقدار میانگین بارش ۱۵.۹ میلی‌متر و و حوضه خلیج فارس و دریای عمان با مقدار میانگین بارش ۸.۵ میلی‌متر پرباران‌ترین حوضه‌های‌ درجه ۱ کشور در ه...

نحوه اخذ ضمانت‌نامه بانکی برای افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات

نحوه اخذ ضمانت‌نامه بانکی برای افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات
2025-02-16T10:02:58+03:30
مشخصات ضمانت‌نامه بانکی جهت افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات اعلام شد.

حضور گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست

حضور گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست
2025-02-16T09:49:40+03:30
گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست در مصلی برگزار شد.

اجرای طرح باک پر با صلاحدید وزیر راه تعلیق می شود

اجرای طرح باک پر با صلاحدید وزیر راه تعلیق می شود
2025-02-16T09:49:40+03:30
طبق مصوبه هیئت وزیران اجرای طرح باک پر در صورت ضرورت در هر یک از مرزهای کشور، با تشخیص وزیر راه و شهرسازی و توسط وزارت نفت تعلیق می‌شود.

ثبت‌سفارش ۱۶۰۰۰ تن چای مانع گرانی می‌شود

ثبت‌سفارش ۱۶۰۰۰ تن چای مانع گرانی می‌شود
2025-02-16T09:49:40+03:30
اتحادیه چای کشور طی نامه‌ای به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از کمبود و گرانی چای در آستانه ماه رمضان و عید نوروز ابراز نگرانی کرد.

استفاده از فناروی‌های نوین و هوش مصنوعی در صنعت آب حیاتی است

استفاده از  فناروی‌های نوین و هوش مصنوعی در صنعت آب حیاتی است
2025-02-16T09:49:39+03:30
مدیرعامل آبفای کشور استفاده از تجربیات و دانش‌های روز دنیا در حوزه فناوری اطلاعات برای ارائه خدمات بهتر به مشترکان را یک اصل محوری در فعالیت‌های صنعت آب و فا...

حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند مشارکت همگانی است

حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند مشارکت همگانی است
2025-02-16T09:49:39+03:30
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت همه دستگاه‌های ذی‌ربط و مردم امکان‌پذیر است.

الزامات توسعه تجارت ایران و قزاقستان به ۳ میلیارد دلار

الزامات توسعه تجارت ایران و قزاقستان به ۳ میلیارد دلار
2025-02-16T09:09:37+03:30
در نشست مشترک رئیس اتاق ایران و وزیر تجارت قزاقستان، بر رفع مشکلات بانکی و مسائل حمل‌ونقل به عنوان پیش‌نیازهای اصلی دستیابی به حجم تجارت سه میلیارد دلاری میا...

اقدام تازه ترامپ در تشدید جنگ تجاری با دیگر کشورها

اقدام تازه ترامپ در تشدید جنگ تجاری با دیگر کشورها
2025-02-16T08:02:57+03:30
رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که از ابتدای ماه اوریل اعمال تعرفه بر واردات خودرو به این کشور آغاز خواهد شد.

موج اخراج کارمندان دولت آمریکا به مرز ۱۰ هزار نفر رسید

موج اخراج کارمندان دولت آمریکا به مرز ۱۰ هزار نفر رسید
2025-02-16T08:02:57+03:30
از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید تا کنون که هنوز به یک ماه هم نرسیده، ۹۵۰۰ نفر از کارکنان دولت آمریکا اخراج شده اند.

هواشناسی ایران ۲۸ بهمن؛ هشدار تگرگ و بارش شدید برف و باران در ۲۵ استان

هواشناسی ایران ۲۸ بهمن؛ هشدار تگرگ و بارش شدید برف و باران در ۲۵ استان
2025-02-16T07:09:36+03:30
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: با ورود موج بارشی جدید طی امروز (۲۸ بهمن) تگرگ و بارش شدید برف و باران در ۲۵ استان کشور پیش‌بینی م...

علی‌آبادی: مهمترین چالش صنعت برق، ذخیره سازی است

علی‌آبادی: مهمترین چالش صنعت برق، ذخیره سازی است
2025-02-16T01:42:56+03:30
وزیر نیرو در نشست صمیمی با جمعی از جوانان صنعت آب و برق گفت: بزرگ‌ترین چالش صنعت برق موضوع ذخیره سازی است. اگر بتوانیم برق را ذخیره کنیم، قطعا شاهد اتفاقات ب...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)