میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر حجتالاسلام مرتضی وافی ظهر دوشنبه در نشست خبری مؤسسه و بنیاد بینالمللی صحیفه سجادیه با بیان اینکه امام سجاد علیه السلام، طلایه دار علمی است، گفت: حرکتهای علمی و فرهنگی امام سجاد، مغفول مانده است و نتوانستهایم حقیقت جریان امامت و هدایت امام سجاد (ع) را به درستی ترسیم کنیم.
رئیس بنیاد بینالمللی صحیفه سجادیه یکی از اهداف شکلگیری این بنیاد را بررسی بعد علمی و تربیتی امام سجاد در نهضت علمی و فرهنگی دانست و گفت: یکی از راههای شناخت سیره و منش امام سجاد (ع)، بررسی دعاها و آثار این امام است. این دعاها، معیار و میزان حرکت امام برای انتقال پیامهای دینی به مسلمانان است و ایشان در ادعیه به دنبال اصلاح و ترقی نگاهها و حفظ معرفت دینی بودهاند.
وی صحیفه سجادیه را نسخه کامل برای زندگی و عصاره معارف اهل بیت دانست و گفت: این صحیفه شامل دعاهایی برای ارتباط و خلوت انسان با خودش، ارتباط انسان با خالق هستی، ارتباط انسان با طبیعت و مخلوقات و همچنین ارتباط انسان با جامعه است.
حجتالاسلام وافی افزود: صحیفه سجادیه به انسان میآموزد که دارای نقصان معرفتی است و سپس به او میگوید که باید بیاموزی و حرکت کنی و میگوید که چه چیزهایی را و چگونه باید بیاموزی. این صحیفه دارای مضامین وحیانی در قالب زبان بشری است.
رئیس بنیاد بینالمللی صحیفه سجادیه با اشاره به ویژگیهای ادعیه امام سجاد (ع) گفت: این ادعیه برای همه حالتهای انسان اعم از شادی، غم، امیدواری و… حرف دارد و منحصر در مصیبتها نیست بلکه باعث ترقی و تنظیم بینش انسان است لذا مراجع تقلید تاکید دارند که صحیفه سجادیه باید کتاب درسی حوزه و دانشگاه شود.
وی صحیفه سجادیه را نیاز امروز انسان برای انس و خلوت دانست و گفت: صحیفه سجادیه، زبان مشترک انسان امروز است و کسانی که با صحیفه انس میگیرند، میدانند که این واژهها و کلمات، معمولی نیستند و نشأت گرفته از واژههای قرآن هستند.
حجتالاسلام وافی افزود: دعاهای صحیفه سجادیه دارای سیر است و فرازهای آن در ارتباط با یکدیگرند و انسان را بر اساس یک زبان ساده فطری از نقطهای به یک نقطه هدفمند معرفتی میرساند.
رئیس بنیاد بینالمللی صحیفه سجادیه با اشاره به ضرورت ایجاد انگیزه و رغبت برای ترویج صحیفه سجادیه گفت: این صحیفه، سفارش شده امام زمان است و باید مجموعههایی در کشور باشند تا این ادعیه را مورد توجه قرار دهند و صحیفه سجادیه باید در مراکز قرآنی و فرهنگی در ذیل قرآن و عترت تعریف شود.
وی فعالیت ارگانهای مختلف در راستای ترویج صحیفه سجادیه را ضروری دانست و گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه، رسانه ملی و سازمان تبلیغات اسلامی در این زمینه نقشی اساسی و محوری دارند.
حجتالاسلام وافی با اشاره به فعالیتهای بنیاد بینالمللی صحیفه سجادیه در جهت ترویج این صحیفه گفت: بعد از ثبت این بنیاد، در چهار عرصه جدی، راهبردهایی را تعریف کردیم و برای سال ۱۴۰۰ برنامههای مختلفی داریم و مؤسسات و عناصر فعال، ناشران داخلی، اساتید، کتابها و فعالیتهایی که در راستای ترویج صحیفه سجادیه بوده است را شناسایی کردهایم.
رئیس بنیاد بینالمللی صحیفه سجادیه به برگزاری ۴ نشست در چهار سال گذشته توسط این بنیاد اشاره کرد و گفت: مجموعههای مختلفی در کشور میتوانند به ترویج صحیفه سجادیه کمک کنند از جمله «بنیاد صحیفه سجادیه» در اصفهان و مشهد، «کنگره بینالمللی امام سجاد (ع)» در هرمزگان و «بنیاد مردمی صحیفه سجادیه».
وی به برنامههای بنیاد اشاره کرد و گفت: در روز میلاد امام سجاد (ع)، نشستی در جمکران با حضور اساتید صحیفه و با هدف انگیزه بخشی به نیروهای فعال در ترویج صحیفه، برگزار میشود.
حجتالاسلام وافی برگزاری اولین «کنگره ملی هنری رسانهای زین العباد» را از دیگر برنامههای این بنیاد دانست و گفت: این کنگره، بخشی از «طرح ملی پایتخت صحیفه سجادیه» و تکمیلکننده «کنگره بینالمللی امام سجاد (ع)» در هرمزگان است.
رئیس بنیاد بینالمللی صحیفه سجادیه رونمایی از سایت جامع بنیاد بینالمللی صحیفه سجادیه را از برنامههای این بنیاد دانست و با اشاره به برگزاری مسابقات صحیفه سجادیه گفت: ملاقات با مراجع عظام، مکاتبه با ارگانها و نهادهای مختلف برای ترویج صحیفه سجادیه و راهاندازی مرکز تخصصی صحیفه سجادیه و رشته مطالعات حدیثی با رویکرد صحیفه سجادیه در حوزه از دیگر برنامههای این بنیاد هستند.
وی افزود: با حوزه علمیه خواهران تفاهمنامهای امضا کردیم و با معاونت پژوهشی حوزههای علمیه، نشستهای صحیفه پژوهی را در برنامه قرار دادهایم.
حجتالاسلام وافی نشر کتب مختلف درباره صحیفه سجادیه را از دیگر برنامهها دانست و گفت: پویشهای مختلفی نیز در این زمینه برگزار کردهایم از جمله پویش «نهضت صحیفه خوانی»، پویش «من صحیفه میخوانم» و پویش «من صحیفه را دوست دارم».
وی افزود: در حوزه شهری و شهروندی جلساتی با معاونت فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم داشتیم و برای ترویج صحیفه در خانهها، برنامهریزی کردهایم. همچنین دفاتر نمایندگی استانی بنیاد را در سال ۱۴۰۰ با هماهنگی و حمایت ائمه جمعه راه اندازی خواهیم کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
زلزله رستم آباد خسارتی نداشته است
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز
نظام شورایی عامل تحقق مردم سالاری دینی در کشور است
شناسایی و برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران
اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟
رفع فیلترینگ در دستور کار است