میرنیوز
به گزارش مدیکال اکسپرس، محققان اظهار کردند: در مبارزه با همهگیری جهانی، نیاز فوری به شناسایی عواملی مانند آنتیبادیهای خاص سارس- کوو-۲ در شیر وجود دارد که ممکن است به مصونیت بدن، بهویژه برای نوزادان آسیبپذیر کمک کند.
ازآنجاکه شیر انسان حاوی مقادیر بالایی از این آنتیبادیهای نوع ترشحی است، تغذیه با شیر مادر توسط مادرانی که از کووید ۱۹ بهبودیافتهاند میتواند ایمنی را به نوزادان منتقل کند و این احتمال وجود دارد که آنتیبادیهای استخراجشده از شیر مادر، درمانی برای بزرگسالان مبتلابه کووید- ۱۹ نیز باشد.
وقتی مادران بیمار میشوند، شیر آنان گاهی اوقات حاوی آنتیبادی است که به نوزادان کمک میکند تا از ابتلا به آن بیماری خاص مصون بمانند. آنتیبادیها به سیستم ایمنی بدن کمک میکنند تا عوامل بیماریزا مانند کووید-۱۹ را شناسایی و از بین ببرند؛ اما کووید-۱۹ یک بیماری کاملا جدید است، بنابراین، قبل از انجام این تحقیق، هیچکس نمیدانست که آیا شیر مادرانی که از کووید-۱۹ بهبودیافتهاند حاوی آنتیبادی است یا خیر. مهمتر از همه، این تحقیق اولین تحقیق آنتیبادیهای اختصاصی کووید-۱۹ در شیر است تا دقیقا نوع آنتیبادیهای کووید-۱۹ موجود را بررسی کند، زیرا برخی از انواع آنتیبادیها محافظت قویتری نسبت به بقیه دارند.
خوشبختانه همه مادرانی که از کووید-۱۹ بهبودیافته بودند در شیر خود آنتیبادی کووید-۱۹ داشتند. این خبر خوبی است زیرا راه را برای استفاده از شیر مادران بهبودیافته از کووید-۱۹ برای معالجه نوزادان بیمار یا پیشگیری از بیماری شدید در نوزادان آسیبپذیر باز میکند. درحالیکه این تحقیق کوچک بر روی ۱۵ مادر، فقط تصویری ازآنچه احتمالا یک پاسخ ایمنی پویاست را ارائه میدهد، دلیل خوبی برای ادامه تحقیق در مورد قدرت شیر مادر در درمان یا جلوگیری از کووید-۱۹ در نوزادان وجود دارد. همچنین یافتن سطح بالایی از یک نوع آنتیبادی خاص در شیر به نام sIgA که بهویژه در مبارزه با بیماریهایی که به پوشش ریه، مانند کووید-۱۹ حمله میکنند، بسیار مناسب است.
مورد قابلتوجه در این تحقیق این بود که ترکیبات ایمنی بدن حتی در شیر مادران گروه کنترل که هرگز به کووید-۱۹ آلوده نشده بودند، نیز به کووید-۱۹ پاسخ داد. این نشان میدهد که شیر مادر ممکن است برخی از خواص ایمنی عمومی را داشته باشد که به نوزادان در مبارزه با کووید-۱۹ کمک میکند، حتی اگر مادران هرگز به این بیماری آلوده نشده باشند.
گروه تحقیقاتی در دانشگاه مرسد به مکانیابی، ردیابی و مدیریت جمعآوری شیر بیش از ۱۶۰۰ زن در ایالاتمتحده پرداخت. همچنین یک نظرسنجی آنلاین برای شرکتکنندگان ارسال شد؛ در این تحقیق بررسی تمام آزمایشها آنتیبادی به ویروسشناسان متخصص واگذارشده است.
هولبروک گفت: «امید است که بتوانیم از شیر مادران بهبودیافته کووید-۱۹ برای درمان نوزادانی که با این بیماری مبارزه میکنند، استفاده کنیم. هنوز باید تحقیقاتی انجام شود تا دریابیم آنتیبادیهای شیر انسان چقدر در درمان موثر هستند و خطرات احتمالی آن چیست. بهعنوانمثال، ما نمیدانیم که آیا شیر مادران بهبودیافته از کووید-۱۹ هم حاوی ویروس است که باعث بدتر شدن عفونت شود. ازلحاظ تئوری، آنتیبادیهای شیر را میتوان استخراج کرد و برای درمان بزرگسالان نیز استفاده کرد، اگرچه آزمایشهای بیشتری برای امکان این احتمال لازم است.»
شایان ذکر است که از آنتیبادیهای شیر احتمالا برای کمک به تولید واکسن نمیتوان استفاده کرد و در حال حاضر از آنتیبادیهای خون بیماران بهبودیافته برای درمان کووید-۱۹ استفاده میشود. مرحله بعدی مقایسه اثربخشی آنتیبادیها در شیر با آنهایی است که در خون یافت میشود، زیرا آنها کاملا متفاوت هستند. شیر حاوی مقادیر بسیار بالاتری از sIgA نسبت به پلاسماست و sIgA بهویژه در محافظت از ریهها مفید است؛ بنابراین، ممکن است آنتیبادیهای شیر حتی در درمان کووید-۱۹ از آنتیبادیهای پلاسما نیز موثرتر باشند. همچنین، ازنظر حجمی، شیر حاوی آنتیبادیهای بیشتری نسبت به خون است، بنابراین میتوان افراد بیشتری را با هزینه کمتر درمان کرد.
وی بیان کرد: «گام بعدی تهیه یک نمونه بزرگتر است تا مطمئن شویم، انواع آنتیبادیهایی که در ۱۵ مادر اهداءکننده خود مشاهده کردهایم در اکثر زنان وجود دارد.»
همچنین محققان قصد دارند بررسی کنند که آیا آنتیبادیهای شیر بهخوبی با کووید-۱۹ در سلولها مقابله میکند و سعی در استخراج آنتیبادیهای شیر برای استفاده از آنها بهعنوان درمان دارند.
محققان دانشگاه مرسد امیدوارند که بتوانند کارهای اپیدمیولوژیک انجام دهند تا مشخص کنند چگونه عواملی مانند جمعیتشناسی، استرس و افسردگی آنتیبادیهای شیر را پیشبینی میکند. این کار به آنها کمک میکند تا به سوالات اساسی درباره تاثیر محیط و اجتماع پیرامون مادر بر سلولهای ایمنی در شیر مادر پاسخ دهند. البته این مسئله وجود دارد که آیا کووید-۱۹ از طریق شیر قابلانتقال است؛ زیرا این موضوع یک خطر بالقوه برای استفاده از شیر مادر بهعنوان یک روش درمانی محسوب میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان