میرنیوز
طبق گفته شهرداری ارومیه بیشتر بافت های فرسوده در منطقه چهار شهر قرار دارند.
سال هاست طرح بازآفرینی شهری در جهت نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده درارومیه تصویب شده ولی آنگونه که انتظارمی رود عملیاتی نشده و ساکنان مناطق بافت های فرسوده در انتظار اقدامی اساسی در این زمینه هستند.
دریافت تسهیلات بانکی برای نوسازی ساختمان سخت است
عباسی یک شهروند ارومیه ای که در خانه ای با بافت فرسوده به همراه خانواده زندگی می کند در گفت وگو با ایسنا افزود: کارگر است و توانایی مالی برای تخریب و ساخت مجدد خانه خود را ندارد.
وی مشکلات مالی را عمده دلیل خود و همسایه ها برای عدم بازسازی خانه هایشان عنوان کرد و گفت: دریافت تسهیلات بانکی برای نوسازی سخت است و سخت تراز آن باز پرداخت تسهیلات است.
عباسی اظهار کرد: تاکنون هیچ حمایتی از هیچ نهادی برای بازسازی ونوسازی خانه های فرسوده قدیمی دریافت نکرده و اگر حمایتی هم باشد خبر ندارد.
محمد زاده یکی دیگر از شهروندان ارومیه ای در گفت وگو با ایسنا افزود: اکثر مردم این منطقه کارگر روزمزد هستند و با این گرانی های مصالح ساختمانی کسی توانایی مالی برای نوسازی خانه خود ندارد.
وی اظهارکرد: ساخت خانه نیازمند مجوز است که مجوز هم هرچند می گویند رایگان است ولی بازهم پول می گیرند.
محمد زاده خاطرنشان کرد: اگر دولت وام کم بهره بدهد و شهرداری خودش نیز کمک کند بیشتر مردم این منطقه می توانند خانه های بازسازی کنند.
بافت فرسوده در ارومیه در حال افزایش است
حجت الاسلام ذاکر نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با ایسنا افزود: متاسفانه آذربایجان غربی ۳۰۰۰ هکتار بافت فرسوده و سکونت گاه غیر رسمی دارد که یک امر غیر قابل قبول برای استان است.
وی با اشاره به اینکه ارومیه جز شهرهایی با بافت فرسوده بالا در استان است، یاد آور شد: متاسفانه با وجود تصویب قوانین و برنامه های کاربردی در جهت نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده، بجای کاهش بافت های فرسوده و غیر رسمی در استان و ارومیه همچنان شاهد افزایش این سکونت گاه ها هستیم.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: عدم پیش بینی مهندسی شده ، عدم اجرای دقیق ساختار مهندسی و عدم توسعه صحیح و اصولی شهر علت اصلی افزایش این سکونتگاه ها شده است.
وی یاد آور شد: کارساز نبودن نظارت ها و وجود بده و بستان در ساخت و ساز نتیجه اش توسعه خارج از استاندارد معماری و شهری ارومیه شده که نگران کننده است.
حجت الاسلام ذاکر با تاکید بر اینکه سیاست های دولت در توسعه شهری و بافت های فرسوده باید تغییر کند، خاطر نشان کرد: اگر دولت به جای تخصیص بودجه در مسکن ملی به احیای بافت های قدیمی و فرسوده بودجه تخصیص می داد شاید وضعیت بهتر می شد واز توسعه فنی شهر نیز جلوگیری می شد.
۴۱۷ هکتار بافت فرسوده مصوب در ارومیه وجود دارد
علیزاده امام زاده عضو شورای شهر ارومیه در گفت وگو با ایسنا افزود: ارومیه دارای ۴۱۷ هکتار بافت فرسوده مصوب است.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون وظایف و مسئولیت هایی بر عهده اداره کل راه وشهرسازی، شهرداری، سازمان نظام مهندسی ساختمان برای اجرای آیین نامه های مقاوم سازی سازه های شهری تدوین شدده گذارده اند، یاد آور شد: در سال های اخیر و با ضروری شدن مقاوم سازی سازه های شهری با نظارت شهرداری و واحد های فنی و شهرسازی بر ساخت و سازهای شهری، آیین نامه های اجرایی درخصوص مقاوم سازی سازه های شهری به خوبی اجرایی می شود.
علیزاده یاد آورشد: براساس ضوابط طرح تفضیلی و ضوابط مصوب بافت فرسوده چنانچه اشخاص حقیقی و حقوقی درخواست تجدید بنا در بافت های فرسوده کنند درجهت تشویق آنها مشمول ۴۰درصد مازاد تراکم و عوارض پروانه ساختمانی برای مسکونی و ۹۰ درصد برای عوارض تجاری خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه تجمیع هرپلاک علاوه بر ضوابط مذکور ۱۰درصد تشویقی و تجمیع بیش از ۳پلاک نیز شامل ۵۰ درصد مشمول تجاری طبقه همکف میشود، افزود: نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده در راستای بهبود منظر شهری ، کاهش خطرهای ناشی از حوادث طبیعی ، آتش سوزی دارای اهمیت است.
به گزارش ایسنا؛ اهمیت نوسازی بافت های فرسوده یکی از گام های اساسی توسعه هرشهر بوده که نیازمند مشارکت مردم و مسئولین است.
هرچند پرداخت تسهیلات به ساکنان بافت های فرسوده از راهکارهای اساسی برای ساماندهی این مناطق است ولی به دلیل توانایی مالی پایین ساکنان این مناطق قدرت باز پرداخت تسهیلات راندارند و همین مانعی برای دریافت تسهیلات و همکاری برای نوسازی شده است.
مسئولان مربوطه باید به این نکته آگاه باشند که اگر اقدامی کارسازو اساسی در ساماندهی بافت های فرسوده ارومیه انجام نشود در صورت بروز یک حادثه ، فاجعه ای جبران ناپذیر رخ خواهد داد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان