میرنیوز
روستا، منطقه، آبادی و یا شهرک کوهپایه؛ منطقهای است در 30 کیلومتری دامغان، که نه همچنانکه از نامش برمیآید در ذیل شهر تعریف میشود و نه روستا و آبادی است. کوهپایه جایی است بین این دو، درست مثل نامش که نه به قله میرسد و نه به دشت.
کوهپایه با وجود همه ظرفیتهای پیدا و پنهانش، بین این دو معطل مانده و دست ساکنان کوهپایه نیز نه به این میرسد و نه به آن.
بهگفته سید محمد حسین نوری رئیس هیئت امنای شهرک کوهپایه یا "شهرسازی سابق" معتقد است که مهمترین مشکل شهرک کوهپایه نداشتن کد آبادی و روستایی است.
این کوهپایهای در گفتوگو با ایسنا با اشاره به عدم اختصاص کد روستایی به این منطقه اظهار کرد: همین سبب شده که این شهرک جز تقسیمات کشوری هم بهحساب نیاید و درست از همین رو این شهرک از تمامی امکانات روستایی و دولتی وهمچنین از ابتدایی ترین امکانات خدماتی و رفاهی نیز محروم شود .
وی با اشاره به گذشته پررونق این منطقه در ابتدای شکلگیری آن تصریح کرد: شهرک کوهپایه یا شهرسازی سابق به شهرکی جنگزده تبدیل شده است.
رئیس هیئت امنای شهرک کوهپایه با اشاره به خدمات نزدیکترین پاسگاه انتظامی به ساکنان این منطقه ادامه داد : طی این سالها فرماندهی و پرسنل پاسگاه انتظامی مهماندوست دامغان در تامین امنیت به ما یاری رسانده و تنها نهادی است که یاریگر کوهپایهایها بودند که جای تقدیر دارد.
وی تصریح کرد: در گذشته بیش از چهار هزار نفر در این منطقه زندگی میکردند و کسب و کار در کوهپایه رونق زیادی داشته است.
وی فاصله کوهپایه تا دامغان را 30 کیلومتر اعلام و با بیان اینکه روزگاری زندگی در این منطقه ساری و جاری بود اظهار کرد: در حال حاضر دراین شهرک ۶۰ خانوار بهصورت دائم سکونت دارند که شغل اصلی آنها کارگری است. ساکنین این شهرک مردمی خونگرم، عاشق اهل بیت و زحمتکش هستند و در دوران دفاعمقدس نیز حدود ۱۰ شهید را تقدیم کشورمان کردند .
کوهپایهایها و امکانات زیرساختی رها شده!!
آنگونه که ساکنان کوهپایه میگویند در زمانهای نهچندان دور حدود ۷۰۰ خانوار در شهرک کوهپایه روزگار میگذراندهاند و این منطقه جمعیتی بالغ بر 4000 نفر داشته اما روز به روز از جمعیت آن کاسته و امروز به 60 خانوار تقلیل یافتهاند.
جمعیت بالای کوهپایه در گذشته سبب شده که زیرساختهایی در این منطقه ایجاد شود که امروز به حال خود رها و در آستانه فرسودگی هستند.
سالن ورزشی ، سینما ، استخر روباز ، مدرسه و مرکز درمانی و...بخشی از زیرساختهای موجود در این منطقه است که روزگاری در میانه ذوق و شوق کوهپایهایها افتتاح شدند اما امروز از این همه امکانات تنها نامی و یادی نوستالوژیک باقیمانده و غبار بیکسی و تنهایی بر رخساره بسیاری از آنها نشسته است.
محمدعلی خدایی یکی از ساکنان کوهپایه در گفتوگو با ایسنا گفت: در شهرک کوهپایه و از بدو تاسیس آن، دو حلقه چاه آب شیرین آب حفر شده بود که در ادامه این آب به یک شخص حقیقی واگذار و کوهپایهایها از آن محروم هستند.
وی ادامه داد: این منابع آبی که در مالکیت شرکت زغال سنگ البرزشرقی بوده به روستاهای پایین دست واگذار شده است که با این واگذاری ظلم بزرگی در حق ساکنین شهرک کوهپایه شد.
خدایی با اشاره به نیاز آبی کوهپایهایها افزود: در حال حاضر جمعیت 215 نفری شهرک کوهپایه در مضیقه بوده و با بی آبی دست و پنجه نرم میکنند لذا از مسئولین انتظار میرود که مشکل بی آبی ساکنین این شهرک را مرتفع کنند.
مجید پیرای دیگر ساکن دائم شهرک کوهپایه که به جوشکاری در این منطقه فعالیت دارد گفت: اولین فاضلاب شهری کشور در شهرک کوهپایه احداث گردید اما به دلیل بیتوجهی متاسفانه امروز این فاضلاب درحال نابودی است حتی درب آهنی فاضلابها هم به سرقت رفته است .
جواد هاتفی دیگر جوشکار ساکن کوهپایه نیز با اشاره به رونق گذشته این منطقه گفت: من در همین کوهپایه یک کارگاه بلوکزنی داشتم که هشت نفر در آن بهصورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول بکار بودند اما به دلیل بی آبی این کارگاه جمع آوری و به شهرک صنعتی دامغان انتقال داده شد .
وی افزود: متاسفانه به دلیل بی آبی حدود 6 هزار اصله درخت که عمدتا از گونههای سرو ، چنار و کاج هستند طی این سالها خشکیده و یا درحال خشکیدن هستند.
این کوهپایهای تصریح کرد: از مسئولین امر و گروههای مردم نهاد و تشکلهای مدنی انتظار داریم به داد ما شهرک نشینان کوهپایه برسند و این شهرک را از نابودی نجات دهند.
مصطفی خان علیزاده دیگر ساکن دائم شهرک کوهپایه در گفتوگو با ایسنا گفت: شهرک کوهپایه در گذشته از تمامی امکانات رفاهی، خدماتی و بانکی برخوردار بوده است اما به دلیل برخی کم کاریها به تدریج از تمامی این امکانات محروم شدیم .
وی با اشاره به چگونگی رفع نیازهای ساکنان کوهپایه افزود: در حال حاضر برای تهیه امکانات رفاهی اولیه بایستی 25 کیلومتررا طی کنیم.
علیزاده با اشاره به انتخاب فرماندار جدید شهرستان دامغان خاطرنشان کرد: انتظار داریم که فرماندار و دیگر مسوولان شهرستان از ما ساکنان کوهپایه هم حمایت کنند.
مصطفی امین زاده دیگر ساکن دائمی کوهپایه در گفت وگو با ایسنا به گازدار بودن بخشی از ساکنان روستا و عدم همکاری با دیگر ساکنان این شهرک اشاره کرد و گفت: با توجه به گازدار شدن روستاهای مهماندویه و طزره، تعدادی از منازل شهرک کوهپایه گازدار شدند اما تعداد دیگری از منازل روستا از این نعمت الهی بهره مند نیستند و این در حالی است که گاز از این منطقه گذشته و در صورت همکاری مسوولان مابقی مردم هم می توانند از این نعمت بهره مند شوند.
وی ضمن گلایه از بی توجهی مسوولان شرکت گاز تصریح کرد: تاکنون در خصوص گازدار شدن این منازل مکاتبات بی شماری صورت گرفته اما تاکنون این درخواست ها بی ثمر بوده است.
هدایت شادلو از دیگر ساکنین قدیمی شهرک کوهپایه دامغان به ایسنا اظهار کرد: براثر بی توجهی و بی مهری مسئولان مسجد، سینما، سالن ورزشی، زمین فوتبال ، زمین بسکتبال ، زورخانه و استخر شنا روباز شهرک کوهپایه در حال تخریب و نابودی هستند.
وی با اشاره به وجود این زیرساخت ها افزود: با رسیدگی و بازسازی این امکانات زیرساختی، کوهپایه به محل مناسبی برای زندگی تبدیل می شود اما متاسفانه این امکانات همین طور رها شدند.
شادلو با اشاره به نیاز روستاییان به امکانات ورزشی خاطرنشان کرد: جوانان علاقه مند کوهپایه ای با وجود برخورداری از زمین و سالن ورزشی و استخر و...اما از این سرمایه ها بی بهره اند.
ایمان مصطفی نژاد از جوانان دانشجو کوهپایه ای نیز گفت: ساکنین شهرک کوهپایه با اختلالات مخابراتی دست و پنجه نرم می کنند و متاسفانه تلفن های ثابت و همراه آنتن دهی خوبی ندارد .
وی با اشاره به برگزاری کلاس ها در فضای مجازی در شراط کرونایی افزود: اینترنت در اینجا با قطعی زیادی مواجه است متاسفانه با وجود پیگیری های مستمر ما،کسی جوابگو نیست.
مصطفی نژاد از مسوولان شهرستان خواست با توجه به تداوم شیوع کرونا و نیاز روزافزون مردم و خصوصا دانشجویان و دانش اموزان به اینترنت، مشکل مردم را مرتفع کنند.
وی همچنین با توجه به امکانات بلااستفاده روستا گفت: انتظار داریم که مسوولان این امکانات را که هزینه زیادی برای آنها از سوی دولت شده، بازسازی و در اختیار مردم قرار دهند.
آمنه صانعی از ساکنان کوهپایه نیز گفت: تعداد زیادی ساختمان و فضای آموزشی در این شهرک به صورت بلاتکلیف رها شده و اکثرا در حال تخریب هستند و این در حالی است که بچه های ما باید برای استفاده از فضای آموزشی به روستاهای همجوار و یا دامغان بروند.
وی اضافه کرد: فرزندان من با وجود بودن این امکاناتث برای ادامه تحصیل می بایست کیلومترها دورتر از اینجا برای تحصیل به روستای مهماندوست بروند.
صانعی با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم افزود: من تنها بابت سرویس بچه ها در این شرایط ماهیانه باید مبلغ 500 هزار تومان پرداخت کنم ، علاوه بر این دلهره خطرات جاده ای و رفت و آمدها در ایام سرد سال نیز آزارمان می دهد.
وی با بیان اینکه حدود 20 دانش آموز شهرک برای تحصیل به روستای مهماندوست می روند ادامه داد: آیا انصاف و جوانمردی است که ما تمامی امکانات آموزشی را داشته باشیم و روزانه دل نگران فرزندانمان باشیم .
کوهپایه با وجود همه ظرفیت ها و داشته ها و نداشته هایش، پذیرای مردمانی سختکوش و قانع است.
کوهپایه ای ها مطالباتی دارند، مطالباتی که بسیاری از آنها نیازهای ضروری و ابتدایی یک زندگی ساده است و از قضا زمینه رفع بخشی از این نیازها نیز تا حدودی فراهم است و تنها عزم مسوولان ذی ربط را می طلبد تا زندگی را به کام آنها شیرین تر کند.
جنس بخشی از مشکلات آنها نیز متفاوت است و به نظر می رسد که رفع آنها چندان هم سخت نیست، شاید بخشی از آنها به هزارتوی پیچ در پیچ قوانین موازی و گاه زائد و متضاد برگردد، قوانینی که سبب شده کوهپایه و کوهپایه ای ها، معلق در بین زمین و هوا بمانند.
شاید از همین رو است که یکی از مطالبات اکثر آنها، اختصاص تنها یک کد روستا و به رسمیت شناخته شدن شان به عنوان یک آبادی است بلکه در این گیرودار خود تحریمی و فشار و کرونا، کوهپایه ای های کم توقع و سختکوش نیز از این پوستین "شتر گاو پلنگ" برهند و به زندگی روستایی و بی پیرایه شان سلامی دوباره کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز
نظام شورایی عامل تحقق مردم سالاری دینی در کشور است
شناسایی و برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران
اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟
رفع فیلترینگ در دستور کار است
۴ لنج حامل کالای قاچاق در استان بوشهر توقیف شد
تلههای زنده گیری هوبره بلای جان گونههای ارزشمند حیات وحش
آلودگی هوای ۶ شهر خوزستان برای گروه های حساس
۸۰۰ جهیزیه به مناسبت هفته گرامیداشت بسیج در کردستان توزیع شد
۸ دستگاه خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در نهبندان توقیف شد
تردد بیش از ۶ میلیون نفر طی سال جاری در مرز مهران
نزدیکی به قرآن و سیره پیامبر اسلام رمز پیروزی بر دشمنان است
استاندار قم: فرونشست زمین در برخی نقاط قم ایجاد شده است
فرمانداری که به خبرنگار توهین می کند باید عزل شود
اصلاح سیاست ارزی برای حمایت از صنعتگران
دستگیری ۳ شرور مسلح در عملیات ویژه پلیس ایرانشهر
سرپرست فرمانداری بندر انزلی معرفی شد
سانحه برای خودروی استاندار/ حال عمومی مهدی زندیه وکیلی خوب است
سمنان میزبان اجلاس سراسری نماز دانشآموزی کشور شد
اولین مزرعه کشت حفاظتی در شهرستان زارچ ایجاد شد