میرنیوز
دکتر"سیدمصطفی آیت اللهی موسوی" شامگاه چهارشنبه نهم مهرماه در جمع خبرنگاران درباره خسارت سیل به زیرساخت ها و بخش های مختلف استان کرمان در سال جاری اظهار کرد: در سیل سال جاری در بخش های مختلف زیرساخت، واحدهای مسکونی، کشاورزی و ... در استان کرمان خسارت به بار آمد که همه برآورد و در بازه زمانی مشخص به مرکز کشور ارائه شد.
وی افزود: با ابلاغ مصوبات از مرکز کشور، برخی از کارها انجام شده اما در بعضی موارد از جمله بخش کشاورزی هنوز ابلاغی مناسبی نداریم و با استفاده از توان استان قدری از امور را سامان داده ایم اما هنوز ابلاغ در این بخش صورت نگرفته است.
موسوی با اشاره به اینکه سال گذشته قانون جدید مدیریت بحران مصوب و تعاریف خاصی برای سطوح مدیریت بحران تدوین شد، تصریح کرد: نوک پیکان همه بحران ها شهرستان است و براساس قانون برای همه دستگاه های اجرائی وظیفه تعریف شده و باید در خدمت ستاد بحران باشند و در صورتی که شهرستان اعلام کند امکان پاسخگوئی به بحران را ندارد با تائید استان، همکاری مرکز استان صورت می گیرد لذا فرمانداران باید در ابتدا بحران شهرستان را مدیریت کنند.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان در ادامه بیان کرد: کرمان وسیع ترین استان کشور است و تنوع آب و هوائی موجب پدیده های مختلف جوی می شود و به دلیل موقعیت زمین شناختی استان خطرات متعددی بابت زلزله داریم و بیشترین بحران ها را در استان کرمان شاهد هستیم.
وی اظهار کرد: از سه سال قبل که بنده در معاونت عمرانی حضور دارم دو بحران زلزله راور و کوهبنان را در فاصله زمانی کم در سال ۹۶ داشتیم و توانستیم در موعد مقرر واحدهای مسکونی تخریب شده را در این مناطق تکمیل و در اختیار مردم قرار بدهیم.
موسوی با اشاره به اینکه این فعالیت ها با همدلی و همراهی مجموعه مدیریت بحران صورت گرفت و در غیر این صورت کار انجام نمی شد، تصریح کرد: امکانات محدود و از نظر منابع در کشور خیلی مشکل داریم که همدلی موجب شده در همه بحران ها از جمله سیل ابتدای امسال دستگاه ها بدون چشمداشت وارد شده و خدمات اولیه و امدادرسانی را انجام دهند.
وی بیان کرد: در زمان وقوع سیل در برخی نقاط دسترسی سخت بود که از بالگرد نیروی انتظامی و هلال احمر استفاده و امداد هوائی انجام شد و خوشبختانه با کمک بخش خصوصی هواپیمائی ماهان دو فروند هلی کوپتر در اختیار محیط زیست قرار گرفته و در آتش سوزی های اخیر با کمک این هلی کوپترها توانستیم آتش را مهار کنیم.
معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: تهیه هلی کوپتر برای جنوب هنوز اتفاق نیفتاده اما هر زمان نیاز باشد از بالگرد هلال احمر برای جنوب استفاده خواهیم کرد.
وی در ادامه درباره تصرف حریم و بستر رودخانه ها در استان اظهار کرد: حدود ۱۵ سال در استان کرمان خشکسالی داشتیم و همه اقداماتی که باید در مقابله با سیل انجام می شد، رها شد و شاهد هستیم حریم و بستر رودخانه ها به انحاء مختلف تصرف و مسیر رودخانه تغییر یافته است.
موسوی با اشاره به اینکه برخی شهرها و روستاها در مسیر رودخانه ها احداث شده، بیان کرد: خشکسالی این ذهنیت را ایجاد کرده که در این مناطق می توان ساختمان احداث کرد و به عنوان مثال زهکلوت دقیقا در مسیر رودخانه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه مجموعه بازرسی به موارد ذکر شده ورود کرده و گزارش به دستگاه های مختلف ارسال شده و در حال رسیدگی است، گفت: نقاطی از استان داریم که دستگاه های دولتی در مسیر رودخانه ساخت و ساز انجام داده اند که این موارد در حال پیگیری است و مجبور هستیم یکسری هزینه های جنبی برای منحرف کردن مسیر رودخانه انجام بدهیم تا بنای ساخته شده حفظ شود.
معاون عمرانی استاندار کرمان با اشاره به اینکه مردم نیز برخی از اراضی کشاورزی را تبدیل به ساختمان کرده یا به عنوان مثال دامداری را در مسیر رودخانه ایجاد کرده اند که وقتی سیل می آید همه دام ها تلف می شود اظهار کرد: از سال ۹۷ تاکنون بارش های مناسبی در استان داشته ایم و بارش ها سیر صعوی داشته و امیدواریم ادامه داشته باشد زیرا استان دچار کم آبی و بحران شدید است.
موسوی با بیان اینکه نمی توانیم منتظر بمانیم تا هر اتفاقی بیفتد و باید اقدامات لازم و پیشگیرانه را انجام داد، افزود: بعد از سیل مناطق شرقی استان و بردسیر در سال ۹۶ با تامین اعتبار، رودخانه بردسیر را ساماندهی کردیم که تاکنون مشکلی به وجود نیامده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر طرح های آبخیزداری که مدت ها مانده بود، به روز شده و در جای جای استان بندهای سنگی و سیمانی، بند خاکی و ... را اجرا می کنیم و اگر اقدامات بالادست سمت شرق کرمان انجام نگرفته بود و شهرداری کار نکرده بود، بارش های سال گذشته برای کرمان مشکل ساز می شد.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان گفت: در همه نقاط استان کارهای مختلف در حال انجام است و اقدام دیگر حضور مستمر در مناطق است و بنده تاکنون پنج بار به مناطق سیل زده جنوب برای رسیدگی به همین مسائل حضور پیدا کرده ام.
وی با اشاره به طرح هایی که برای مهار آب در بالادست پیش بینی شده، افزود: یکی از موارد مهم تکمیل سیل بند خرم در جنوب است که با تکمیل آن عملا دور همه محدوده های سیلابی گرفته می شود و آب عبور می کند.
آیت اللهی موسوی با بیان اینکه در حال حاضر تکمیل این سیل بند بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از توان استان خارج است اظهار کرد: در حال حاضر طرح سیل بند هر منطقه را در دست اجرا داریم و بخشی از نگرانی بابت سیل بند شهر زهکلوت و شهرهای اطراف است و برای رودبار و قلعه گنج ماشین آلاتی با کمک واحدهای بزرگ صعتی معدنی استان تامین شده است.
معاون عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه شرکت آب منطقه ای وظیفه حفاظت از حریم و بستر ردخانه را دارد، عنوان کرد: در گذشته حریم و بستر مشخصی برای رودخانه ها تعریف نشده و اکنون با پیگیری آب منطقه ای این طرح در دستور کار است و تاکنون بیش از ۳۰۰ کیلومتر مشخص شده است.
وی اظهار کرد: اگر این تصرفات حریم رودخانه ها آزاد شود، می توانیم جلوی خسارت های زیادی را بگیریم و این کار دارد اتفاق می افتد.
آیت اللهی موسوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سیل شهداد و خسارت به روستای جَهَر بیان کرد: در جهر برخی از اراضی مسیر آب تصرف و واگذار شده و کشاورزان برای اینکه آب وارد باغات نشود، مسیر را منحرف کردند که آب وارد جاده و در ادامه مسیر وارد جهر شده است.
وی بیان کرد: از منابع طبیعی درخواست کردیم این موارد را بررسی کند که علیه تصرفی ها پرونده قضائی تشکیل و مراحل در حال پیگیری است و در سیل جهر مجموعا ۱۵ واحد مسکونی دچار خسارت شد و علی رغم اینکه اعتباری هنوز تخصیص داده نشده، کار بازسازی به خوبی پیش رفته است.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان در ادامه درباره لایروبی رودخانه های استان کرمان گفت: سال ها لایروبی در رودخانه های استان انجام نشده و مثال بارز آن رودخانه شور جیرفت است که در برخی نقاط سطح رودخانه از سطح معابر بالاتر است و اگر هجم آب عبوری از یک حدی بالاتر باشد حتما به مشکل بر می خوریم.
وی در ادامه اظهار کرد: باید در بالادست رودخانه ها نیز کارهایی انجام شود و بندهایی احداث شود تا از هجوم آب و ایجاد سیلاب جلوگیری کنیم.
آیت اللهی موسوی با اشاره به اینکه در جنوب سپاه کمک خوبی به ما کرده و در شرق نیز برنامه داریم، گفت: تلاش کردیم دستگاه های زیرمجموعه ستاد بحران را در حد مقدورات تجهیز کنیم که علی رغم محدودیت های اعتباری توانسته ایم این کارها را انجام بدهیم با وجود اینکه ما در تامین لاستیک خودروهای دستگاه های اجرائی مشکل داریم.
وی تصریح کرد: احداث سیل بند در همه نقاط بحرانی در دستور است و کاری که سال ها رها بوده را آغاز کرده ایم و درخواست ما این است دستگاه های اجرائی همکاری و مردم صبر کنند تا کار را به ثمر برسانیم.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه قصد ما این است مردم با کمترین مشکل مواجه شوند، افزود: دو سال است ما در استان کرمان با آفت ملخ صحرائی مبارزه می کنیم و توانستیم آن را مهار کنیم در حالی که استان های همجوار نتوانستند از پس ملخ بربیایند و وارد استان ما شد که در منطقه مرزی استان آن را مهار کردیم و وارد باغات مردم نشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان