میرنیوز
این نشست روز گذشته ۲۸ دی ماه با حضور رئیس جهاد دانشگاهی استان، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فنی و حرفه ای و تمامی مدیران دفاتر تسهیلگری مناطق حاشیه نشین ارومیه و کارشناسان اقتصادی بخش مشاغل خانگی استان و کارآفرینان و تسهیلگران منتخب در دفتر تسهیلگری دیزج سیاوش جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شد.
دکتر امین رستم زاده رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در این نشست با اشاره به اینکه دغدغه معیشت و درآمد حاشیه نشینان را از تمرکز و اصلاح و بهبود وضعیت و کالبد محل سکنی خود دورنگه می دارد اظهار کرد: بهترین و میانبرترین و سریعترین استراتژی کمک به خانواده حاشیه نشینان از بعد اقتصادی بسترسازی تحقق مشاغل خانگی و افزایش درآمد از طریق آن برای حاشیه نشینان می باشد که کمترین سرمایه گذاری را متناسب با شرایط خاص خانواده ها نیاز دارد و از طرفی این مهم از بعد روانشناسی و جامعه شناسی هم برای این خانواده بسیار پربرکت مفید و اثربخش است.
وی افزود: امروزه با بررسی نظریات نوین در توانمندسازی حاشیه نشینان در دنیا تاکید ویژه بر اقتصاد غیررسمی و یا مشاغل خودجوش است که می توان مدل راهبردی مشاغل خانگی در مناطق حاشیه نشین را بر این اساس در استان مدل ریزی با مبانی علمی و عملی نمود.
دکتر رستم زاده با اشاره به اجرای فاز اول تا سوم طرح مشاغل خانگی در استان به همت جهاد دانشگاهی استان تصریح کرد: در فاز اول ظرفیتها و پتانسیل های استان در خصوص مشاغل خانگی شناسایی شده که بعد از انجام این مراحل ۲۱ رشته به عنوان فرصت ها و پتانسیل های مشاغل خانگی انتخاب شد.
وی اظهار کرد: در فاز اول این طرح ثبت نام از متقاضیان مشاغل خانگی در سامانه این طرح صورت گرفت که در مجموع ۶ هزار و ۱۰۰ نفر از طریق سامانه ثبت نام کردند.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی بابیان اینکه بعد از انجام مراحل ارزیابی بیش از 4500 نفر در کل استان به عنوان متقاضیان اصلی در این طرح شناسایی شدند افزود: از مجموع ۴ هزار و ۵۰۰ متقاضی شناسایی شده ، یک هزار و ۳۰۰ نفر متقاضی تسهیلات نبوده و تنها مشکل کسب و کار آنها مربوط به اتصال به بازار و فروش بود.
دکتر رستم زاده به برگزاری کارگاههای عمومی و تخصصی مشاغل خانگی توسط جهاد دانشگاهی استان در فاز دوم اجرای طرح برای جامعه هدف ۴۵۰۰ نفری استان اشاره کرد و گفت: کارگاههای آموزشی و عملی برای متقاضیان این طرح در رسته های مختلف در استان برگزار شد که در مجموع 3660 نفر به ساعت از مشاوره رایگان بهره مند شدند و 7058 نفر به ساعت نیز از کارگاههای آموزشی و عملی بهره مند شدند.
وی بابیان اینکه هدف جهاد دانشگاهی استان اجرای فاز سوم طرح نوین توسعه مشاغل خانگی با رویکرد حرفه ای تر و علمی تر می باشد اظهار کرد:تا بدین مرحله از اجرای فاز سوم طرح 1698 نفر از بین ۴۵۰۰ متقاضی مشاغل خانگی دراستان در راستای رفع مشکل فروش و بازاریابی محصولات تولیدی به مرحله اتصال به بازار و پشتیبانان طرح رسیدند که این روند نیز ادامه خواهد داشت و همچنین در فاز سوم این طرح بخش عمده ای از مشکلات مربوط به اتصال به بازار و فروش متقاضیان مشاغل خانگی بررسی شد.
وی با اشاره به اینکه تا کنون 25 نفر از تسهیگلران در رسته های مختلف مشاغل خانگی استان شناسایی شده اند. اظهار کرد:در فاز سوم طرح تا کنون 3638 نفر از متقاضیان مشاغل خانگی خدمات هدایت و مشاوره جهت ارتقا کمیت و کیفیت محصولات خانگی، 4 متقاضی مرحله برندسازی و استاندارد سازی، 2036 متقاضی مرحله کمک به تنظیم برنامه های تولید و فروش، 1698 نفر نیز مرحله اتصال به بازار و بنگاههای بالادستی را طی کرده اند.
رستم زاده بابیان اینکه ظرفیت مشاغل خانگی بستری بی بدیل در اشتغال زایی کشور محسوب می شود گفت: جهاددانشگاهی استان در تلاش است با شناسایی مزیتهای شهرستانهای مختلف استان بستر فعالیت و رونق مشاغل خانگی متناسب با آن منطقه را بابرگزاری کارگاههای عملی و مشاوره فراهم کند.
وی باتاکید براینکه جهاد دانشگاهی درراستای رسالت خود بدنبال اجرای کارهای زیرساختی است افزود: هدف جهاددانشگاهی استان ارائه نمونه عینی از یک مدل کسب و کار مبتنی بر مدل مدیریتی عملیاتی در حوزه مشاغل خانگی است.
وی با اشاره به اینکه براساس تحقیقات انجام شده حلقه مفقوده در بحث اشتغال که معضل اساسی در کشور محسوب می شود،بحث پشتیبانان است گفت: باید نگاه حرفه ای به پشتیبانان داشت و بانک اطلاعاتی از پشتیبانان جمع اوری و با مدل و سیستم مدیریتی از انها حمایت کرد.
رستم زاده در خاتمه خاطرنشان کرد:باید مدل کاری نظری برای این مهم طراحی تدوین و برنامه ریزی شود که جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی تجارب ارزشمندی در اینخصوص دارد.
در ادامه این جلسه دکتر طباطبایی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی استان در بحث توسعه و گسترش مشاغل خانگی موفق عمل کرده است افزود: جهاد دانشگاهی در بحث توسعه و گسترش مشاغل خانگی موفق وارد شده و می توان از سایر طرح های جهاد دانشگاهی به عنوان الگوهای برتر استفاده کرد و در صورت نتیجه بخش بودن بعنوان پایلوت ملی در اجرای طرح مشاغل خانگی در دفاتر تسهیلگری مناطق حاشیه نشین بهره برد.
دکتر طباطبایی با اشاره به اینکه عمده مشکل مناطق حاشیه نشین استان امور اقتصادی است تصریح کرد: برای رشد اقتصادی مناطق حاشیه نشین طرح های اجرایی در دفاتر تسهیل گری استان باید به افزایش درآمد و بهتر شدن وضعیت اقتصادی آنها کمک کند.
وی با تاکید به اینکه نهاد های حمایتی بسیاری در کشور وجود دارد که افراد نیازمند را مورد حمایت قرار داده اند اظهار کرد: نهاد های امدادی باید با توانمند سازی افراد تحت پوشش خود آنها را توانمند سازند و به جامعه برگرداند.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی یا تاکید به اینکه ایجاد اشتغال پایدار یک مسئله و راهکار مهم در رفع معضل بیکاری است یاداورشد: متاسفانه عمده مشکل کار آفرینی و رونق مشاغل خانگی عدم انتخاب درست نوع فعالیت و بازار فروش است که خوشبختانه جهاد دانشگاهی با ارائه مشاوره های علمی و آموزشی در این زمینه کار های خوبی صورت گرفته شده است.
طباطبایی با تاکید به اینکه دفاتر تسهیلگری در کنار جهاد دانشگاهی، صندوق کار افرینی امید و اداره کار و تعاون استان برای توسعه مشاغل خانگی کمک خواهد کرد افزود: با تصمیمی که اتخاذ شده به زودی برای رونق فروش محصولات دفاتر تسهیلگری در یکی از پارک های پر رفت وآمد ارومیه یا در ترمینال برون شهری ارومیه نمایشگاه دائمی فروش محصولات دفاتر تسهیلگری حاشیه نشین برپا خواهد شد.
وی با تاکید به اینکه مشاغل خانگی راهکاری مناسب و میانبر برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد خانواده ها است ادامه داد: روند توسعه مشاغل خانگی در استان در سال های اخیر موفق بوده و جهاد دانشگاهی دراجرای بسیار موفق و خوب این طرح ها گام مهمی برداشته است.
مدیر کل امور اجمتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی افزود: اتصال به بازار یک حلقه مفقوده در طرح های مشاغل خانگی است که جهاد دانشگاهی با توجه به شرایط موجود پتانسیل ارزشمندی در راستای کمک به دفاتر تسهیلگری دارد تا شاهد رشد و ارتقای اثربخش مشاغل خانگی در استان باشیم.
در ادامه شریفی، معاون آموزش و پژوهش اداره کل فنی و حرفه ای استان با تشریح وظایف سازمان فنی و حرفه ای در بحث مشاغل خانگی خاطرنشان کرد:آمادگی همکاری در بحث های مختلف مشاغل خانگی را با جهاد دانشگاهی داریم.
در ادامه وهابی مسئول تسهیلگران طرح مشاغل خانگی گفت: از ایده جهاد دانشگاهی میتوان بعنوان پایلوت و در صورت نتیجه بخش بودن برای کل دفاتر تسهیلگری در کشور با جهاد دانشگاهی در اینخصوص عقد قرارداد نمود.
در ادامه جلسه دیبایی، کارآفرین با اشاره به اینکه امروز فرصت های موجود در کشور به مشثابه ثروتی است که عدم بهره برداری از آن به عدم تعریف یک چرخه درست بر می گردد خاطرنشان کرد: باید با توانمندسازی و مهارت محوری و مدیریت درست از این فرصت ها بهره جست.
در این جلسه دکتر دیلمقانی مسئول دفتر اشتغال واحد به تشریح طرح مشاغل خانگی پرداخت و پیشنهادهای لازم برای هر چه کیفی برگزار شدن مشاغل خانگی در مناطق حاشیه نشین را ارائه نود.
به گزارش ایسنا، در خاتمه جلسه بصورت پرسش و پاسخ ادامه یافت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز
نظام شورایی عامل تحقق مردم سالاری دینی در کشور است
شناسایی و برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران
اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟
رفع فیلترینگ در دستور کار است
۴ لنج حامل کالای قاچاق در استان بوشهر توقیف شد
تلههای زنده گیری هوبره بلای جان گونههای ارزشمند حیات وحش
آلودگی هوای ۶ شهر خوزستان برای گروه های حساس
۸۰۰ جهیزیه به مناسبت هفته گرامیداشت بسیج در کردستان توزیع شد
۸ دستگاه خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در نهبندان توقیف شد
تردد بیش از ۶ میلیون نفر طی سال جاری در مرز مهران
نزدیکی به قرآن و سیره پیامبر اسلام رمز پیروزی بر دشمنان است
استاندار قم: فرونشست زمین در برخی نقاط قم ایجاد شده است
فرمانداری که به خبرنگار توهین می کند باید عزل شود
اصلاح سیاست ارزی برای حمایت از صنعتگران
دستگیری ۳ شرور مسلح در عملیات ویژه پلیس ایرانشهر
سرپرست فرمانداری بندر انزلی معرفی شد
سانحه برای خودروی استاندار/ حال عمومی مهدی زندیه وکیلی خوب است
سمنان میزبان اجلاس سراسری نماز دانشآموزی کشور شد
اولین مزرعه کشت حفاظتی در شهرستان زارچ ایجاد شد
انجام ۳ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته
شهرکرد سردترین نقطه در کشور
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده کرج - چالوس بسته است
امام جمعه اصفهان: مشخص نبودن حد وقف در اصفهان چالش جدی است
امام جمعه خرمآباد: جذب نیروی بدون ضابطه در ادارات جرم انگاری شود
مهرواره «بانور» برای توانمندسازی بانوان کنشگر رسانه برگزار می شود
ضرورت افزایش بودجه استان یزد با توجه به سهم پررنگ یزد در اشتغال کشور