میرنیوز
به گزارش ایسنا، رویای پزشک شدن از دوران کودکی همواره همراه کودکان و نوجوانان بوده است، این خیالپردازیها برای شغلهایی از جمله پزشکی، معلمی و مهندسی در زنگهای انشا با موضوع « در آینده میخواهید چکاره شوید» به اوج خود میرسید، ساعتها با کلمات بازی میکردیم تا بتوانیم در زنگ انشا بابت این خیالپردازی نمره بالایی بگیریم، اما این کلمات تنها در گوشه ذهنمان ثبت میشد.
در کودکی فکر میکردیم اگر در آیندهمان مهندس، پزشک، پلیس یا معلم نشویم، نمیتوانیم در جامعه آدم موفقی باشیم و به آرزوهای پدر و مادرمان جامعه عمل بپوشانیم، شاید بخشی از این تفکر نیز ناشی القائات آدمهای جامعه ما یا همان موضوعات به ظاهر ساده زنگ انشا بود که فکر میکردیم فقط همین چند شغل در جامعه میتواند ما را به یک موقعیت اجتماعی قابل قبول برساند.
به خاطر دارم در دوران تحصیل زمانیکه داشتم فکر میکردم برای ساعت انشا با موضوع «در آینده میخواهم چکاره شوم» انشا بنویسم، شغلهای زیادی مانند آرایشگری، بازیگری، خیاطی، آشپزی، عکاسی، نقاشی و حتی خانهداری به ذهنم خطور میکرد، اما وقتی میخواستم در مورد مزایای این شغلها بنویسم به خودم تشر میزدم مگر اینها هم شغل است، من حتما باید دکتر، مهندس و یا معلم شوم تا بتوانم به مردم کشورم خدمت کنم؛ شاید ضعف ما این بود که فکر نمیکردیم نقش یک پاکبان ساده هم در خدمت به مردم به اندازه یک پزشک یا حتی بیشتر از آن است و جامعه برای بقا به تمامی این شغلها نیاز دارد.
این تفکرات باعث شد بسیاری از بچههای دهه شصتی و یا هفتادی سالهای سال از عمر خود صرف تستزنی و مطالعه کتابهای کمک درسی کنند تا شاید بتوانند از تورنومنت کنکور سربلند بیرون بیایند و برای محقق شدن آرزوهایشان راهی دانشگاه شوند، در بسیاری از موارد این افراد سالها پشت سد کنکور مانند و در آخر بالاجبار مشغول تحصیل در رشتههایی شدند که هیچ علاقهای به آن نداشتند و گاها آرزوهای خود را بر باد رفته میدیدند.
در سالهای اخیر با اشباع رشتههای ریاضی و تجربی، آموزش و پرورش بحث هدایت تحصیلی دانشآموزان را بر اساس علاقه و استعداد در دستور کار قرار داد، این موضوع گلایه والدین و دانشآموزان را در پی داشت، زمانی که در برگه هدایت تحصیلی رشته انسانی و یا رشتههای هنرستان به عنوان اولویت قید میشد والدین معتقد بودند باید فرزند آنها در رشته تجربی تحصیل کند تا بتواند در آینده پزشک، داندانپزشک و یا رشتههای مرتبط با آن شود، زیرا فکر میکردند آینده شغلی فرزندشان این گونه تضمین میشود، اما هیچگاه کسب مهارت در هنرستانهای فنی و کاردانش برای والدین و دانشآموز دغدغه نبود، بنابراین گرایش به سمت مدارس غیرانتقاعی افزایش یافت.
علاقه وافر والدین به تحصیل فرزندشان در رشته پزشکی
فرحناز قائدامینی مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در خصوص فرآیند هدایت تحصیلی دانشآموزان پایه نهم برای انتخاب رشته، اظهار کرد: دانشآموزان متناسب با استعداد، علاقه، توانمندی، آزمونهای رغبتسنج و توانایی، نظر والدین، اولیا، مربیان و مشاوران به رشتههای تحصیلی متفاوت هدایت میشوند.
وی با اشاره به علت نارضایتی برخی از والدین از روند هدایت تحصیلی فرزندانشان، گفت: گرایش دانشآموزان به رشتههای شاخه نظری به ویژه علوم تجربی و ظرفیت محدود پذیرش در این رشتهها موجب میشود والدین نتوانند فرزند خود را در رشته دلخواه ثبتنام کنند.
قائدامینی ادامه داد: والدین از آینده شغلی فرزندانشان و کمبود شغل در جامعه واهمه دارند و همچنین از جایگاه علمی فرزند خود آگاهی کامل ندارند و باوجود تواناییهای علمی فرزند خود را نخبه فرض میکنند این مسئله موجب میشود از روند هدایت تحصیلی ناراضی باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: چشم و همچشمی، دخالتها و مشاورههای ناصحیح در جامعه، کمبود شغل در جامعه و تبلیغات وزارت بهداشت و درمان در خصوص جذب رشتههای پزشکی و پیراپزشکی، علاقه وافر والدین به تحصیل فرزندشان در رشته پزشکی باعث میشود والدین فکر کنند اگر فرزندشان در رشته تجربی تحصیل نکند راه رسیدن به هدف برای آنها سد شده است.
وی در خصوص تأثیرات هدایت تحصیلی در توزیع متوازن دانشآموزان در رشتههای تحصیلی، یادآور شد: اجرای صحیح هدایت تحصیلی موجب تسهیل آینده تحصیلی و شغلی مناسب دانشآموز میشود، همچنین این مسئله موجب افزایش رغبت دانشآموزان به تحصیل و افزایش قبولی در کنکور میشود.
قائدامینی تأکید کرد: هدایت تحصیلی در زندگی افراد به ویژه دانشآموزان برای یافتن مسیر صحیح، کشف و ظهور استعدادها و فعالیت بخشیدن به مهارتها نقش بسزایی دارد و باعث تعالی نظام آموزشی و افزایش بازدهی سازمانها و نهادها در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میشود.
جامعه ما نیازمند نیروی انسانی مهارتدیده در رشتههای فنی و تولیدی است
بهروز هاشمی رئیس اداره مشاوره تحصیلی و تربیتی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا در خصوص مزایای تحصیل در هنرستانهای فنی و کاردانش، اظهار کرد: انتخاب رشته دانشاموزان در پایه نهم باید با رویکرد بازار کار و کارآفرینی انجام شود و در این مسیر والدین و مشاوران نقش مهمی بر عهده دارند.
وی اضافه کرد: برخی از رشتههای تحصیلی در کشور اشباع شدهاند، بنابراین امروز جامعه ما نیازمند نیروی انسانی مهارتدیده در رشتههای فنی و تولیدی است، انتخاب رشته با رویکرد کارآفرینی موجب جلوگیری از بیکاری این قشر در آینده میشود و دانشآموزان که در این رشتهها تحصیل میکنند میتوانند سریعتر وارد بازار کار شوند.
هاشمی در خصوص مزایای انتخاب رشته تحصیلی براساس استعداد و علایق، توضیح داد: انتخاب رشته در پایه دبیرستان مقدمه انتخاب شغل است و اگر فرد در انتخاب رشته تحصیلی مرتکب اشتباه شود، قطعا گامهای بعدی او موفقیت به دنبال نخواهد داشت.
رئیس اداره مشاوره تحصیلی و تربیتی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: معمولا ما در انجام اموری که به آن علاقهمند هستیم موفقتر عمل میکنیم و این در حالیاست که تنفر به معنای انصراف از یک کار است، اگر انتخاب رشته بر اساس علاقه باشد مسلما دانشآموز با انگیزه بیشتری به تحصیل ادامه میدهد و احتمال موفقیت او بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: معمولا خانوادهها به دلیل نگرانی از اشتغال و آینده فرزندشان زمینه تحصیل در رشته تجربی را برای او فراهم میکنند و این مسئله موجب شده تا در جامعه ذهنیتی شکل بگیرد که فارغالتحصیلان رشته ریاضی یا علوم انسانی نمیتوانند در آینده وارد بازار کار شوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان