میرنیوز
اکبر فتحی روز سه شنبه، ۲۳ فروردین ماه در جلسه کارگروه تولیدات گیاهی استان، با بیان اینکه افزایش قیمت خرید تضمینی گندم یک اقدام بی نظیر در بدنه زراعت کشور است، اظهار کرد: این افزایش قیمت که در زمان خود با قیمت جهانی گندم برابری میکرد، باعث شده تا کشاورزان شروع به فروش محصول گندم سال گذشته خود کنند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: یکی از دغدغههای اساسی استان ما نیز تامین گندم و خرید محصول از کشاورزان بود که امسال با استفاده از ظرفیت استانی و تصمیم دولتی مبنی بر افزایش نرخ خرید تضمینی، این دغدغه اساسی تقریبا رفع شده و تولید استان تقریبا کفاف مصرف ماهانه استان را میدهد.
وی خاطرنشان کرد: این ظرفیت ایجاد شده که باعث اشتیاق گندم کاران به فروش محصول شده است را میتوان در بحث تغذیه نباتی، مصرف کودهای مناسب، مبارزه با آفات و علفهای هرز و ... بهره برد و کشاورزان را به این امور نیز مشتاق کرد.
فتحی گفت: تنها با مبارزه درست با علفهای هرز میتوان افزایش ۱۵ درصدی تولید محصول داشت و اگر مبارزه با علفهای هرز انجام نگیرد، ممکن است محصول تا ۱۰۰ درصد از بین رود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه ورود سازمان تعاونی روستایی در بحث کشاورزی قراردادی، این سازمان را به سمت تولید سوق داده است، افزود: کارخانجات آرد استان صرفا مطالبه گری میکنند و تمایلی برای قبول مسئولیت در حوزه کشاورزی قراردادی و تامین مستقیم نهادههای خود از تولیدکنندگان ندارند اما این در حالی است که تنها راه نجات بخش کشاورزی در نظام بهره برداری کنونی و مشکل کوچک بودن قطعات کشاورزی، کشاورزی قراردادی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: عمل به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر دانش بنیانی کردن تولید در عرصه زراعت، امنیت غذایی پایدار را به دنبال خواهد داشت و این امر نه با کشاورزان کهنسال کم سواد بلکه با تربیت کارشناسان و تشکلهای کشاورزی و تزریق دانش به مزرعه امکان پذیر است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه با بیان اینکه برنامه ریزی برای بهبود وضعیت کشاورزی استان انجام گرفته اما راههای رسیدن به اهداف و وظیفه هر بخش هنوز به صورت قطعی و دقیق مشخص نیست، اظهار کرد: هر بخش و ارگانی از جمله بخش زراعت، ترویج، تشکلها، مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی و ... باید بدانند که چه وظیفهای در ارتقای سطح کشاورزی استان و به خصوص دانش بنیانی کردن این بخش دارند.
وی با بیان اینکه از لحاظ تامین منابع اعتباری مشکلی نداریم اما در نحوه استفاده از ظرفیتها دچار مشکل هستیم، افزود: کشاورزان برتر و پیشرو بسیاری هر ساله در بخش استانی و ملی انتخاب میشوند. باید ظرفیت این کشاورزان برتر در هر روستا را شناسایی کرد و به عنوان الگویی در هر منطقه، به سمت بهبود وضعیت، افزایش عملکرد، ارتقای راندمان و بهره وری کشاورزی در آن منطقه رفت.
وی خاطرنشان کرد: امسال با افزایش بارندگی به خصوص در نواحی شمالی استان شاهد خوشحالی کشاورزی و از طرفی افزایش رشد علفهای هرز بودیم. کشاورزان ما متاسفانه در بحث مبارزه با علفهای هرز و بیماریهای گیاهی ضعیف عمل میکنند اما میتوانیم با استفاده از کشاورزان پیشرویی که در هر منطقه وجود دارند، سایر کشاورزان را نسبت به مبارزه با این قبیل امراض گیاهی سوق دهیم.
فتحی افزود: بخش کشاورزی استان با کمبود کارشناس مواجه است اما با توجه به اینکه افزایش کارشناسان عملا به جهت سیاست گذاری دولت امکان پذیر نیست، میتوانیم از بدنه خود روستا و کشاورزان بومی برای انتقال دانش به بخش کشاورزی استفاده کنیم که این امر نیز با شناسایی کشاورز برتر و انتقال دانش به مزرعه آن و سپس اشتیاق سایر کشاورزان برای دست یافتن به آن دانش انجام میگیرد.
وی با تاکید بر اهمیت توانمندسازی مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی در استان، ادامه داد: این مراکز که محلی برای حضور دانشمندان بخش کشاورزی محسوب میشوند، بایستی به عنوان محل نخست و اولویت دار برای مراجعه کشاورزان جهت دریافت خدمات فنی مهندسی باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز
نظام شورایی عامل تحقق مردم سالاری دینی در کشور است
شناسایی و برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران
اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟
رفع فیلترینگ در دستور کار است
۴ لنج حامل کالای قاچاق در استان بوشهر توقیف شد