میرنیوز
به گزارش ایسنا؛ چقدر خانواده داماد، عروس جدیدشان را به رخ بقیه میکشیدند و از او تعریف و تمجید میکردند، مراسم عروسی در دو تالار مجزا با صرف کلی هزینه برگزار شد و رفتند سر خانه و زندگی شان .. اما حالا بعد از گذشت سه سال دیگر نه از آن خانه و زندگی خبری است و نه عشق و علاقه... همه چیز در حصار نفرت، تهمت، ناسزا و کشمکش گرفتار شده، عروس خانواده مهریهاش را به اجرا گذاشته و طلاق میخواهد، پسر یک سالی است که از خانه فراری شده و در خانه اقوام روزگار میگذراند و تمام اموالش را به نام مادر و خواهرهایش زده تا مبادا مهریه زنش را پرداخت کند.
این همه ماجرا نیست؛ زندگی زناشویی و حتی خصوصی ترین مسائل این دو نفر حالا نقل فضای مجازی شده و در اینستاگرام، تلگرام و... دست به دست میچرخد... همه چیز از تمایل دختر به دعانویسی و رفتن نزد یک "رمال" آغاز شد به امید به اینکه شوهرش را از مادر و خواهرهایش دور کند...
شاید شما هم شنیده باشید که برخی از افراد آنقدر به دعانویسی ایمان و اعتقاد دارند که شبانه روز در حال مراجعه به دعانویسها هستند، دعانویسی، استخاره، سحر و جادو و از این قبیل مباحث، صحبتهایی است که در میان بسیاری از افراد مانند نقل و نبات است و برخی به آن آنقدر ایمان دارند که گاهی خداوند بزرگ را یادشان میرود و دست به دامان افرادی به عنوان دعانویس میشوند و برخی در نقطه مقابل اصلا چنین چیزهایی را باور نداشته و تنها به راز و نیاز به پروردگار خود میپردازند.
در واقع نا آگاهی مردم، زمینه ساز رونق بازار کذب دعانویسان و رمالان است؛ خیلیها معتقدند اختلاف با همسرشان طبیعی نیست و از سحر و جادوی بدخواهان نشأت میگیرد. اما آیا از نگاه قرآن این نوع طلسم کردن واقعیت دارد؟
برای پاسخ دادن به برخی سوالات کلیدی در زمینه رمالی و تأثیر منفی آن در زندگی افراد، گفت و گویی با حجت الاسلام و المسلمین روح الله نجفی مقدم، مدیر تبلیغات اسلامی ملایر و کارشناس علوم دینی داشتیم که درپی میآید:
در زندگی روزمره مردم دیده میشود که با وجود اطلاعرسانیهای دینی که در جامعه انجام میشود، هنوز هم عدهای برای حل مشکلات خود به سراغ دعانویسان میروند! دلیل این اتفاق چیست و چرا عدهای چشمه زلال دعاهای اصیل و مستند منتسب به اهل بیت علیهمالسلام و قرآن کریم را رها میکنند و سراغ مرداب دعانویسان میروند؟
زمانی که انسان در مشکلات و مصیبتهای خودش غرق می شود برای رفع آن به هر دری میزند و به هر وسیلهای متوسل میشود؛ بنابراین اینکه برخی افراد برای حل مشکلات خود به دعا نویسان متوسل میشوند، از روی ناچاری و مستاصل شدن است.
اصل دعانویسی در اسلام چیست؟ و آیا سحر، جادو، طلسم و جن گیری حقیقت دارد؟
حقیقت دارد؛ اصل دعا، در روایات و سیره اهل بیت(ع) بوده و توصیه و تاکید شده است، اما این دعا باید همراه با تضرع و انتزاع به ربوبیت و خدای یکتا باشد. دعا نویسی هم در روایات هم سیره معصومین دیده می شود و شخص پیغمبر مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم دعا نویسی را در شرایطی خاص و با توصیههای لازم انجام میدادند، اما این دعا نویسی شرایط و فنون خاص خود را دارد که فقط اهل فن و کسانی که نسبت به روایات و دعاها تسلط خاصی دارند، می توانند دعانویسی را داشته باشند.
آیا استخاره برای انجام احکام شرعی جایز است؟ و در چه مواردی توصیه به استخاره شده و برای این کار نزد چه اشخاصی باید رفت؟
استخاره یکی از مسلمات شیعه و سیره های اهل بیت علیهم السلام است و شرایط خاصی را برای استخاره در کتب شیعه و منابع شیعی مکتوب شده است. " استخاره" به معنای " طلب خیر کردن" است و در آن سه نکته مطرح می شود؛ نخست آنکه انسان وقتی می خواهد کاری انجام دهد قبل از هر چیز باید با عقل و منطق آن را بسنجد، سپس اگر آدمی نتوانست با عقل، منطق و فکر کردن کار را به نتیجه برساند با مشورت عقلا، بزرگان و متخصصین کار را پیش ببرد و اگر با این دو طریق هم نتوانست کار را پیش ببرد و بر سر دوراهی قرار گرفت، اینجاست که باید با عنایت به خداوند متعال و طلب راهنمایی از خداوند متعال استخاره را انجام دهد.
دعای بازکردن بخت، شگرد کلاهبرداران بوده و از این طریق مبالغ هنگفتی به جیب می زنند و از سوی دیگر زمینه سوء استفاده از دختران جوان فراهم شده است، در این زمینه توضیح بفرمائید؟
اینکه دختران و پسران، با دعا کردن و رمالی بخت خود را باز کنند و زندگی خود را رقم بزنند، توهم و خرافاتی بیش نیست، این روش یکی از روشهای زمان جاهلیت بوده و نتیجه آن بدبینی نسبت به اسلام و دعا و تضرع است.
چرا چنین گرایش منفیای به وجود میآید؟ وقتی حقیقت قرآن و دعا مقابل مردم است، چرا بیراهه می روند؟ عامل یا عواملی که زمینه انحراف از منابع اصیل دعا به سمت دعانویسی و رمالی را ایجاد کرده، چیست؟
تبلیغهای خوش آب و رنگ و وعدههای شیرین از طرف دعانویسان عامل اصلی رونق گرفتن بازار دعانویسی شده است و بسیاری از افرادی که با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند تشخیص و تحلیل تبلیغ دروغین را با اصل قرآن و روایات نداشته که دچار گمراهی شدید میشوند و در صورت نتیجه نگرفتن به حساب قرآن و اهل بیت گذاشته میشود.
دیده شده تنها عامه مردم و افراد کم سواد به سمت دعانویسی نرفته و این امر و خرافه پرستی در بین افراد تحصیل کرده و متمول جامعه رواج بسیار دارد و حتی مبالغ میلیاردی در این راستا هزینه میکنند، چقدر متولیان فرهنگی و مذهبی ما کم کاری کردهاند که به درجه رسیدهایم؟
اینکه حتی تحصیل کردهها و کسانی که در دانشگاهها و مراکز علمی تحصیل کردهاند به این دعانویسان اعتماد میکنند، نشان از ضعف علمی در حوزه دین و اطلاعات ناقص از معارف دینی و اسلامی دارد. مراکز دینی و فرهنگی ما رسالت مهمی را بر دوش دارند باید نسبت به متون آموزشی در دانشگاهها و آموزش و پرورش تجدید نظر کرده و حضور کارشناسان مذهبی در دانشگاهها، مدارس آموزش و پرورش لازم و ضروری است.
موضوعاتی از این دست مانند شمشیر دو لبه هستند که در معرفی و استفاده از آنها باید دقت شود، همان اندازه که در دین اسلام توصیه به دعا شده است، در معرفی دعا و کارشناس این حوزه باید دقت شود، چه کنیم که سوداگران در این حوزه را بتوان کنترل کرد؟
آگاهی مردم و ارتقای بینش دینی و مذهبی مردم بهترین روش بر جمع شدن بساط نویسی و رمالان و جادوگران است؛ اگر مردم با آگاهی کامل و تصمیمات خود و اقدامات لازم بر اساس بینش دینی و مذهبی صورت گیرد، عمده مشکلات در این عرصه برطرف می شود.
میدانیم که در ادعیه موجود به درمان بیماریها و حل مشکلات اشاره شده است، این نوع ادعیه چگونه باید میان مردم رواج پیدا کند تا راه خرافات و وهن دین بسته شود؟
موضوع طب اسلامی، موضوعی انکار ناپذیر است و روایات متعددی از اهل بیت علیهم السلام داریم که در آن استفاده از خوراکی ها و خواص آنها را بیان کردند، راه اندازی مرکز طب اسلامی و آموزش افراد متخصص در این امر می تواند نسبت به استفاده مردم از طب اسلامی رونق بیشتری داده شود.
زندگیهای فراوانی بر اثر همین دعانویسی اشتباه و مغرضانه توسط افراد نا آگاه و فاسد، به تلخی و جدایی کشیده شده است، نمونه یا دارید ذکر بفرمائید؟
بله افراد زیادی سراغ داریم که نسبت به اعتماد به دعانویسان اقدام کرده و به نتیجه نرسیده و نسبت به قرآن، اهل بیت و دین مبین اسلام بدبین یا دل سرد شده اند؛ چند نمونه ای هست که پسری به فالگیر مراجعه کرده و دعایی نوشته که آیا با فلان دختر ازدواج می کند یا نه و جواب مثبت شده است، اما بعد از چندین سال آن دختر با یک فرد دیگری ازدواج کرد و آن پسر به اهداف خود نرسید و همین موضوع، اتفاقات ناگوار فراوانی را رقم زد.
اصل اساسی در رفع گرفتاری، مشکلات و حفظ و دوام محبت و مودت بین زن و شوهر در زندگی خانوادگی چیست تا افراد ضمن آموزش های لازم از هرگونه گرایش به خرافه پرستی و اعمال گناه آلود پرهیز کنند؟
اصل اساسی در زندگیها، سبک زندگی مردم است؛ عامل اصلی اختلاف زوجین در زندگی "سبک زندگی" و نوع فرهنگ معاشرت زوجین است که باعث شده بسیاری از اختلافات حل نشود. شیوه زندگی، آموزش و شناخت کامل قبل از ازدواج هم توسط مراکز مشاوره و هم توسط پدر و مادر عامل اصلی در کاهش اختلافات زوجین میتواند باشد.
توصیه نهایی و کارشناسی شما در این راستا چه بوده و وظیفه متولیان امر، دستگاههای انتظامی در برخورد با کلاهبرداران و سودجویان چیست؟
سه توصیه نسبت به کاهش این معضل عرض می کنم؛ در گام نخست نیروهای امنیتی و انتظامی نسبت به جمعآوری این نوع افراد و مراکز اقدام کنند تا زمینه رونق و گسترش دعا نویسی، رمالی و جن گیری گرفته شود.
از سوی دیگر مراکز فرهنگی و دینی از جمله سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه های علمیه، اوقاف و امور خیریه، رسانه ملی و همچنین فضای مجازی نسبت به آگاهی مردم از خرافات بودن و توهمی بودن دعاها توسط رمالها و تاثیرگذاری آیات قرآن روایات و احادیث معتبر به مردم جوانان و نوجوانان میتوانند کمک بسزایی در حل این معضل داشته باشد. همچنین ضروری است شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به ارائه متون و محتوای غنی در دانشگاه و مدارس آموزش و پرورش اقدام کند.
به گزارش ایسنا؛ هرچند دعا و توسل در اسلام از جایگاه رفیعی برخوردار است اما دعانویسان از متون اسلامی استفاده نمی کنند و همانگونه که اشاره شد در بیشتر موارد افراد را از توسل و تضرع در برابر پروردگار منع کرده و مسیر صحیح دعا را از زندگی مردم خارج می کنند و گاهی نگارش ادعیه توسط افراد مغرض، فاسد و ناپاک، ممکن است نتیجه معکوس و جبران ناپذیری برجای بگذارد.
بنابراین ضروری است مسئولان و متولیان فرهنگی و دینی در این راستا در کنار برخورد قاطع با متخلفان، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی کافی کنند تا مردم با گرفتارشدن در دام سودجویان، بازنده دنیا و آخرت خود نباشند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
استاندار قم: فرونشست زمین در برخی نقاط قم ایجاد شده است
فرمانداری که به خبرنگار توهین می کند باید عزل شود
اصلاح سیاست ارزی برای حمایت از صنعتگران
دستگیری ۳ شرور مسلح در عملیات ویژه پلیس ایرانشهر
سرپرست فرمانداری بندر انزلی معرفی شد
سانحه برای خودروی استاندار/ حال عمومی مهدی زندیه وکیلی خوب است
سمنان میزبان اجلاس سراسری نماز دانشآموزی کشور شد
اولین مزرعه کشت حفاظتی در شهرستان زارچ ایجاد شد
انجام ۳ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته
شهرکرد سردترین نقطه در کشور
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده کرج - چالوس بسته است
امام جمعه اصفهان: مشخص نبودن حد وقف در اصفهان چالش جدی است
امام جمعه خرمآباد: جذب نیروی بدون ضابطه در ادارات جرم انگاری شود
مهرواره «بانور» برای توانمندسازی بانوان کنشگر رسانه برگزار می شود
ضرورت افزایش بودجه استان یزد با توجه به سهم پررنگ یزد در اشتغال کشور
هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان
حادثه رانندگی در محور اهر- تبریز ۷ نفر مصدوم در پی داشت
وزیر ارتباطات: استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده چالوس بسته است
استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
اقدامات وزارت نفت براساس اولویت شهرها باشد
احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری یک مطالبه جدی محیط زیستی در چهارباغ
ادامه انسداد بخشی از جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
مجهزترین پارکینگ بافت پیرامونی حرم رضوی به بهره برداری می رسد
آخرین خبرها از ثبت جهانی دره خرمآباد؛ امیدوارم تیرماه جشن جهانیشدن را بگیریم
هزینه کرد ۱۸ میلیارد تومانی برای تکمیل و تجهیز زیرساختهای فرهنگی در خراسان جنوبی
تصادفات در محورهای جنوب استان بوشهر ۱۲ درصد کاهش یافت
۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های گازرسانی رامسر تخصیص یافت
برنامه قطعی برق در خراسان شمالی اعلام شد+ جدول
رقم بذر جو مقاوم به سرمازدگی در گلپایگان رونمایی شد