میرنیوز
پاییز و زمستان ۱۴۰۰ هم مستثنی از پاییز و زمستان سال های قبل نیستند، به نوعی همه ما منتظریم ببنیم که چه زمانی شیر مازوت نیروگاه و پالایشگاه شازند باز می شود تا همگی به مانند همیشه فریاد برآوریم که "اینجا برای نفس کشیدن هوا کم است".
امسال آلودگی هوا از سال پیش پیشی گرفته و اوضاع آلودگی هوا بویژه در اراک و شازند خیلی خراب است. همین شرایط مردم را نسبت به مازوت سوزی غول های صنعتی شازند حساس تر کرده و هفته گذشته چندین مرتبه فیلم هایی در فضای مجازی منتشر شد که منتشرکنندگان آنها مدعی بودند که پالایشگاه شازند در حال مازوت سوزی است، حتی حامد آجرلو عضو شورای ششم شهر اراک نیز در صحن رسمی نسبت به این وضعیت هشدار داد، اما آیا واقعا پالایشگاه شازند در حال مازوت سوزی است؟
شواهد مبنی بر مازوت سوزی است
آجرلو گفت: متاسفانه در روزهای اخیر شاهد رخداد این مسئله هستیم و پتروشیمی و پالایشگاه شروع به سوخت مازوت کرده اند.
وی بیان کرد: واقعا مردم شهر اراک چه گناهی کرده اند که باید تاوان این اشتباه را پس بدهند و بیمارستان خوانساری اراک شاهد بیماران سرطانی باشد. مسئولان ارشد استان چه زمانی باید جلوی این اتفاق تلخ و ناگوار را بگیرند؟
آجرلو در خصوص اطمینان خود از این موضوع به ایسنا گفت: شواهد مبنی بر مازوت سوزی بوده و اگر مدارک مستندی بود ارائه می دهم.
اگر گاز کم شود مصرف مازوت امری ناگزیر است
هفته گذشته رئیس امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیطزیست استان مرکزی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آغاز اورهال پالایشگاه شازند که آلودگی شدیدی را به راه انداخته است و ارتباطی با مصرف مازوت ندارد، گفت: هر روز پالایشگاه به محیط زیست اعلام می کند که کدام واحد برای اورهال خاموش می شود و این خاموشی باعث خروج دود شدید از دودکش های پالایشگاه می شود که در واقع کاری هم نمی توان کرد چراکه این صنعت بزرگ باید بروزرسانی شود.
علیرضا محرابیان در خصوص استفاده از مازوت در نیروگاه حرارتی شازند نیز بیان کرد: در حال حاضر نیروگاه از سوخت گاز استفاده می کند، اما قطعا اگر هوا سرد شود و با کمبود گاز روبرو شویم طبق تصمیم ملی، نیروگاه های کشور از جمله نیروگاه شازند از مازوت استفاده می کنند که طبیعتا باعث ناسالم شدن هوای شهرهایی مانند اراک می شود.
در کشور ما بر مازوت سوزی تاکید می شود
به گزارش ایسنا، با وجود آنکه محرابیان صراحتا اعلام کرد که در حال حاضر هیچ مازوتی در صنایع بزرگ شازند استفاده نمی شود، اما پیمان عین القضاتی رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اراک در نشست مطبوعاتی هفته فرهنگی اراک که پنجشنبه گذشته برگزار شد اشاره ای به وضعیت آلودگی هوا اراک کرد و گفت: چه سیاستی است که در کشور ما بر مازوت سوزی تاکید می شود. تقاضا داریم دولت فکر اساسی در این ماجرا داشته باشد تا سال آینده هفته اراک را در شرایطی برگزار کنیم که آلودگی هوا رو به افول باشد.
اراک امسال ۹۵ روز ناسالم را تجربه کرده/فعلا دود اورهال در چشم اراک و شازند است نه مازوت
علیرضا محرابیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون اراک ۹۵ روز ناسالم را تجربه کرده است، گفت: اورهال پالایشگاه معمولا بیش از یک ماه طول می کشد ولی معمولا هفته اول اورهال که واحدها از مدار خارج می شوند و هفته بعد از پایان اورهال که واحدها مجددا وارد مدار می شوند خطوط دارای بیشترین آلودگی هستند، بر این اساس دود خروجی از دودکش به دلیل اورهال است نه مصرف مازوت.
به گزارش ایسنا تنها در نزدیک به هفت ماه اول سال ۱۴۰۰ اراکی ها ۹۵ روز ناسالم را تجربه کردند و وضعیت شازند و ساوه هم بهتر از اراک نبود. روز گذشته، جمعه، ۲۳ مهرماه، بر اساس آنچه علوم پزشکی اراک اعلام کرد، شهرهای اراک، شازند و ساوه، سه شهرستان آلوده برای گروه های حساس بودند.
دکتر سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای استان، متوسط شاخص کیفیت هوای اراک در ٢٤ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۹ صبح روز جمعه مورخ ۲۳ مهرماه برابر با عدد ۱۰۵ و کیفیت هوا، ناسالم برای گروههای حساس بوده است.
وی افزود: شاخص لحظهای کیفیت هوا در ساعت ۹ صبح روز جمعه در شهرستان اراک ۱۴۶، شازند ۱۴۱، ساوه ۱۳۸ بوده است.
وی ضمن اشاره به ثبت نود و چهارمین روز ناسالم از ابتدای سال جاری، گفت: آلودگی هوا تهدیدی جدی، مستمر و فراگیر علیه سلامت است و پیامدهای زیانباری بر سلامت افراد جامعه دارد، لذا توجه به نکات تغذیه ای، ایمنی و بهداشتی در کاهش این آسیب ها و عوارض ناشی از آن کمک کننده است.
ساوه امروز رکورد زد
به گزارش ایسنا، البته امروز، شنبه ۲۴ مهرماه نیز کیفیت هوای اراک و شازند ناسالم برای گروه های حساس و وضعیت ساوه ناسالم برای تمام گروه ها! گزارش شده و شاخص لحظه ای کیفیت هوا در ساعت ۹ صبح امروز به ترتیب در اراک ۱۴۴ ، در شازند ۱۳۷ و در ساوه ۱۵۵ اعلام شده است.
در چنین شرایطی از گروه های حساس از جمله مبتلایان به آسم، بیماریهای قلبی، بیماریهای تنفسی، کودکان، افرادی که فعالیت زیادی در فضای باز دارند، سالمندان، مبتلایان به دیابت و زنان باردار خواسته می شود که حتی الامکان در منزل بمانند و از خود در برابر آلودگی هوا و ویروس کرونا محافظت کنند.
در واقع امسال آلودگی هوا وزنه فشار کرونا بر روح و جسم مردم این سه شهر را سنگین تر کرده و بدجور با این بیماری برای به گوشه رینگ راندن مردم دست به یکی کرده است.
از موضوع اورهال و آلایندگی به قول مسئولان ناگزیرش که بگذریم، آنچه در حال حاضر نگران کننده است، نزدیک شدن به فصل سرد سال و کم شدن گاز است، موضوعی که امسال حساس تر شده و از چندی قبل آلارم هایی درخصوص آن به گوش می رسد و کمبودش در کنار کمبود برق به فعالیت دستگاه های استخراج رمز ارزها ربط داده می شود، هرچند مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفته " مطمئن هستم با تحویل و انتقال امن و پایدار گاز، زمستان بسیار خوب و بدون مشکلی را پشت سر خواهیم گذاشت."
در مجموع هنوز نمی دانیم چطور زمستانی را پشت سر خواهیم گذاشت و هنوز دمای هوا به شکلی سرد نشده که مصرف گاز در کشور به شدت بالا رود و تاثیرش را بر نیروگاه و پالایشگاه و مازوت سوزی آنها ببینیم، اما کابوس مازوت سوزی در غرب اراک و برآمدن آن دود زردرنگ بویژه اینروزها که زمزمه وقوع موج ششم کرونا به گوش می رسد نگرانی ها را چند برابر می کند، مخصوصا اینکه هوای اینروزهای اراک هم دستکمی از وضعیت آلودگی با مازوت ندارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان