میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، مدتی است که بحث بازگشایی مدارس و آموزش حضوری دانشآموزان در سال تحصیلی پیشرو در سطح استان مطرح شده اما این امر خود پیش نیازهایی همچون واکسیناسیون معلمان، رانندگان سرویس مدارس، خدمه، کارکنان و دانشآموزان را میطلبد تا بعد از بازگشایی مجدد مدارس بیماری کرونا باز هم شیوع گسترده نیابد با این وجود این موضوع تبدیل به یکی از دغدغههای والدین، دانشآموزان و مسئولان نیز شده است.
این در حالی است که تاکنون 96 درصد معلمان زنجانی علیه کرونا واکسینه شدهاند و واکسیناسیون سایر افراد در ارتباط با دانشآموزان نیز طبق روند خاصی در حال انجام است. اما در این بین مشخص نیست که آیا تصمیمی برای واکسینه شدن دانشآموزان نیز انجام خواهد گرفت یا خیر
والدین برخی از دانشآموز زنجانی با نگرانی از آلوده شدن فرزندان خود به کرونا، موافق بازگشایی مدارس و حضور دانشآموزان جهت آموزش حضوری نیستند و ترجیح بر آموزش مجازی دارند اما در این بین تعدادی از والدین نیز معتقدند که با آموزش حضوری سطح یادگیری دانشآموزان بالا بوده و کیفیت آموزش نیز بیشتر است و اصرار بر بازگشایی مدارس دارند.
اما هنوز مشخص نیست که آیا امکان واکسیناسیون دانشآموزان فراهم خواهد شد یا خیر؟ آیا در سال تحصیلی جدید آموزش در استان حضوری خواهد بود یا مجازی؟ آیا آموزش و پرورش استان امکان بازگشایی مدارس را خواهد داشت؟ چه تمهیداتی برای بازگشایی مدارس اندیشیده شده است؟
پرویز قزلباش رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در این باره اظهار داشت: در اکثر استانها بیماری روند نزولی به خود گرفته است. اما در استان زنجان طغیان بیماری و روند افزایشی به شکل ناگهانی و پیکوار نبود و با روند تدریجی افزایش یافت.
وی افزود: خوشبختانه در پیک جدید در سطح استان هنوز به لحاظ مرگ و میر بیماران کرونایی نیز به میانگین کشوری نرسیدهایم امیدواریم در طول هفتههای پیشرو نیز روند بیماری نزولی شود و آمار مرگ و میر کاهش یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه واکسیناسیون اصل مهم برای بازگشایی دانشگاهها و مدارس است و در این بین قدم نخست واکسیناسیون معلمان، اساتید و فرهنگیان است گفت: این امر در استان در حال انجام بوده و بالای 90 درصد معلمان و فرهنگیان واکسینه شدهاند.
وی با اشاره به اینکه تمام افرادی که در ارتباط با دانشآموزان هستند طی پروتکلهایی واکسینه میشوند ادامه داد: رانندگان حمل و نقل، خدمه مدارس، کارمندان در ارتباط با دانشآموزان نیز واکسن کرونا دریافت کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مباحثی که وجود دارد بحث واکسیناسیون دانش آموزان است و باید این امر نیز انجام شود، گفت: هنوز در سطح کشور برای واکسینه شدن دانشآموزان زیر 18 سال تصمیم گرفته نشده است؛ سیاست ستاد ملی کرونا این است که لزومی برای واکسیناسیون در حال حاضر برای این قشر نیست.
قزلباش با بیان اینکه در حال حاضر بحث این است که اگر دانش اموزان واکسینه هم نشوند، در صورت اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا برای بازگشایی مدارس؛ مدارس استان نیز باز خواهد شد عنوان کرد: اما باید روشهای مدیریتی به کار رود تا والدین دانش آموزان در صورت ابتلای آنها به کرونا در مدارس، مبتلا نشود چرا که با تدابیر مدیریت و سازماندهی امکان کاهش مشکلات هست.
وی تاکید کرد: نخستین قدم بازگشایی مدارس اجرای پروتکلهای بهداشتی است و تمام مدارس بر اساس چک لیستهایی چک شدهاند و ایرادات به مدیران اعلام شده است و اگر ایرادات توسط مدیر رفع شود میتواند برای بازگشایی مدرسه اعلام آمادکی کند.
وی با بیان اینکه پنج اقدام کلیدی در بازگشایی مدارس وجود دارد که اگر رعایت نشود امکان بازگشایی نیست، تصریح کرد: کلیدی ترین آن تراکم است. باید تعداد دانش آموز در کلاس درس کم، زمان حضور در کلاس کم، فاصله دو متر رعایت و ماسک نیز حتما توسط تمام عوامل موجود در مدرسه زده شود و در کنار این امور هیچ گونه تجمعاتی از قبیل مراسم صبحگاهی برگزار نشود.
تابع دستورات ستاد مقابله با کرونا هستیم
همینطور حسن مظفری، مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان نیز اظهار داشت: تا حال حاضر 200 هزار نفر دانشآموز در مقاطع مختلف در مدارس استان ثبت نام کردهاند و 110 هزار نفر از تعداد مذکور در مقطع ابتدایی مشغول به تحصیل خواهند بود.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش استان در سال گذشته سال سختی را تجربه کرد و موفقیتهای بزرگی بدست آورد، افزود: آموزش در فضای مجازی علاوه بر صرف انرژی بالا نیازمند زمان بیشتری برای مجاب کردن دانشآموزان است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه قبل از ایجاد شرایط موجود بر اساس شاخصهایی آموزش حضوری انجام میگرفت و فرصتی برای آموزش مجازی اختصاص نمییافت ادامه داد: با قبولی چند نفر از دانشآموزان با رتبههای برتر در کنکور و کسب رتبههای المپیاد و مدال آوری علمی دانش آموزان در استان، تاثیرگذاری مطلوب فضای مجازی در طول این دو سال تحصیلی را نشان داد و این امر خود مشخص کرد معلمان چه میزان در آموزش دانشآموزان تلاش کرده و موفق بودهاند.
وی با بیان اینکه معلمان تحت هر شرایطی حتی در دورترین نقاط استان آموزش خود را ادامه دادهاند، عنوان کرد: در طول سال گذشته بیش از 400 تبلت خریداری و در اختیار دانشآموزان نیازمند قرار داده شد و استان زنجان رتبه نخست به لحاظ این موضوع در سطح کشور را داشت و این در حالی بود که بیشتر این تبلتها توسط معلمان خریداری و در اختیار دانشآموزان قرار گرفته است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان عنوان کرد: ثبت نام دانشاموزان کلاس اولی نسبت به سال گذشته بالاتر رفته و تا حال حاضر 20 هزار و 500 نفر دانشآموز پایه اول در مدارس سطح استان ثبت نام کردهاند.
وی با ابراز خرسندی از اینکه جمعیت بالایی از فرهنگیان و معلمان نسبت به بیماری کرونا واکسینه شدهاند، گفت: استان زنجان جز اولین استانهایی بود که توانست بیش از 90 درصد جامعه هدف خود را واکسینه کند این در حالی است که بیش از 15 درصد این افراد دوز دوم خود را دریافت کردهاند.
مانعی برای آموزش حضوری مدارس وجود ندارد
مظفری با بیان اینکه آموزش و پرورش، در سه محور شبکه شاد، مدرسه تلوزیونی و حضوری در سال تحصیلی جدید آموزش دانشآموزان را در استان آغاز خواهد کرد، گفت: طبق هماهنگی که با دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شده مقرر شده تا در روستاهایی که تعداد دانش آموزان در مدارس کم و حداکثر به 15 نفر میرسد بازگشایی انجام شود و با رعایت پروتکلها آموزش حضوری باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما تابع تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا در بازگشایی مدارس هستیم و خارج از آن اقدامی انجام نمیدهیم، تصریح کرد: 220 مدرسه در سطح استان وجود دارد که اغلب آنها مدارسی هستند که تعداد دانشآموزان بیشتری دارند اما مقرر است تا در صورت بازگشایی مدارس بیش از 150 دانشآموز در مدرسه حضور نداشته باشد و مدرسه با دو شیفت فعالیت کند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه ما از اولیا دانش آموزان درخواست داریم تا دانشآموزان را برای حضور در مدارس قانع کنند و آموزش حضوری ببینند، افزود: تعدادی از دانشآموزان پایههای اول و دوم ابتدایی که فاقد والدین با سواد هستند نیازمند آموزش و تربیت حضوری هستند که در بستر آموزش در فضای مجازی امکان این امر نیست.
وی بیان کرد: در مناطق مختلف استان همچون ایجرود، زنجانرود و قرهپشتلو مشکلی به لحاظ بازگشایی و آموزش حضوری وجود ندارد و مشکل بیشتر در شهرها نمود دارد.
انتهای پیام/ش
منبع : خبرگزاری تسنیم
استاندار قم: فرونشست زمین در برخی نقاط قم ایجاد شده است
فرمانداری که به خبرنگار توهین می کند باید عزل شود
اصلاح سیاست ارزی برای حمایت از صنعتگران
دستگیری ۳ شرور مسلح در عملیات ویژه پلیس ایرانشهر
سرپرست فرمانداری بندر انزلی معرفی شد
سانحه برای خودروی استاندار/ حال عمومی مهدی زندیه وکیلی خوب است
سمنان میزبان اجلاس سراسری نماز دانشآموزی کشور شد
اولین مزرعه کشت حفاظتی در شهرستان زارچ ایجاد شد
انجام ۳ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته
شهرکرد سردترین نقطه در کشور
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده کرج - چالوس بسته است
امام جمعه اصفهان: مشخص نبودن حد وقف در اصفهان چالش جدی است
امام جمعه خرمآباد: جذب نیروی بدون ضابطه در ادارات جرم انگاری شود
مهرواره «بانور» برای توانمندسازی بانوان کنشگر رسانه برگزار می شود
ضرورت افزایش بودجه استان یزد با توجه به سهم پررنگ یزد در اشتغال کشور
هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان
حادثه رانندگی در محور اهر- تبریز ۷ نفر مصدوم در پی داشت
وزیر ارتباطات: استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده چالوس بسته است
استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
اقدامات وزارت نفت براساس اولویت شهرها باشد
احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری یک مطالبه جدی محیط زیستی در چهارباغ
ادامه انسداد بخشی از جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
مجهزترین پارکینگ بافت پیرامونی حرم رضوی به بهره برداری می رسد
آخرین خبرها از ثبت جهانی دره خرمآباد؛ امیدوارم تیرماه جشن جهانیشدن را بگیریم
هزینه کرد ۱۸ میلیارد تومانی برای تکمیل و تجهیز زیرساختهای فرهنگی در خراسان جنوبی
تصادفات در محورهای جنوب استان بوشهر ۱۲ درصد کاهش یافت
۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های گازرسانی رامسر تخصیص یافت
برنامه قطعی برق در خراسان شمالی اعلام شد+ جدول
رقم بذر جو مقاوم به سرمازدگی در گلپایگان رونمایی شد