میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، نمایشگاه نگارگری «نقش نهان» با آثاری از حسین حبیبی هنرمند نگارگر عصر یکشنبه ۲۳ دی در گالری عالی حوزه هنری افتتاح شد.
در این مراسم، سعید لشگری معاون راهبری استانهای حوزه هنری، سیدشهابالدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و هنرمندان نقاش، نگارگر و خوشنویسی چون امیرحسین آقامیری، عبدالله سیدحسن، عبدالحمید قدیریان، حسین عصمتی، صدیقه سلمان، کامیار صادقی، رضا اسدی و محمود ابوالقاسمی حضور داشتند.
در نمایشگاه نگارگری «نقش نهان»، ۸ اثر با موضوعات معنوی و مذهبی از حسین حبیبی به مناسبت همزمانی با ماه رجب و شعبان روی دیوار رفته است که تا ۶ بهمن ادامه خواهد داشت. در کنار این آثار تعدادی از اتودهای طراحی حسین حبیبی نیز روی دیوار نصب شده است که برخی از آنها، ایدههای اولیه تابلوهای حاضر در این نمایشگاه هستند.
«علمدار (حضرت قمر بنی هاشم)»، «سردار تنها (امام حسن(ع))»، «حضرت علی اصغر (ع)»، «منجی»، «سایه سرخ اهریمن بر هویت ایرانی اسلامی»، «پیامبر مهربانی» و «بانوی دوعالم» عناوین آثار در این نمایشگاه هستند که برای فروش نیز گذاشته شدهاند.
حسین حبیبی هنرمند نگارگر درباره ایده برگزاری نمایشگاهش و آثار منتخبی که برای نمایش روی دیوار رفته است، توضیح داد: آثار نمایشگاه «نقش نهان» متعلق به سال گذشته و امسال است. سال ۱۳۹۰ بود که آثاری در ابعاد بزرگ خلق کردم که اولین تجربه من در خلق آثار ابعاد بزرگ بود، همان تابلوها، آغازی شد تا سالها بعد به فکر تعریف یک پروژه افتادم تا بتوانم نمایشگاهی از آثارم ترتیب دهم. چند سال وقت گذاشتم و فکر کردم تا بتوانم ایدههای مختلفی را مطرح کنم تا به تکنیکهای لازم برسم. این موضوع زمان زیادی برد تا الان که مجموعهای از مطالعات نظری و عملی را برای من در بر داشت و حاصلش شد آثاری که در این نمایشگاه میبینید.
وی با تاکید بر زمان زیاد آزمون و خطا در برگزاری چنین نمایشگاهی، گفت: تجربیات در کار که با آزمون و خطاهای زیاد همراه است، چیزی است که هنرمند باید در خلق آثارش داشته باشد و ممکن است این زمان ۵ الی ۱۰ سال باشد. ممکن است فکر کردن درباره یک ایده زیاد هم زمان نبرد اما همین که دغدغه هنرمند میشود و سپس به مرحله آزمون و خطا میرود، در این فضا تجربه حاصل میشود که این تجربه مثل یک پله میماند که انسان را به مراحل بالاتر میآورد.
حبیبی تصریح کرد: رسیدن به این مرحله به ایمان و باور فرد نیز بستگی دارد. من باور داشتم که نگارگری میتواند اتفاقات بهتری رقم بزند یا صورتهای جدیدتری از آن را ببینیم که تلاشم در این نمایشگاه در همین راه بود.
حسین عصمتی هنرمند نقاش و نگارگر نیز درباره آثار نمایشگاه «نقش نهان» گفت: چند نکته در آثار حسین حبیبی قابل ذکر است؛ نسبت به کارهای قدیمی نگارگری تفاوتهایی دارد و بیشتر از ابژههای هنر کلاسیک غربی بهره برده و در نوع طراحی و انتخاب رنگ و طراحی فیگورهایش از این ویژگیها استفاده کرده است. در آثارش هارمونی رنگ دارد و اکثراً در یک اثر با یک رنگ حاکم، کار جمع شده است. آقای حبیبی چون هم انیمیشن و هم تصویرسازی کار کرده است، ویژگی این ۲ شیوه نیز در آثارش دیده میشود که یک نوع دفرماسیونی دارد که فانتزی و شیرین است، البته ساختار و تناسبات چهرهها، کاملاً نگارگری است و با توجه به تجربههای انیمیشنی که دارد، آن را به خدمت گرفته است. این ویژگیها سبب شده آثارش خاص باشد. در آثار حسین حبیبی، روایتگری وجود دارد که البته از ویژگیهای آثار نگارگری به حساب میآید.
در بیانیه نمایشگاه «نقش نهان» آمده است: «نگارگری یا همان نقاشی ایرانی اسلامی ریشه در باورهای توحیدی دارد. در این جغرافیای اهورایی، هنرمند را با عقل مدعی میانهای نیست، زیرا او عقل کل خداوند متعال را پذیرفته است. پس بیگمان در عالم کثرت مستغرق نخواهد شد. نمایشگاه حاضر، عرض حالی است در قاب نگارگری که بنا ندارد به عناصر زمینی معطوف بماند، زیرا جستجوگری در معنای پدیدههای خلقت شورآفرین است و ماهیت عالم خلقت، حرکت و بالندگی است. حال کائنات چنان است که آنی و لحظهای ثابت نیست و هنرمند را به مقامات گوناگون میکشاند. هنرمند نگارگر با همه عالم کار دارد و عالم هستی فضای تنفس هنرمند است و میگوید: به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست.»
علاقهمندان برای بازدید از آثار میتوانند از ۲۴ دی تا ۶ بهمن ۱۴۰۳، روزهای شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۸ به نشانی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ مراجعه کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
صداقت جباری: خوشنویسان از رندانهنویسی و آزادنویسی خط کلهر الهام بگیرند
«ساعر ۵»؛ چالش حقیقت در دل بحران
«سونات پاییزی»؛ روایتی از اعتراف به گناهان
اولین گروه بازیگران سریال «آسمون نارنجی» معرفی شدند
تصاویر دیده نشده از قدرت پدافندی ایران در «نگهبان آسمان»
رونمایی از تیزر «فریاد» در آستانه ورود به فجر چهلوسوم
راهیابی هشت نمایش منتخب جشنواره تئاتر مقاومت به «تئاتر فجر»
خاطره جالب معاون صدا از پدرش؛ من شهید شدم!
در دیدار رئیس سازمان بسیج هنرمندان با جمال شورجه چه گذشت؟
پخش «۱۰۰۱» با جناب خان و کیایی از امشب؛ اولین مهمان مشخص شد
دوقلوهای آواز، عاشقانههای اصفهان را تولید می کنند
معرفی نامزدهای اسکار باز هم عقب افتاد؛ برگزاری مراسم آکادمی در برزخ
تجربه صوتی «نویز قرمز» در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران
عرض ارادت یک خواننده به ساحت آسمانی حضرت علی (ع)
انتشار یک نماهنگ ویژه در تجلیل از پسران شجاع ایرانی
فراخوان گردآوری مستندات هنرمندان معترض به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» منتشر شد
قصه پدرها در سینمای جهان؛ از آنتونی هاپکینز تا رابرت دنیرو
«پدرم مدال افتخارمه»، دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر (عج) شد
میلاد هارونی برای پدر خواند؛ «پدر یعنی» را امروز بشنوید
«پدرم مدال افتخارمه» دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر (عج) شد
مقالات برتر بخش پژوهش «تئاتر فجر» اعلام شد
ایوب آقاخانی: نمایشنامهنویسان مستعد را رها نکنیم
«اعتکاف نوجوانانه» روی میز قرارگاه
روایت یک «حضور»؛ ظهور حضرت ولیعصر (عج) در مکه تصویر شد
بررسی تئاتر عروسکی ایران در یک وبینار
پویش قدردانی از پدران در رادیو صبا
تئاترها یک شب به صحنه نمیروند
برگزیدگان نخستین جشنواره تئاتر «خوشه پروین» معرفی شدند؛ تجلیل از منیژه محامدی
هشدار وزیر ارشاد بر توجه به فناوریهای جدید در حوزه هنر
نشست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعضای خانه موسیقی؛ سند موسیقی بازنگری میشود