میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دنیای تصویر مدتهاست که دست به کار شده تا از زوایای مختلف «پدر»؛ این شخصیت وصف ناشدنی بگوید. به همین دلیل تا امروز فیلمها و آثار بسیاری با عناوین مختلف برای پدرها ساخته شده که هر کدام از آنها حرفها برای گفتن دارند و با قصهای از تلخ و شیرین پدرانگی میگویند؛ قصههایی که معطوف به یک سرزمین یا کشور خاص هم نیستند و تماشای آنها خالی از لطف نیست. در اینجا برخی از فیلم های سینمای جهان در باب پدر را مرور کردهایم که در شبکه نمایش خانگی منتشر و دوبله شدهاند و علاقهمندان امروز که مصادف با ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر است می توانند به تماشای آنها بنشینند.
فیلم پدر
«پدر» (The Father) به کارگردانی فلوریان زلر، محصول سال ۲۰۲۰ کشورهای انگلیس و فرانسه است. این فیلم نامزد دریافت ۱۵۷ جایزه از جشنواره های مختلف و معتبر بین المللی همچون بفتا و آکادمی اسکار شده است که از این میان توانست ۲۶ جایزه از جمله اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد سال، اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین فیلمساز جدید و بهترین فیلمنامه را با خود به خانه ببرد.
بازیگران مطرحی مثل آنتونی هاپکینز، الیویا کلمن و مارک گاتیس در این فیلم حضور دارند و داستان این درام رازآلود حول زندگی پیرمردی ۸۰ ساله می گردد که ناگهان زندگیاش دچار تغییرات بزرگ و اساسی میشود. در این میان، دخترش قصد کمک به او را دارد اما آنتونی، پیرمرد دوست داشتنی داستان، تمام کمکهای او را رد میکند. هرچند زندگی بیرحم، کار را برای آنتونی به جایی میرساند که ذهنیتش را نسبت به همه چیز تغییر میدهد و ...
فیلم کودا
یکی دیگر از این فیلمها «کودا»، به کارگردانی شیان هیدر و تولید کمپانی «اپل تی وی» است. اثری که برنده سه جایزه اسکار در بخشهای بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین فیلمنامه اقتباسی شده است. این فیلم توانست در جوایز بفتا، جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از آن خود کند. بازیگر ناشنوای این فیلم، اولین فرد ناشنوا در تاریخ سینماست که توانسته جایزه اسکار را برای بازی درخشانش به دست آورد.
داستان «کودا» نیز از این قرار است که روبی تنها عضو شنوای خانوادهاش است. او عاشق موسیقی است و آرزو دارد بتواند در این مسیر پیشرفت کند. اما زمانی که شغل خانوادگیشان در ماهیگیری به خطر میافتد، در دوراهی انتخاب بین ادامه علاقهاش در موسیقی و ماندن و کمک به خانوادهاش، دچار تردید می شود.
فیلم درباره پدرم
«درباره پدرم» هم فیلم دیگری است که توسط لارا تراسو کارگردانی شده است. از بازیگرانی که در این کمدی خانوادگی به ایفای نقش پرداختهاند میتوان به رابرت دنیرو، سباستین مانیکالکو، لسلی بیب، کیم کاترال و دیوید راش اشاره کرد.
این فیلم محصول ۲۰۲۳ آمریکا است و در خلاصه داستان آن آمده است: «سباستین به درخواست نامزد آمریکایی خود پدر ایتالیایی و سنتی اش را به دورهمی آخر هفته خانواده ثروتمند و غیرعادی او می برد. طولی نمی کشد که این دورهمی تبدیل به تقابل فرهنگ ها می شود و این پدر و پسر به معنای واقعی خانواده پی میبرند.»
فیلم قاضی
دیوید دابکین هم فیلم «قاضی» را پیرامون داستان یک پدر و پسر ساخته است. این فیلم آمریکایی در سال ۲۰۱۴ ساخته شده و در آن بازیگرانی چون رابرت داونی جونیور، رابرت دووال، ورا فارمیگا، بیلی باب تورنتون، جرمی استرانگ و دکس شپرد حضور دارند.
خلاصه داستان این درام خانوادگی نیز از این قرار است: «یک وکیل موفق برای مراسم خاکسپاری مادرش به زادگاهش باز می گردد، اما متوجه می شود که پدرش یعنی بهترین قاضی شهر برای یک قتل مجرم شناخته شده است ...»
از «ماهی بزرگ» تا «پدرانه»
از دیگر فیلم هایی که مرتبط با پدر در فیلیمو دوبله شده و در دسترس قرار گرفته است می توان به فیلم «ماهی بزرگ» به کارگردانی تیم برتون و با بازیگرانی مثل مک گرگور، آلبرت فینی، بیلی کراداپ، جسیکا لنگ، هلنا بونهام کارتر، الیسون لومن، رابرت گیامه، ماریون و … اشاره کرد که از زاویه تازهای سراغ دنیای پدرها رفته است.
این درام ماجراجویی درباره پسر مستاصلی است که سعی دارد مرز بین واقعیت و تخیل را در زندگی پدر در حال مرگش مشخص کند و در این مسیر با سختیها و اتفاقاتی روبهرو میشود که قصه را شکل میدهد.
از دیگر آثار این فضا هم میتوان به فیلم «پدرانه» به کارگردانی پل ویتنز اشاره کرد. درام خانوادگی که در ژانر کمدی ساخته شده و محصول سال ۲۰۲۱ سینمای آمریکاست. در این فیلم که براساس «خاطرات دو بوسه برای مادی: خاطره از دست دادن و عشق» اثر متیو لوگلین ساخته شده است.
داستان این فیلم درباره پدری است که یک روز پس از تولد دخترش، به طور غیر منتظرهای همسرش را از دست می دهد و مجبور میشود که دختر کوچک خود را به عنوان پدری تنها بزرگ کند ...
از بازیگرانی که در این فیلم کمدی و درام به ایفای نقش پرداختهاند میتوان به کوین هارت، الفری وودارد، لیل رل هاوری، دی واندا وایس، ملودی هرد، پل رایزر و آنتونی کریگن را نام برد.
منبع : خبرگزاری مهر
«سونات پاییزی»؛ روایتی از اعتراف به گناهان
اولین گروه بازیگران سریال «آسمون نارنجی» معرفی شدند
تصاویر دیده نشده از قدرت پدافندی ایران در «نگهبان آسمان»
رونمایی از تیزر «فریاد» در آستانه ورود به فجر چهلوسوم
راهیابی هشت نمایش منتخب جشنواره تئاتر مقاومت به «تئاتر فجر»
خاطره جالب معاون صدا از پدرش؛ من شهید شدم!
در دیدار رئیس سازمان بسیج هنرمندان با جمال شورجه چه گذشت؟
پخش «۱۰۰۱» با جناب خان و کیایی از امشب؛ اولین مهمان مشخص شد
دوقلوهای آواز، عاشقانههای اصفهان را تولید می کنند
معرفی نامزدهای اسکار باز هم عقب افتاد؛ برگزاری مراسم آکادمی در برزخ
تجربه صوتی «نویز قرمز» در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران
عرض ارادت یک خواننده به ساحت آسمانی حضرت علی (ع)
انتشار یک نماهنگ ویژه در تجلیل از پسران شجاع ایرانی
فراخوان گردآوری مستندات هنرمندان معترض به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» منتشر شد
«پدرم مدال افتخارمه»، دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر (عج) شد
میلاد هارونی برای پدر خواند؛ «پدر یعنی» را امروز بشنوید
«پدرم مدال افتخارمه» دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر (عج) شد
مقالات برتر بخش پژوهش «تئاتر فجر» اعلام شد
ایوب آقاخانی: نمایشنامهنویسان مستعد را رها نکنیم
«اعتکاف نوجوانانه» روی میز قرارگاه
روایت یک «حضور»؛ ظهور حضرت ولیعصر (عج) در مکه تصویر شد
بررسی تئاتر عروسکی ایران در یک وبینار
پویش قدردانی از پدران در رادیو صبا
تئاترها یک شب به صحنه نمیروند
برگزیدگان نخستین جشنواره تئاتر «خوشه پروین» معرفی شدند؛ تجلیل از منیژه محامدی
هشدار وزیر ارشاد بر توجه به فناوریهای جدید در حوزه هنر
نشست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعضای خانه موسیقی؛ سند موسیقی بازنگری میشود
نگارخانه ترانه باران میزبان آثار هنری در وصف حضرت علی (ع) شد
پرونده مخاطب تلویزیون در برنامه «جام جم»
«عرش نشین» منتشر شد؛ نقاشی جدید حسن روحالامین برای ولادت حضرت علی (ع)