میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلاموالمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و دبیر مجمع، در آئین اختتامیه پنجمین همایش علوم انسانی اسلامی، پژوهش و فناوری که در سالن شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: مجموع برنامههای اجراشده در هفتهٔ پژوهش توسط پژوهشگاهها، دبیرخانه مجمع را به حدود یکصد نشست علمی، کارگاه و کرسی ترویجی رساند.
برنامههای شاخص پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
وی با اعلام برنامههای شاخص این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) با دو نشست، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با سه نشست، پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نهاد رهبری در دانشگاهها با ده برنامه که هفت برنامه در قالب نشست بود و سه کارگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با ۳۶ برنامه که ۳۵ برنامه بهصورت نشست بود و یک کرسی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با سیزده برنامه که نُه برنامه در قالب نشست بود و چهار برنامه در قالب کرسی، پژوهشگاه قرآن و حدیث در قالب شانزده برنامه که هر شانزده برنامه بهصورت نشست بود، پژوهشکدهٔ مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد با ده نشست، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور هم با هفت نشست در این همایش مشارکت داشتند.
حجتالاسلاموالمسلمین لکزایی افزود: حدود یکصد نشست با موضوع علوم انسانی – اسلامی به همت مرکز همکاریهای علمی و بینالملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیرخانه پنجمین همایش علوم انسانی – اسلامی که در این مرکز مستقر میباشد، اجرا شده است.
تقویت پنج مؤلفه در حوزه علوم انسانی اسلامی، هدف اصلی همایش
وی با بیان هدف این دوره ادامه داد: هدف اصلی همایش علوم انسانی اسلامی که مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی اسلامی برگزار میکند، تقویت چند مؤلفه در حوزهٔ علوم انسانی اسلامی است. مؤلفهٔ اول، تقویت رویکرد اسلامی در این علوم به دو حیث است: توانمندشدن علوم اسلامی و پرررنگ شدن مبانی و ارزشهای اسلامی.
حجتالاسلاموالمسلمین لکزایی با اشاره به مؤلفههای دیگر تصریح کرد: مؤلفهٔ دوم، کمک به کارآمدسازی این دو دسته است؛ یعنی هم علوم انسانی و هم علوم اسلامی تلفیقی را صورت دهد که از آن به علوم انسانی اسلامی یاد میکنیم. این علوم و دانشها از مرحلهٔ بنیادی امتداد پیدا کنند و وارد مراحل راهبردی و کاربردی شوند تا نتیجهٔ تلاش پژوهشگران و استادان و تولیدکنندگان دانش در این حوزه، کارآمدی خود را نشان دهد؛ چرا که بزرگترین چالش پیش روی دستگاههای نظام، همین چالش کارآمدی و کارایی است و چالش پیش روی ما نیز همین چالش کارایی و کارآمدی است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: سومین مؤلفه، بومیسازی است یا به تعبیر دیگر، مسئلههای پژوهشها در راستای ارتقای کارآمدی نظام و نهادهای مرتبط باید بومی شود. در این صورت، کارآمدی تحقق مییابد. مسئلهٔ چهارم، رویکرد انتقادی است که پژوهشگاه بهدنبال آن است؛ یعنی در حوزهٔ علوم انسانی، رویکرد انتقادی نسبت به نظریههایی که از خارج از جامعهٔ اسلامی به درون جامعه اسلامی منتقل شده، تقویت شود و ما از طریق نقد این نظریهها، بهمرور بتوانیم فضا و زمینهٔ مناسب برای تولید نظریههای انسانی اسلامی فراهم کنیم.
وی با برشمردن اهمیت قرآن در بیانات رهبر انقلاب گفت: مؤلفهٔ بعدی، اهتمام به قرآن و تعالیم معصومان (علیهمالسلام) در عرصهٔ علوم انسانی است که به تعبیر مقام معظم رهبری، علوم انسانی ما باید علوم قرآنبنیاد باشد. امسال بهطور ویژه به حکمرانی مقاومت و ارتباطش با پژوهش پرداخته شد و مباحث و نشستهای مختلفی در حوزهٔ حکمرانی مقاومت مطرح شد. نظر به شرایط منطقه، بهشدت نیازمند جهاد تبیین هستیم و سلسلهنشستهای حکمرانی مقاومت معطوف به همین مسئله بود.
منبع : خبرگزاری مهر
حجت الاسلام قمی به پویش دو درجه کمتر پیوست
اولین گردهمایی تخصصی هیئتهای نوجوان کشور برگزار میشود
هنر یک طلبه، کشف قوانین الهی و بیان آنها برای مردم است
حضرت ام البنین(س) میتواند الگوی تربیت فرزندان و مدیریت خانواده باشد
پنجمین شماره نشریه عین منتشر شد
یادگارنامه صفویه شناسی پروفسور رودی متی رونمایی میشود
سومین مهرواره بانور تا ۱۲ بهمن تمدید شد
محسن قمی: حمایت ایران از مردم سوریه ادامه خواهد داشت
معاون بینالملل دفتر رهبر انقلاب: حمایت ایران از مردم سوریه ادامه خواهد داشت و محور مقاومت،قویتر خواهد شد
نشست «روش معنایابی واژههای قرآن کریم» برگزار می شود
جدایی از دین در ایران و جهان در گزارشی بررسی میشود
بازدید رئیس دفتر رهبر انقلاب و وزیر ارتباطات از نمایشگاه دستاوردهای وقف
فراخوان ثبت نام انتخاب اعضای حقیقی کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور
استقبال گسترده علاقمندان از هشتمین دوره جشنواره قرآنی فجر
برنجکار: حوزه و دانشگاه باید با هم برای تأسیس تمدن اسلامی همکاری کنند
هراتی: مبنا شدن علوم انسانی برای سایر علوم، در حال تبدیلشدن به یک اَبر انگاره است
ماجرای نماز شکری که مرشد چلویی بعد از آتش گرفتن مغازهاش خواند؛ کاسب عارف و اهل معرفت
ماجرای نماز شکری که مرشد چلویی بعد آتش گرفتن مغازهاش خواند؛ کاسب عارف و اهل معرفت
حجتالاسلام قمی: مدعیان فرهنگ با هنجارشکنی به هویت تاریخی، ایرانی و دینی صدمه میزنند
قمی: مدعیان فرهنگ با هنجارشکنی به هویت تاریخی، ایرانی و دینی صدمه میزنند
برگزاری اختتامیه رخداد قرآنی«ترنم وحی» با حضور حافظان کل مهد قرآن
دومین همایش مساجد مجری اعتکاف برگزار میشود
نشستهای ویژه پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر به مناسبت هفته پژوهش برگزار می شود
آیین اختتامیه جشنواره ملی اعطای تندیس نیکوکاری برگزار میشود
داوری اردکانی: امید با خرد و درک امکانها پدید میآید
بخش زیادی از اراضی کشاورزی در کشور موقوفه هستند
خاموشی: در سه سال اخیر چندین برابر عمر وقف در ایران، سند تک برگ صادر شد
شماره جدید سیاست نامه منتشر شد
مردم سالاری در اقتصاد اسلامی از دیدگاه رهبر انقلاب بررسی میشود
علم اقتصاد دانشگاهی و حیات اقتصادی ایرانیان بررسی میشود