میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، ۳۲ امین شماره سیاستنامه با تصویری از سید حسین نصر منتشر شد. داستان عکس جلد شماره پاییز مجله سیاست نامه اختصاص پروندهای در باب نگاه سنتگرایان به زنان است؛ از آنجایی که سید حسین نصر یک سنتگرای شاخص ایرانی است عکس روی جلد این شماره به وی اختصاص یافته است.
در بخش داستان جلد شماره سی و دوم مقالات تحلیلی درباره روایت سنت گرایان از زنان منتشر شده است. حامد زارع در مقاله «زن، زندگی، سنتگرایی» به این سوال جواب میدهد که سنتگرایان چگونه به زنان میاندیشند؟ مقاله «مرموزات انوثت» نوشته ملیحه رحمانی زن در آثار سنتگرایان را مورد کنکاش قرار میدهد. «زن و باطنیکردن» عنوان جستاری از فریتیوف شووان سنتگرای مشهور غربی درباره امر تانیث است. مقاله «راز زنانگی آسمانی» درباره نقاشیهای شووان اطلاعات مختصری ارئه میدهد. «حصر زن در حوزه خصوصی» نوشته طیبه محمدیکیا درباره جایگاه زن در اندیشه سید حسین نصر توضیحاتی ارائه میدهد. مقاله «مصادره زن در استراتژی سنت» نوشته نگین نوریان دهکردی به نقد نگرش حسین نصر به مدرنیته و زنان اختصاص داده شده است. در نهایت محدثه جزایی در مقاله «از امر قدسی تا امر شخصی» به نسبت سنتگرایی و فمینیسم پرداخته است.
اما پرونده ویژه سیاستنامه ۳۲ به مناسبت هشتادمین سالروز درگذشت شیخ ابراهیم زنجانی، دادستان محکمه شیخ فضلالله نوری، به زمانه و زندگی این مجتهد جسور پرداخته است. در این پرونده ویژه حسن رستمی، محمدامیر قدوسی، نادره جلالی و همچنین ابوعبدالله قزلباش نوه شیخ ابراهیم زنجانی یادداشتهایی نوشتهاند. قابل ذکر است که سیاستنامه سی و دوم با بخش خبرنامه که مشتمل بر پوشش رویدادهای حقوق و علوم سیاسی ایران است آغاز میشود. پس از آن سرمقالهای با عنوان «نام ایران در نامه خسروان» آمده که بررسی جایگاه ایران در شاهنامه ابوالقاسم فردوسی به قلم حامد زارع سردبیر سیاستنامه است.. سپس بخش یادنامه آغاز میشود که در آن مطلبی مصطفی فروزان درباره غلامرضا افخمی استاد سابق علوم سیاسی در دانشگاه ملی که به تازگی درگذشته آمده است.
در بخش گزارش این شماره از سیاست نامه، مطالبی به قلم روزنامهنگاران درباره زندگی اهالی فرهنگ و سیاست منتشر شده است. «اسطوره دوستی» به مناسبت هفتادمین سال اعدام مرتضی کیوان، «جبر جانکاه» به مناسبت سیامین سال مرگ سعیدی سیرجانیو «یاد بهار» به مناسبت سیامین سال مرگ مهرداد بهار در این بخش آمده است. در بخش تأمل نیز مطلب بلندی با عنوان «در کشاکش تقدیر و تدبیر» نوشته زانیار ابراهیمی آمده که در آن فرازهایی از تاریخ بیهقی با نظرگاه ماکیاوللی قرائت شده است. در بخش دیدار شماره سی و دوم سیاستنامه نیز گفتگو با صادق زیباکلام با عنوان «لزوم گذار از دسیسه به سیاست» آمده است.
«همپرسگی با هانا آرنت» نوشته فرهنگ رجایی، «ما و ناسازنمای حقوق بشر معاصر نوشته محمد قاری سیدفاطمی، «استثناگرایی آمریکایی» نوشته آرش رئیسینژاد، «یک دیپلمات، یک روزنامهنگار» نوشته احمد نقیبزاده، «عبور از بیگانه هراسی» نوشته مجتبی مقصودی و «مارکسیستهای بومی و مهاجران افغان» نوشته سالار سیفالدینی از مطالب بخش یادداشت سیاستنامه جدید محسوب میشود.
از دیگر بخشهای شماره بیست و سوم سیاستنامه بخش جستار است که در آن مقالهای مفصل از فردین مرادخانی با عنوان «ابرمفهوم قانون اساسی» منتشر شده است. در همین بخش مقالهای از نوید شیدایی با عنوان «بازیگری غیررسمی قانون اساسی» نیز آمده است. بخش مقاله نیز از دیگر بخشهای مجله است. در این بخش «موانع نظریهپردازی ایرانی» نوشته علی اکبر علیخانی منتشر شده است. پس از آن در بخش پژوهش «ایرانشهر و حجاز» به قلم محمد عثمانی و سپس در بخش روایت «شاهنامه در اندیشه مشروطه» به قلم جواد رنجبر درخشیلر منتشر شده است. در بخش سفرنامه نیز گزارشی از سفر به هندوستان با عنوان «دیدار دیار رام و آرام» به رشته تحریر درآمده است.
در بخش ترجمه نیز دو مطلب «فرآیند ساخت اروپای جدید» به قلم یوانا پاناگوره با ترجمه امیرتیمور شیبانی و «مدرنیته و شبح توتالیتاریسم» به قلم سمیول موین با ترجمه محسن قائممقامی آمده است. در بخش جوابیه نیز «تقلیل ادبیات به امر سیاسی» به قلم ایرج امیررضایی پاسخ به مقاله تأملی سیاسی فرهنگی در داستان رستم و اسفندیار در شماره سی سیاستنامه آمده است. بخش کتابنامه به عنوان آخرین بخش تحلیلی مجله نیز دارای دو مطلب است که در آن کتابهای سنجش پیامدهای هستیشناسی هایدگر: نقد خوانش احمد فردید توسط احمد بستانی هممچنین «اقتدارگرایی دیجیتال و دموکراسی مصنوعی در خاورمیانه» توسط شهاب دلیلی نقد و بررسی و معرفی شده است.
بخش پایانی مجله نیز بخش باشگاه است که به عنوان کلوپ دانشجویان علوم سیاسی ایران ناشر نوشتههای برخی از دانشجویان نخبه علم سیاست در دانشگاههای کشور است.
۳۲ امین شماره سیاستنامه به سردبیری حامد زارع در سیصد و هشتاد و هشت صفحه و قیمت دویست هزار تومان منتشر شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
حجت الاسلام قمی به پویش دو درجه کمتر پیوست
اولین گردهمایی تخصصی هیئتهای نوجوان کشور برگزار میشود
هنر یک طلبه، کشف قوانین الهی و بیان آنها برای مردم است
حضرت ام البنین(س) میتواند الگوی تربیت فرزندان و مدیریت خانواده باشد
پنجمین شماره نشریه عین منتشر شد
یادگارنامه صفویه شناسی پروفسور رودی متی رونمایی میشود
سومین مهرواره بانور تا ۱۲ بهمن تمدید شد
محسن قمی: حمایت ایران از مردم سوریه ادامه خواهد داشت
معاون بینالملل دفتر رهبر انقلاب: حمایت ایران از مردم سوریه ادامه خواهد داشت و محور مقاومت،قویتر خواهد شد
نشست «روش معنایابی واژههای قرآن کریم» برگزار می شود
جدایی از دین در ایران و جهان در گزارشی بررسی میشود
نجف لکزایی: علوم انسانی ما باید علوم قرآن بنیاد باشد
بازدید رئیس دفتر رهبر انقلاب و وزیر ارتباطات از نمایشگاه دستاوردهای وقف
فراخوان ثبت نام انتخاب اعضای حقیقی کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور
استقبال گسترده علاقمندان از هشتمین دوره جشنواره قرآنی فجر
برنجکار: حوزه و دانشگاه باید با هم برای تأسیس تمدن اسلامی همکاری کنند
هراتی: مبنا شدن علوم انسانی برای سایر علوم، در حال تبدیلشدن به یک اَبر انگاره است
ماجرای نماز شکری که مرشد چلویی بعد از آتش گرفتن مغازهاش خواند؛ کاسب عارف و اهل معرفت
ماجرای نماز شکری که مرشد چلویی بعد آتش گرفتن مغازهاش خواند؛ کاسب عارف و اهل معرفت
حجتالاسلام قمی: مدعیان فرهنگ با هنجارشکنی به هویت تاریخی، ایرانی و دینی صدمه میزنند
قمی: مدعیان فرهنگ با هنجارشکنی به هویت تاریخی، ایرانی و دینی صدمه میزنند
برگزاری اختتامیه رخداد قرآنی«ترنم وحی» با حضور حافظان کل مهد قرآن
دومین همایش مساجد مجری اعتکاف برگزار میشود
نشستهای ویژه پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر به مناسبت هفته پژوهش برگزار می شود
آیین اختتامیه جشنواره ملی اعطای تندیس نیکوکاری برگزار میشود
داوری اردکانی: امید با خرد و درک امکانها پدید میآید
بخش زیادی از اراضی کشاورزی در کشور موقوفه هستند
خاموشی: در سه سال اخیر چندین برابر عمر وقف در ایران، سند تک برگ صادر شد
مردم سالاری در اقتصاد اسلامی از دیدگاه رهبر انقلاب بررسی میشود
علم اقتصاد دانشگاهی و حیات اقتصادی ایرانیان بررسی میشود