میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان باصد و پنجاهمین سالگرد تولد مهاتما گاندی رهبر استقلال هند، سمینار دو روزه ای با موضوع اندیشه های گاندی و درسهای آن برای انسان امروز، از سوی انجمن ایرانی کلکته در محل این انجمن برگزار شد.
مراسم افتتاحیه این سمینار دو روزه با حضور ربانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، آرون کومار رئیس انجمن ایرانی کلکته، پابیت سارکر رئیس دانشگاه رابیندارا ، و برخی دیگر از نویسندگان و شخصیت های فرهنگی کلکته وبنگال غربی حضور داشتند.
پروفسور رام چوداری، رئیس بنیاد گاندی در این مراسم گاندی را بخشی از هویت جامعه هند برشمرد و یادآور شد: جامعه امروز نیازمند به بکارگیری درس هایی است که گاندی طی حیات و مبارزه خود در مسیر استقلال، آزادی و همزیستی و صلح بما آموخته است.
جاوید یوسف عضو هیئت رئیسه انجمن ایرانی کلکته و دیگر سخنران افتتاحیه این سمینار نیز با تشریح فعالیت ها و اهداف انجمن ایرانی کلکته در مسیر توسعه و تحکیم مناسبات ایران و هند و معرفی ایران به مخاطب هندی، یادآور شد: امام خمینی (ره) و گاندی دو شخصیت بزرگ روزگار ماست که منشاء آثار و تحولات بزرگی در جامعه جهانی شدند.
وی با ابراز امیدواری از گسترش همکاری های این انجمن با رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران گفت: با حضور اساتید ایرانی دوره های آموزش زبان فارسی و مطالعات ایرانشناسی در این انجمن تقویت گردد.
فواد حلیم ، نویسنده و اندیشمند هندی دیگر سخنران مراسم افتتاحیه این سمینار بود. وی در سخنانش با اشاره به چالش های اجتماعی و فرهنگی که انسان امروز با آن مواجه است اظهار داشت :درسی که رهبران بزرگی چون گاندی، امام خمینی، ماندلا و برخی دیگر به ما داده اند اینست که اگر سیاست برپایه ارزش های اخلاقی استوار گردد و سیاستمداران بتوانند از نظام اعتمادی مستحکمی را بر مبنای صداقت، راستگویی،گفتگو و مردم مداری پی ریزی نمایند قطعا آن جامعه و رهبران آن مسیر توامان موفقیت و سعادت را دنبال می کنند.
وی افزود: امروزه متاسفانه جوامع با نوعی بی اعتمادی به رهبران سیاسی خود مواجه بوده و این بی اعتمادی با ایجاد شکاف میان رهبران سیاسی و مردم آسیب های جدی به مناسبات مردم و رهبران وارد نموده است.
ربانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی، دیگر سخنران این مراسم بود که با موضوع بررسی تطبیقی شخصیت و اندیشه های امام خمینی و گاندی مطالبی را ارائه داد.
وی امام خمینی و گاندی را دو شخصیت فراتاریخی نامید که فراتر از مرزهای قومی، جغرافیایی و حتی مذهبی و با نگاه انسانی و ارزش های اخلاقی توانستند بخشی از تاریخ را تحت تاثیر خود قرار دهند .
ربانی افزود: هر دو شخصیت رشد و توسعه واقعی را در استقلال و تکیه بر سرمایه های خودی و رهایی از وابستگی و استعمار می دانسته و بر ساز وکارهای فرهنگی و پرهیز از خشونت در مسیر مبارزه برای استقلال و آزادی تاکید داشتند .
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی، ادامه داد: مردم در نگاه امام خمینی و گاندی منشاء و کانون اصلی قدرت بشمار می آمده و بهره مندی حکومت از پشتوانه مردم را شرط بقاء آن می دانستند. هردو رهبر خود را بخشی از جامعه و بویژه مردم محروم می دانستند و پیوسته بر ارتباط خود با مردم ، ساده زیستی و ساده گویی و پرهیز از تشریفات و پیچیده گویی پرهیز داشتند.
وی تعلق خاطر و درسآموزی از نهضت عاشورای حسینی ع را دیگر وجه مشترک این دو رهبر بزرگ خواند و خاطرنشان ساخت: نگاه گاندی مشرق زمین و فهم درست او از اسلام ومسلمانان موجب شده بود تا وی مناسبات و ارتباطات خوبی با مسلمانان برقرار نموده و در میان مردم دیگر کشورها از جمله ایران از محبوبیت خوبی برخوردار باشد.
ربانی درپایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد انجمن ایرانی کلکته همچون گذشته بتواند سهم خود را در توسعه مناسبات فرهنگی ایران و هند و معرفی ایران معاصر به جامعه هند بخوبی ایفا نماید.
منبع : خبرگزاری مهر
پیام تسلیت حجت الاسلام قمی در پی درگذشت فرزند حجت الاسلام ارفع
حجت الاسلام مهدوی ارفع در سوگ فرزندش نشست
شهریاری:رژیم صهیونیستی میخواهد سوریه را به سرزمینی سوخته تبدیل کند
تأکید بر تقویت فعالیتهای قرآنی در کنگره عظیم اربعین
سومین همایش بزرگ سادات برگزار میشود
مهمترین سامانههای جهانی هوش مصنوعی تحریم است
معاون فرهنگی سازمان اوقاف: وقف ظرفیت رفع نیازهای جامعه را به نحو احسن دارد
خاموشی: ساخت ۸ هزار واحد مسکونی برای نخبگان در دستور کار سازمان اوقاف است
حجت الاسلام قمی به پویش دو درجه کمتر پیوست
اولین گردهمایی تخصصی هیئتهای نوجوان کشور برگزار میشود
هنر یک طلبه، کشف قوانین الهی و بیان آنها برای مردم است
حضرت ام البنین(س) میتواند الگوی تربیت فرزندان و مدیریت خانواده باشد
پنجمین شماره نشریه عین منتشر شد
یادگارنامه صفویه شناسی پروفسور رودی متی رونمایی میشود
سومین مهرواره بانور تا ۱۲ بهمن تمدید شد
محسن قمی: حمایت ایران از مردم سوریه ادامه خواهد داشت
معاون بینالملل دفتر رهبر انقلاب: حمایت ایران از مردم سوریه ادامه خواهد داشت و محور مقاومت،قویتر خواهد شد
نشست «روش معنایابی واژههای قرآن کریم» برگزار می شود
جدایی از دین در ایران و جهان در گزارشی بررسی میشود
نجف لکزایی: علوم انسانی ما باید علوم قرآن بنیاد باشد
بازدید رئیس دفتر رهبر انقلاب و وزیر ارتباطات از نمایشگاه دستاوردهای وقف
فراخوان ثبت نام انتخاب اعضای حقیقی کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور
استقبال گسترده علاقمندان از هشتمین دوره جشنواره قرآنی فجر
برنجکار: حوزه و دانشگاه باید با هم برای تأسیس تمدن اسلامی همکاری کنند
هراتی: مبنا شدن علوم انسانی برای سایر علوم، در حال تبدیلشدن به یک اَبر انگاره است
ماجرای نماز شکری که مرشد چلویی بعد از آتش گرفتن مغازهاش خواند؛ کاسب عارف و اهل معرفت
ماجرای نماز شکری که مرشد چلویی بعد آتش گرفتن مغازهاش خواند؛ کاسب عارف و اهل معرفت
حجتالاسلام قمی: مدعیان فرهنگ با هنجارشکنی به هویت تاریخی، ایرانی و دینی صدمه میزنند
قمی: مدعیان فرهنگ با هنجارشکنی به هویت تاریخی، ایرانی و دینی صدمه میزنند
برگزاری اختتامیه رخداد قرآنی«ترنم وحی» با حضور حافظان کل مهد قرآن