میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، افتتاح اولین کنگره جامع پیشگیری از عفونتهای بیمارستان، ارتقا کیفیت بهداشتی، تجهیزات پزشکی و استریلیزاسیون در مرکز همایشهای بینالملل هتل المپیک، با حضور علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، قباد مرادی رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سید رضا مظهری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
رئیس کرمی گفت: در دانشگاه علومپزشکی تهران در چند سال اخیر به کمک اساتید اقداماتی انجام شده تا موضوع عفونتهای بیمارستانی بهبود پیدا کند. پروتکلهایی در بیمارستانها صورت گرفته است. بحث آموزش یک اصل اساسی برای جلوگیری از ابتلاء به عفونتهای بیمارستانی است. در کنار آموزش نیز نظارت بر فرآیندها، استفاده آنتیبیوتیکها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در زمان بحرانها این اقدامات نیاز به تشدید دارند. در زمان کرونا کمیتههای چندبخشی تشکیل شد که همکاری خوبی با وزارت بهداشت داشتند، ظرفیتهای بستری را توسعه دادند، زنجیره تأمین حفاظتی بود و مشاورههای علمی در اختیار سیاست گذاران قرار گرفت. برای مدیریت عفونتهای بیمارستانی باید ابتدا عفونتها را باید شناسایی کنیم، زیر ساختهای دیجیتال را افزایش دهیم، این موضوع چون جهانی است میتوانیم از تجربیات آنان استفاده کنیم و بهره بگیریم تا بتوانیم اقدامات مؤثری را از آنها دریافت کنیم. این موضوع یک مجموعه نمیتواند کمکی کند و باید همه دست در دست هم دهیم تا بتوانیم مرگومیر و هزینهها را در امور عفونتهای بیمارستانی کاهش دهیم.
۷۵ درصد بار سلامت باید روی دوش پزشکان عمومی باشد
در ادامه کنگره رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: به وضعیتی رسیدهایم در مورد عفونتهای بیمارستانی که اگر دنیا دست به دست هم ندهد نمیتوان این معضل را حل کرد. اثربخشی یعنی یک آنتیبیوتیک به فرد بیمار بدهیم تا عفونت آن از بین برود. برای کیفیت درمان در کشور باید اثر بخشی و مدیریت درمانی را باهم داشته باشیم. ما باید به سمت درمان با کیفیت برویم.
وی افزود: ما متأسفانه در مورد بیماریهای مزمن دچار کم مصرفی دارو هستیم و در این زمینه ضعیف عمل میکنیم اما در مورد آنتیبیوتیک و مسکن جز کشورهای اول هستیم که آنتیبیوتیک را خیلی بی رویه مصرف میکنیم و دچار پر مصرفی شدهایم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اذعان کرد: بحث مقاومت آنتیبیوتیک جهانی است و در کشورها وجود دارد. سازمان جهانی بهداشت نگران است که ما در آینده مردمانی را داریم که بدنشان در برابر آنتیبیوتیک مقاوم شده و دیگر آنتیبیوتیکی وجود ندارد که بخواهد او را درمان کند. در بحث آنتیبیوتیک ارگانهایی چون دامپزشکی، وزارت بهداشت و جهاد وکشاورزی وجود دارد که باید این مسئله را پیگیری کند. متأسفانه آبهای مصرفی زیرزمینی ما نیز آنتیبیوتیک دارد و از طریق دامها به انسان دارد منتقل میشود.
رئیسی مطرح کرد: مقاومت میکروبی فقط به وزارت بهداشت مربوط نیست و ارگانهای زیادی چون جهاد کشاورزی، دامپزشکی نیز در این مورد باید کمک کنند. برای کاهش این مقاومت میکروبی باید دستگاههای بیمارستان ارتقا پیدا کرده و در بخش خصوصی و دولتی باید یکپارچگی ایجاد شود.
وی اظهار داشت: برای کاهش مقاومت میکروبی ابتدا باید آموزش را به طور کامل در جامعه رواج داد، آموزش برای عموم جامعه بسیار مهم است و هر کاری در حوزه سلامت انجام شود باید سواد سلامت بالاتر رود، بومیسازی درمان آنتیبیوتیک با مشارکت اعضای هیئت علمی سراسر کشور، همچنین ۷۵ درصد بار سلامت باید روی دوش پزشکان عمومی باشد اما بیشتر مردم روی به پزشکان تخصص و فوق تخصص میاورند که این روش غلطی است. بهترین درمانگری HIV در کشور پزشکان عمومی هستند، در تمامی حوزهها پزشک عمومی میتواند درمان کند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه گفت: ما باید از سازمانهای بینالمللی یاد بگیریم. علم دنیا را باید در روز داشته باشیم و علم را هم به روز رسانی کنیم. در حوزه بهداشت اگر بیماری نادری بود باید به دیگران اطلاع داده شود.
منبع : خبرگزاری مهر
۷۰ هزار نفر در تکمیل ظرفیت رشتههای بدون آزمون ۱۴۰۳ ثبتنام کردند
حضور مستقل شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه بینالمللی شیراز متالکس
نرمافزار هوشمند حضور و غیاب طراحی شد
۱۷۰۰۰ محصول دانشبنیان تایید شده در کشور وجود دارد؛ روزآمدسازی محصولات
ایجاد سرفصلها و دورههای جدید در دستور کار دانشگاه مهارت
دانشگاه تهران به سازمان تحقیقات هسته ای اروپا (CERN) پیوست
محرومیت ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴ برای برخی داوطلبان لغو شد
نخستین المپیاد علمی و مهارتی ویژه دانشجویان دارای معلولیت برگزار میشود
امکان تزریق واکسن آنفلوانزا تا آخر فصل سرما فراهم شد
سرپرست معاونت راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری منصوب شد
نتایج آزمون EPT دی ماه دانشگاه آزاد اعلام شد
امکان تزریق واکسن آنفلوانزا تا آخر فصل سرما وجود دارد
افزایش تولید پنبه در اراضی شور کشور توسط دانشبنیانها
اشتباه بیل گیتس سرنوشت مایکروسافت را عوض کرد
۵۰ طرح به مرحله بعدی «گفتاورد ملی نخبگان» راه یافتند
بیماران هموفیلی با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند؟
۵ ماهیگیر پس از واژگونی قایق در شرق اندونزی مفقود شدند
اجرای طرح توسعه اقتصاد روستایی در گیلان با کمک فناوری
نقره، آویشن و زنجبیل به کمک زخمهای دیابتی میآیند
نخستین قطار متروی فیبرکربنی جهان حرکت کرد
اعتکاف دوره آماده شدن برای اتفاقات بزرگتر است
ایجاد ساختار فناوری با راهاندازی دانشکدههای موضوعی در دانشگاه آزاد
استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال
تورم مواد خوراکی، سفره خانوادهها را کوچک کرده است
ارتباط خودکشی با عوامل اجتماعی و محیطی
ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال
اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کشت داشت و برداشت
زالی: تحریمها نتوانست پزشکی هستهای ایران را تحت تأثیر قرار دهد
امروز آخرین مهلت ثبتنام در پنجاه و دومین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی
پیشگیری از ابتلا به بیماری HPV؛ غربالگری یا تزریق واکسن؟