میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در حاشیه همایش مدیریت اتلاف غذایی (از مزرعه تا سفره) که در دانشکده پزشکی مشهد برگزار شد، هدف این همایش را بررسی راهکارهای لازم برای کاهش اتلاف غذا دانست و اظهار داشت: متأسفانه در کشور ما اتلاف مواد غذایی مانند سایر نقاط جهان رقم بالایی است و حدود ۳۳ درصد از مواد غذایی مصرفی در فرایند کشت داشت و برداشت به ضایعات تبدیل میشود و هیچ ارگانی هم در کشور متولی خاص این موضوع نیست.
وی با بیان اینکه ۳۴ درصد از کل کالری موجود در غذاها به عنوان دورریز از چرخه غذایی خارج میشود افزود: این موضوع در حالی در سطح جهان و از جمله کشور ما در حال رخ دادن است که بحث سو تغذیه و امنیت غذایی بسیار مهم و قابل تأمل است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: هدف این همایش هم آن است که راهکارهای عملی برای کاهش اتلاف غذایی در کشور اندیشیده شود که بر اساس آن بتوانیم یک راهکار عملی و نقشه راه در جهت کاهش ضایعات مواد غذایی تهیه کنیم.
اسماعیل زاده همچنین گفت: متأسفانه در برخی اقلام غذایی همچون میوه و سبزیجات در حال حاضر تا ۴۲ درصد ضایعات و پسماند داریم که در مورد غلات نیز این آمار قابل توجه است.
وی با اشاره به وجود راهکارهایی برای کاهش اتلاف مواد غذایی در جهان، خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز این راهکارها نیازمند هماهنگی بین بخشی است و تنها یک دستگاه متولی آن نخواهد بود، به عبارت بهتر در تمام مراحل کشت و برداشت باید مدیریت مواد غذایی وجود داشته باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه در کشور ما میزان هدر رفت مواد غذایی در مرحله پیش از مصرف بالاتر از مرحله مصرف مواد غذایی است، باید تمهیداتی جهت فرایند نقل و انتقال مواد غذایی و ارتقای تکنولوژیهای موجود در این فرایند اتخاذ شود تا میزان اتلاف مواد غذایی کاهش یابد.
وی نقش وزارت بهداشت را در بحث آموزش درست مصرف مواد غذایی و فرهنگ سازی روندهای صحیح در این زمینه مهم دانست و گفت: در حال حاضر ما به این سمت حرکت کردهایم و در همین راستا طرحی مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به صورت آزمایشی در حال اجرا میباشد که نتیجه آن در سال آینده و در صورت مثبت بودن نتایج به کل کشور تعمیم داده خواهد شد.
اسماعیل زاده در پایان یادآور شد: در دانشگاههای علوم پزشکی کرمان و مشهد نیز قصد داریم طرحی را اجرا کنیم که در حوزههای مختلف ضایعات اتلاف مواد غذایی کارهایی انجام شود و در صورت قابلیت اجرایی شدن با هماهنگی دستگاهها بتوانیم آن را در کل کشور اجرایی کنیم.
منبع : خبرگزاری مهر
۷۰ هزار نفر در تکمیل ظرفیت رشتههای بدون آزمون ۱۴۰۳ ثبتنام کردند
حضور مستقل شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه بینالمللی شیراز متالکس
نرمافزار هوشمند حضور و غیاب طراحی شد
۱۷۰۰۰ محصول دانشبنیان تایید شده در کشور وجود دارد؛ روزآمدسازی محصولات
ایجاد سرفصلها و دورههای جدید در دستور کار دانشگاه مهارت
دانشگاه تهران به سازمان تحقیقات هسته ای اروپا (CERN) پیوست
محرومیت ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴ برای برخی داوطلبان لغو شد
نخستین المپیاد علمی و مهارتی ویژه دانشجویان دارای معلولیت برگزار میشود
امکان تزریق واکسن آنفلوانزا تا آخر فصل سرما فراهم شد
سرپرست معاونت راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری منصوب شد
نتایج آزمون EPT دی ماه دانشگاه آزاد اعلام شد
امکان تزریق واکسن آنفلوانزا تا آخر فصل سرما وجود دارد
افزایش تولید پنبه در اراضی شور کشور توسط دانشبنیانها
اشتباه بیل گیتس سرنوشت مایکروسافت را عوض کرد
۵۰ طرح به مرحله بعدی «گفتاورد ملی نخبگان» راه یافتند
بیماران هموفیلی با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند؟
۵ ماهیگیر پس از واژگونی قایق در شرق اندونزی مفقود شدند
اجرای طرح توسعه اقتصاد روستایی در گیلان با کمک فناوری
نقره، آویشن و زنجبیل به کمک زخمهای دیابتی میآیند
نخستین قطار متروی فیبرکربنی جهان حرکت کرد
اعتکاف دوره آماده شدن برای اتفاقات بزرگتر است
ایجاد ساختار فناوری با راهاندازی دانشکدههای موضوعی در دانشگاه آزاد
استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال
تورم مواد خوراکی، سفره خانوادهها را کوچک کرده است
ارتباط خودکشی با عوامل اجتماعی و محیطی
ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال
زالی: تحریمها نتوانست پزشکی هستهای ایران را تحت تأثیر قرار دهد
امروز آخرین مهلت ثبتنام در پنجاه و دومین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی
پیشگیری از ابتلا به بیماری HPV؛ غربالگری یا تزریق واکسن؟
جریمه های پرداخت نشده گوگل در روسیه دردسرساز شد