میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه حکمرانی انرژی، آب و محیطزیست دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران از تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران به عنوان بزرگترین تصفیهخانه فاضلاب خاورمیانه بازدید کرده و از نزدیک با مراحل تصفیه پساب و گندزدایی فاضلاب آشنا شدند.
تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران، به عنوان یکی از پیشرفتهترین تصفیهخانههای فاضلاب کشور در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار در جنوب غربی شهرری قرار دارد و جمعیتی بیش از ۴ میلیون نفر را تحت پوشش قرار میدهد.
پساب خروجی از این تصفیهخانه پس از تخلیه به کانال ورامین، به شبکه آبیاری دشت ورامین منتقل میشود و برای آبیاری حدود ۵۰ هزار هکتار زمین مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین لجن تولیدی در تصفیهخانه میتواند در ۶ هکتار زمین کشاورزی به عنوان کود مورد استفاده قرار گیرد.
در این بازدید، توضیحاتی در خصوص شبکه جمعآوری فاضلاب، نوع تصفیه، کیفیت و مراحل روند تصفیه فاضلاب، هاضمها، آبگیری لجن، تولید بیوگاز از لجن و ذخیرهسازی آن، واحد تولید و ذخیرهسازی بیوگاز و تولید برق و حرارت همزمان و انجام آزمایشات و پایش و مانیتورینگ شبکه فاضلاب توسط مسئولان این تصفیهخانه ارائه شد.
در تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران، عملیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی بر روی فاضلاب ورودی انجام و پساب تصفیهشده عاری از مواد آلاینده مخرب محیطزیست از تصفیهخانه خارج میشود. در حال حاضر از این پساب تصفیهشده برای صنعت و کشاورزی استفاده میشود و لجن تصفیهشده و خشکشده به عنوان کود به فروش میرسد. همچنین واحد تولید برق و حرارت همزمان، بخش اعظم نیاز انرژی تصفیهخانه را تامین مینماید.
این تصفیهخانه قابلیت تولید ۱۶۴ میلیون مترمکعب پساب را در طول سال دارد که علاوه بر تامین آب مورد نیاز کشاورزی زمینهای پاییندست، نقش موثری در تامین بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز پالایشگاه تهران داشته و موجب کاهش مصرف سایر منابع آبی شده است.
لجن تولیدی در مدولها نیز با استفاده از هاضمهای بیهوازی تثبیت میشود و بیوگاز تولیدی از این هاضمها به عنوان سوخت کوژنراتورهای برق و حرارت، ۴۰ گیگاوات انرژی الکتریکی معادل برق مصرفی یک شهرک مسکونی ۶۰ هزار نفری را تولید میکند. علاوه بر تولید برق، حرارت تولیدی در این ژنراتورها صرف گرمایش لجن ورودی به هاضمها و کاهش مصرف انرژی میشود.
محمدجواد حبیبی، مجری طرحهای برقآبی وزارت نیرو در نشستی که در پایان این بازدید برگزار شد، در آغاز سخنانش اجرای همبست آب، انرژی، غذا، محیطزیست در تصفیهخانه جنوب تهران را یک الگو دانست و به امنیت آب و انرژی به عنوان مولفه مهم در همبست اشاره کرد و گفت: در مبحث امنیت انرژی و آب نیازمند حل مشکل ناترازی و افزایش تابآوری هستیم.
وی درباره تابآوری سامانههای آبرسانی استان تهران، گفت: مخازنی در سراسر نقاط استان تهران طراحی شده است تا در مواقع ضروری مانند بروز حوادث طبیعی، پاسخگوی نیازهای اولیه شهروندان تهرانی باشد.
مجری طرحهای برقآبی وزارت نیرو همچنین به پروژه رینگ تهران اشاره کرد و افزود: پروژه رینگ تهران تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل میشود. با تکمیل این پروژه، نه تنها کیفیت آب در تمامی نقاط تهران ارتقا پیدا میکند و یکسان میشود، بلکه در مواقعی که آبرسانی از سوی یکی از خطوط اصلی آب دچار اشکال شود، قطعی آب در هیچ نقطهای از تهران نخواهیم داشت.
دکتر بهاره حیدری، عضو هیئت علمی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران نیز مهمترین کلان مسئله کشور را ناترازی انرژی و آب عنوان کرد و گفت: در صورتی که ناترازی انرژی و آب در کشور حل شود، بسیاری از مشکلات دیگر نیز حل خواهد شد. باور داریم که در صورت جاری شدن مدیریت علمی و بهرهبرداری از ظرفیتهای نهاد علم، در برنامه پنج ساله هفتم قادر هستیم ناترازیها را در کشور به ثبات برسانیم.
وی ضمن بیان ضرورت ایجاد تفکر همبست در مسئولان و محققان کشور، تصفیهخانه جنوب تهران را به عنوان نمونه موفق اجرای همبست آب، انرژی، غذا، محیطزیست در کشور دانست.
منبع : خبرگزاری مهر
معاون حقوقی و مجلس جدید وزارت بهداشت منصوب شد
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران منصوب شد
پیرصالحی رییس سازمان غذا و دارو شد
دانشگاه سوره میزبان نشستی علمی با محوریت تعاملات ایران و روسیه
بازار گرمی داروی لاغری؛ «مانجارو» از کجا میآید؟
حمله هکرهای چینی به شرکت ارتباطاتی آمریکایی
وضعیت برخی بخشهای خوابگاه دانشگاه تهران در شأن دانشجویان نیست
چین ۲۰۲۸ یک ماموریت دیگر به ماه انجام میدهد
بازدید سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران از خوابگاه دانشجویی علمدار
سرپرست دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه علوم پزشکی تهران ابقا شد
نخستین قطار خودران مدت زمان سفر را ۳۰ دقیقه کاهش میدهد
مراسم یاد بود دانشجوی خواجه نصیر با حضور وزیر علوم برگزار شد
برگزاری رویداد پیوند در حوزه «پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان»
مدیریت دیابت تنها کنترل قند خون نیست
تشکیل کمیتهای در پژوهشگاه ارتباطات برای همکاری با نخبگان
کلید نهایی آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی ۱۴۰۳ منتشر شد
بازار گرمی داروی لاغری؛ «مانجارو» از کجا میآید
ایجاد اشتغال دانشبنیان در استانها برای جلوگیری از مهاجرت به پایتخت
چشمانداز حوزه علمیه خواهران برای رسیدن بانوان به مرجعیت علمی
ثبتنام بیش از ۱۰ هزار دانشجو در طرح مهارتیار دانشگاه آزاد
پای مایکروسافت به شکایت از اوپن ای آی باز شد
دولت به بحث تامین امنیت کادر درمان ورود کند
جعفریان: کادر درمان همیشه نگران خشونت است
توقف رشد باکتریهای بیماریزا بااستفاده از نانوذرات«سلنیوم» زیستی
اولین کارخانه فرآوری از خشکبار بر پایه «فناوری پلاسما» افتتاح شد
سامانه تعیین موقعیت و ردگیری افراد یا تجهیزات بومیسازی شد
موهبتی: در پرداخت کارانه پرستاران آدرس غلط میدهند
اولویت وزارت ارتباطات در حوزه فیبر نوری و اینترنت روستاها
برگزاری دوره تحصیلات تکمیلی مشترک میان ایران و مالزی
تضعیف هیأت امنای صرفه جویی ارزی منجر به فقر حوزه درمان خواهد شد