میرنیوز

۷۰ درصد مبتلایان به صرع بین دو تا پنج سال درمان می‌شوند

۷۰ درصد مبتلایان به صرع بین دو تا پنج سال درمان می‌شوند 2024-11-11T11:40:38+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص جراحی مغز و اعصاب گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود که بین یک میلیون و دویست تا یک میلیون و سیصد هزار نفر به صرع مبتلا هستند.

وی با اشاره به تفاوت صرع و تشنج ادامه داد: حمله تشنجی فقط یک بار در بیمار رخ می‌دهد ولی در صورت تکرار، آن را صرع یا اپی‌لپسی می‌گوئیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: هر فرد ۸۰ ساله در طول زندگی خود پنج تا هفت و نیم درصد ممکن است بدون هیچ علتی دچار یک حمله تشنجی شود که این حمله بر اساس مطالعات معمولاً تکرارپذیر نیست.

زالی در ادامه گفت: اگر فردی به دلایل متفاوت دچار حمله تشنجی به صورت ارگانیک شود، ۵۰ تا ۷۰ درصد احتمال بروز حمله دوم در وی وجود دارد؛ بنا براین د رصورت بروز تشنج در هر سنی حتماً باید برای پیگیری به پزشک مراجعه کرد.

متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اهمیت انگ زدایی از صرع، یادآور شد: فرد مبتلا به صرع می‌تواند زندگی عادی داشته باشد، ازدواج کند، بچه‌دار شود و در عرصه‌های مختلف به موفقیت دست یابد.

وی به برخی افراد موفق مبتلا به صرع در تاریخ از جمله کمبوجیه دوم، آقا محمدخان قاجار، ناپلئون، ونگوگ، داستایوفسکی، دایگیرین قهرمان المپیک اشاره کرد و افزود: صرع مانعی برای ازدواج، فرزندآوری، بارداری، شاغل بودن، تحصیل مواردی از این دست نیست و فرد مبتلا با رعایت یکسری ملاحظات می‌تواند یک زندگی معمولی داشته باشد.

در ۶۰ درصد موارد علت صرع نامشخص است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه صرع معمولاً به صورت ارثی منتقل نمی‌شود، گفت: احتمال اینکه فرزند یک بیمار مبتلا به صرع به بیماری مبتلا شود زیر ۱۰ درصد است و در ۶۰ درصد موارد هیچ علتی برای صرع پیدا نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: علت شیوع صرع در سنین مختلف متفاوت است، مثلاً در کودکان زیر پنج سال تب و تشنج از علل شایع صرع است یا در کودکان زیر هشت سال بیشتر مسائل ژنتیکی و اختلالات متابولیکی مطرح می‌شود اما در افراد میانسال صرع می‌تواند دلایلی نظیر سکته مغزی و تومور مغزی داشته باشد.

زالی توصیه کرد: افراد در صورت عدم سابقه صرع و بروز اولین حمله پس از میان‌سالی، بروز تغییر در الگوی یا نوع تشنج، عدم پاسخ به داروهای قبلی صرع حتماً برای پیگیری به پزشک مراجعه کنند.


درمان اولیه بیماری صرع، درمان دارویی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ۳۰ درصد بیماران به درمان‌های متعارف ضد صرع پاسخ نمی‌دهند گفت: بر اساس مطالعات در ایران بین ۷۰ تا ۸۰ درصد بیماران به شرط رعایت الگوی صحیح زندگی (خواب مناسب، کاهش استرس، اجتناب از گرسنگی و برخی مواد غذایی) و مصرف به موقع و منظم دارو در عرض دو تا پنج سال به طور کلی بهبود می‌یابند به ویژه اگر در سنین پایین دچار صرع شده باشند.

وی افزود: در درمان ۳۰ درصد بیماران نیاز به تغییر دارو یا استفاده از داروهای جدیدتر یا ترکیب داروها وجود دارد.

زالی اذعان داشت: اگر بیمار با مصرف دو داروی ضد صرع مناسب با دوز مطلوب به شرط مصرف منظم درمان نشود صرع مقاوم به درمان محسوب می‌شود. صرع ۳۰ درصد این بیماران با اضافه کردن داروی سوم کنترل می‌شود و باقی در زمره موارد مقاوم به درمان قرار می‌گیرند که به دارو جواب نمی‌دهد.

وی با اشاره به سنجش منظم چند ساعته بیماران دچار صرع گفت: در این سنجش بیمار توسط متخصص مغز و اعصاب و کادر پرستاری مانیتور و ارزیابی می‌شود، با نوار مغزی کانون تشنج وی مشخص شده و در صورت مشاهده ضایعه مرتبط با این کانون در MRI بیمار نظیر توده، ضایعه مذکور جراحی شده و کانون صرع و تشنج از بین می‌رود.

زالی در ادامه خاطرنشان کرد: گاهی بیش از یک کانون تشنج در نوار مغزی بیمار دیده می‌شود که می‌توانند پراکنده یا دوطرفه باشند. در صورت عدم مشاهده ضایعه مشخص در MRI که بتوان با جراحی و برداشتن آن تشنج را کنترل کرد باید از روش‌های دیگری استفاده کنیم.


روش‌های جدید درمان بیماری صرع مقاوم به درمان

زالی گفت: سه روش جدید برای درمان این بیماران به کار می‌رود که در ایران نیز انجام می‌شود. روش اول در مورد بیماری استفاده می‌شود که دارای کانون‌های تشنجی در طرفین مغز خود است و در این روش مسیر شبکه و ارتباط بین دو کانون را قطع می‌کنند. البته این روش جز در موارد محدود استفاده نمی‌شود زیرا روش‌های جدیدتری وجود دارد.

وی همچنین در ادامه افزود: روش دوم، تحریک الکتریکی مغز عنوان کرد که با تحریک نقاط متعدد موجود در مغز مرتبط با کانون تشنج می‌توان تشنج را کاهش داد.

زالی در خصوص روش سوم یا VNS (تحریک الکتریکی عصب واگ در گردن) گفت: در این روش وسیله‌ای در زیر پوست و ناحیه گردن بیمار روی عصب واگ تعبیه می‌شود که با تحریک الکتریکی می‌تواند امواج را به داخل مغز بیمار منتقل کند و باعث از بین بردن کانون‌های تشنجی شود.

وی ادامه داد: این روش را در کودکان بسیار کاربردی برشمرد و یادآور شد که برای درمان کودکان بالای چهار سال استفاده می‌شود. البته باتری دستگاه مذکور را باید هر پنج تا هفت سال تعویض کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: در درمان بیماران با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته و محاسبات کامپیوتری نقاط تشنج‌زا مشخص شده و برای تحریک نقاط و کانون‌های تشنجی برنامه‌ریزی می‌شود و با تحریک این کانون‌ها می‌توان حملات تشنجی را کاهش داد.

زالی با اشاره به انجام این فرایند درمانی در تعداد معدودی از مراکز تخصصی در کشور تاکید کرد: همه بیماران مبتلا به صرع نیاز به جراحی ندارند بلکه فقط موارد مقاوم به درمان دارویی کاندیدای این نوع درمان هستند. بنابراین بیماران و افراد مشکوک به صرع باید ابتدا به متخصص داخلی مغز و اعصاب مراجعه کنند و در صورت نیاز کاندید این درمان شوند. در این روش هیچ بخشی از مغز تخریب نمی‌شود بلکه فقط تحریک می‌شود.


تشنج قابل درمان است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سخنان خود تاکید کرد: تشنج یک بیماری قابل درمان است و هیچ منافاتی با زندگی عادی ندارد اما بیمار برای برخی فعالیت‌ها نظیر کوهنوردی ممکن است محدودیت داشته باشد.

زالی با تاکید بر لزوم انگ زدایی و خرافه زدایی از صرع گفت: با صرع می‌شود زندگی کرد، قهرمان المپیک، نویسنده بزرگ جهانی، هنرمند و… شد فقط به شرط آنکه بپذیرید باید درمان شوید و درمان را به درستی و منظم انجام دهید.

متخصص مغز و اعصاب مهمترین علت عدم پاسخ به درمان در بیماران را قطع یا مصرف نامنظم دارو عنوان کرد و تاکید کرد: یک بیمار صرعی باید استراحت و خواب مناسب، تغذیه به موقع و مناسب، پرهیز از استرس و… داشته باشد و با مصرف منظم دارو می‌تواند یک زندگی عادی داشته باشند.

زالی ادامه داد: درمان اولیه بیماری صرع را درمان دارویی برشمرد و نه جراحی و یادآور شد که فقط ۳۰ درصد بیماران به دارو پاسخ نمی‌دهند. هر گونه اختلال هوشیاری به معنای ابتلاء به صرع نیست. بلکه فشارخون، بیماری‌های قلبی و مواردی از این قبیل نیز می‌توانند باعث کاهش سطح هوشیاری فرد شوند.

زالی در پایان خاطر نشان کرد: نشانه صرع فقط کاهش سطح هوشیاری و خروج کف از دهان بیمار نیست بلکه مات‌زدگی و خیرگی نیز می‌تواند نشانه صرع باشد و افراد در صورت مشاهده علائم مشکوک به صرع حتماً باید به پزشک مراجعه کنند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

بازگشت سازمان ملی سنجش به وزارت علوم

بازگشت سازمان ملی سنجش به وزارت علوم
2024-12-03T19:47:20+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مصوبه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش گفت: مقرر شد بدون ایجاد تغییر در محتوای مصوبه، این سازمان به وزارت علوم...

قابلیت کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب کشاورزی با فناوری‌های جدید

قابلیت کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب کشاورزی با فناوری‌های جدید
2024-12-03T16:27:20+03:30
معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: در بحث مصرف آب ما شرکت‌های دانش‌بنیان فعالی داریم و می‌توانیم ۵۰ درصد مصرف آب را با استفاده از فن...

مراسم قرعه کشی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان برگزار شد

مراسم قرعه کشی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان برگزار شد
2024-12-03T15:40:38+03:30
مراسم قرعه کشی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان بعد از ظهر امروز در سالن فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.

۱۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی با بومی سازی قطعات کنترل جریان‌ خودکار

۱۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی با بومی سازی قطعات کنترل جریان‌ خودکار
2024-12-03T15:13:59+03:30
یک شرکت دانش بنیان موفق به بومی‌سازی قطعات کنترل جریان‌ خودکار با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده که منجر به صرفه‌جویی ارزی حدود ۱۰ میلیون دلاری شده است.

تولید بار اول قطار مترویی پنچ واگنه در استان اصفهان

تولید بار اول قطار مترویی پنچ واگنه در استان اصفهان
2024-12-03T15:00:37+03:30
جزییات پروژه تولید بار اول یک رام قطار مترویی پنج واگنه برق بالاسری برای کلانشهر اصفهان در جلسه‌ای با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور بررسی شد.

واتس اپ در آیفون‌های قدیمی از کار می‌افتد

واتس اپ در آیفون‌های قدیمی از کار می‌افتد
2024-12-03T14:33:59+03:30
واتس اپ پشتیبانی از نسخه های قدیمی تر از سیستم عامل iOS۱۵.۱ را از می سال آینده متوقف می کند و به این ترتیب قابلیت های این پلتفرم پیامرسان در چند مدل آیفون پا...

۱۳۰ هزار نفر از دانشگاهیان برای اعزام به عمره ثبت‌نام‌ کردند

۱۳۰ هزار نفر از دانشگاهیان برای اعزام به عمره ثبت‌نام‌ کردند
2024-12-03T14:33:58+03:30
مراسم قرعه کشی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان بعد از ظهر امروز سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد. 

علائم مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده را بشناسیم

علائم مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده را بشناسیم
2024-12-03T13:40:38+03:30
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره مسمومیت بر اثر مصرف برنج پخته شده که بیرون از یخچال نگهداری شده است، توضیحاتی داد.

لغو مصوبه درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال تکذیب شد

لغو مصوبه درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال تکذیب شد
2024-12-03T13:40:38+03:30
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های دولتی رایگان درمان می‌شوند و این مصوبه همچنان به قوت خود باقی است.

دستیار هوش مصنوعی برای پزشکیان و وزیران آماده می‌شود

دستیار هوش مصنوعی برای پزشکیان و وزیران آماده می‌شود
2024-12-03T13:40:38+03:30
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: دستیار هوش مصنوعی برای رییس جمهور، معاونان و وزرا تعریف می شود.

باید زمینه را برای طرح نقد و مطالبه توسط دانشجو فراهم کنیم

باید زمینه را برای طرح نقد و مطالبه توسط دانشجو فراهم کنیم
2024-12-03T13:40:37+03:30
رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در وزارت علوم گفت: باید نقدهای دانشجویان را با گوش جان بشنویم و فضایی را به وجود آوریم که دانشجویان نقد و مطالبه خود را مطرح کنند.

اظهارات ضدو نقیض اوپن ای آی درباره انتشار آگهی در پلتفرم هایش

اظهارات ضدو نقیض اوپن ای آی درباره انتشار آگهی در پلتفرم هایش
2024-12-03T13:27:18+03:30
شرکت اوپن ای آی  پس از آنکه اعلام کرد درباره انتشار آگهی در پلتفرم هایش فکر می کند، انجام این امر را در زمان فعلی رد کرد.

برنامه‌های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش تشریح شد

برنامه‌های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش تشریح شد
2024-12-03T13:13:58+03:30
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ این پژوهشگاه را  تشریح کرد.

اهمیت درمان چند تخصصی برای بیماران مبتلا به سرطان

اهمیت درمان چند تخصصی برای بیماران مبتلا به سرطان
2024-12-03T13:00:37+03:30
یک متخصص رادیوانکولوژی، بر اهمیت درمان چند تخصصی برای بیماران مبتلا به سرطان تاکید کرد.

میکروربات چینی سریع ابداع شد

میکروربات چینی سریع ابداع شد
2024-12-03T12:20:39+03:30
محققان چینی میکروروباتی ابداع کرده اند که با سرعت به جلو و عقب می رود.

آیا آب آشامیدنی در بروز سنگ کلیه تاثیر دارد

آیا آب آشامیدنی در بروز سنگ کلیه تاثیر دارد
2024-12-03T11:53:59+03:30
دبیر پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندیورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران، درباره وضعیت شیوع سنگ کلیه در کشور و در گروه های سنی کودک و بزرگسال، توضیحاتی داد.

مشکل استخدام اساتید دو تابعیتی در دانشگاه حل می‌شود 

مشکل استخدام اساتید دو تابعیتی در دانشگاه حل می‌شود 
2024-12-03T11:40:37+03:30
معاون علمی رئیس جمهور گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال پیگیری هستیم که استخدام اساتید دارای تابعیت دوگانه به عنوان هیئت علمی را در دانشگاه حل کنیم.

موبایل‌های سامسونگ از اپل گرانتر می‌شود

موبایل‌های سامسونگ از اپل گرانتر می‌شود
2024-12-03T11:27:17+03:30
با توجه به تحلیل های بازار سامسونگ مجبور است به دلیل گران شدن قطعات قیمت موبایل هایش را گرانتر کند، حال آنکه اپل به عنوان رقیب سرسخت آن احتمالا قیمت هایش را ...

قطار ملی در تهران تا پایان سال وارد ناوگان می شود

قطار ملی در تهران تا پایان سال وارد ناوگان می شود
2024-12-03T11:13:58+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور گفت: تا پایان امسال ۲ رام قطار ۷ واگنه وارد ناوگان حمل و نقل تهران می شود

دستیار هوش مصنوعی برای پزشکیان و وزیران آماده می شود

دستیار هوش مصنوعی برای پزشکیان و وزیران آماده می شود
2024-12-03T11:00:39+03:30
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: دستیار هوش مصنوعی برای رییس جمهور ، معاونان و وزرا تعریف می شود.

بیمه سلامت کدام خدمات دندانپزشکی را پوشش می‌دهد

بیمه سلامت کدام خدمات دندانپزشکی را پوشش می‌دهد
2024-12-03T10:47:18+03:30
بنابر اعلام مدیرکل دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران، ۲۰ خدمت دندانپزشکی تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارد.

هوش مصنوعی با شنیدن صدا عکس می سازد

هوش مصنوعی با شنیدن صدا عکس می سازد
2024-12-03T10:47:18+03:30
 سیستم هوش مصنوعی جدید تصاویری با دقت بالا را براساس کلیپ های صوتی از خیابان ها می سازد.  

دستیار هوش مصنوعی در اختیار رئیس جمهور و وزرا قرار می‌گیرد

دستیار هوش مصنوعی در اختیار رئیس جمهور و وزرا قرار می‌گیرد
2024-12-03T10:34:00+03:30
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: دستیار هوش مصنوعی برای رییس جمهور ، معاونان و وزرا تعریف می شود.

آخرین مهلت اساتید پیام نور برای ثبت نمرات میان ترم اعلام شد

آخرین مهلت اساتید پیام نور برای ثبت نمرات میان ترم اعلام شد
2024-12-03T10:33:59+03:30
آخرین مهلت ثبت نمرات میان‌ترم دانشجویان دانشگاه پیام نور تا ۵ دی ماه ۱۴۰۳ است.

کاهش یا توقف افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی در سال آینده

کاهش یا توقف افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی در سال آینده
2024-12-03T10:33:59+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: نگاه وزیر بهداشت به منظور دستیابی به اهداف رشد ۲۰ درصدی افزایش ظرفیت دانشجویی طی چهار سال، کاهش یا توقف این طرح است، زیرا در ک...

مصوبه تبدیل دستیاری به شغل به بودجه ۱۴۰۴ برگشت

مصوبه تبدیل دستیاری به شغل به بودجه ۱۴۰۴ برگشت
2024-12-03T10:33:58+03:30
وزیر بهداشت درباره مصوبه تبدیل دستیاری به شغل گفت: این مسئله در کمیسیون تلفیق به اشتباه حذف شد. ما این موضوع را پیگیری کردیم و این تبصره بلافاصله به بودجه بر...

خواب نامنظم احتمال حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد

خواب نامنظم احتمال حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد
2024-12-03T10:07:18+03:30
یک مطالعه جدید نشان می دهد افرادی که الگوهای خواب نامنظم دارند ممکن است با افزایش خطر حمله قلبی یا سکته مواجه باشند.

یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک واکسن روتاویروس می‌زنند

یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک واکسن روتاویروس می‌زنند
2024-12-03T10:07:18+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن در اختیار دارد و هدف‌گذاری آن، دستیابی به پوشش ۹۵ در...

دارویی که ابتلا به ایدز را ۹۶ درصد کاهش می دهد

دارویی که ابتلا به ایدز را ۹۶ درصد کاهش می دهد
2024-12-03T09:40:40+03:30
داروی جدیدی که باید هر ۶ ماه یکبار تزریق شود، ریسک ابتلا به بیماری اچ آی وی را تا ۹۶ درصد کاهش می دهد.

۶۹۹ روستا به اینترنت پرسرعت متصل شدند

۶۹۹ روستا به اینترنت پرسرعت متصل شدند
2024-12-03T09:40:40+03:30
در مدت ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت چهاردهم، مردم ۶۹۹ روستا در کشور به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کردند و بیش از ۱۵۰ روستا نیز به شبکه فیبرنور...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)