میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر رضا صفابخش در نشست شورای دانشگاه، تاسیس این دانشکده را مربوط به سال ۶۷ دانست و اظهار کرد: در سال ۶۸ اولین دوره دانشجوی کارشناسی ارشد را برگزار کردیم و در سال ۷۰ پیشنهاد راه اندازی کارشناسی ارشد رشته هوش مصنوعی را به وزارت علوم ارائه دادیم.
وی اظهار کرد: با مجوزی که از سوی وزارت علوم به ما داده شد اقدام به پذیرش دانشجو در حوزه هوش مصنوعی کردیم علاوه بر این در سال ۷۲ کارشناسی ارشد نرمافزار را به فعالیتهای دانشکده اضافه کردیم.
دکتر صفابخش خاطر نشان کرد: در سال ۷۴ به عنوان اولین دانشکده کشور، دوره دکتری کامپیوتر را راه اندازی کردیم و سایر دانشگاهها چند سال دیرتر نسبت به راه اندازی این دوره اقدام کردند.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: همچنین در سال ۸۳ برنامه جدیدی را دانشکده پیشنهاد داد و آن ایجاد رشته مهندسی فناوری اطلاعات بود که این رشته با پنج گرایش ایجاد شد، اما پس از تجربه برگزاری چندین دوره، این رشته در سال ۹۸ از دانشکده جدا شد و به صورت یک برنامه میان رشتهای تبدیل شد.
صفابخش با بیان اینکه شبکههای کامپیوتری و امنیت اطلاعات از فناوری اطلاعات به مهندسی کامپیوتر منتقل شدند و در دانشکده دایر است، یادآور شد: در حال حاضر در دانشکده حدود ۲۴ عضو هیات علمی و ۱۰ نفر کارمند داریم.
وی تعداد دانشجویان کارشناسی این دانشکده را ۵۰۴، کارشناسی ارشد ۱۹۳ نفر و دکتری را ۹۸ نفر ذکر کرد و ادامه داد: جمعا حدود ۸۰۰ نفر دانشجو در این دانشکده مشغول به فعالیت هستند.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه پذیرفته شدگان مقطع کارشناسی این دانشکده از میان نفرات برتر ورودی هستند یادآور شد: مساحت این دانشکده حدود ۴ هزار متر مربع است.
وی با تاکید بر اینکه استخدام عضو هیات علمی و افزایش تعداد کارمندان در این دانشکده بسیار ضروری است یادآور شد: تعداد گرایشهای مقطع ارشد ۵ رشته است که شامل معماری کامپیوتر، نرمافزار، هوش مصنوعی و رباتیک، شبکههای کامپیوتری و امنیت سایبری میشود.
ایجاد گرایشهای جدید در دانشکده کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر
صفابخش از ایجاد ۵ گرایش جدید در برنامههای مصوب خبر داد و گفت: این گرایشها شامل بازیهای کامپیوتری، اینترنت اشیا، علم داده، الگوریتم و محاسبات و بیوانفورماتیک میشود و اگر این دانشکده امکانات لازم را داشته باشد میتواند رشد و در این حوزهها فعالیت داشته باشد.
وی حوزه بازیهای کامپیوتری را بسیار مهم دانست و افزود: ما برای توسعه این رشتهها نیازمند توسعه تعداد اعضای هیئت علمی و افزایش تعداد کارمندان هستیم.
وی تعداد اعضای هیات علمی گرایش نرمافزار را ۴ نفر، تعداد اعضای هیات علمی هوش مصنوعی را ۹ نفر شبکههای کامپیوتری ۲ و امنیت سایبری را ۲ نفر ذکر کرد.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر لزوم تقویت تجهیزات آزمایشگاههای این دانشکده اظهار کرد: اسفند ماه سال قبل با اعتبارات تجهیزاتی که از سوی رییس دانشگاه اختصاص یافت توانستیم بخشی از این تجهیزات را به روزرسانی کنیم.
وی به راه اندازی مرکز تحقیقات و نوآوری هوش مصنوعی و تحول دیجیتال از سوی وزارت دفاع در این دانشکده اشاره کرد و پیشنهاد کرد دانشگاه اعتباراتی برای تسهیل استفاده دانشجویان از سامانه سیمرغ دانشگاه اختصاص دهد.
زمینه تبادل دانشجو و استاد با آلمان و فرانسه
صفابخش همچنین یادآور شد که ما با دو دانشگاه در آلمان و فرانسه در زمینه تبادل استاد و دانشجو همکاری داریم. همچنین یکسری پروژههای مشترک با کشورهای آلمان، ژاپن و ایرلند داریم.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به قراردادهای همکاری صنعتی از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ با بیان اینکه در این بازه زمانی ۴۹ قرار داد صنعتی منعقد شده است، گفت: حجم این قراردادها ۶۵ میلیارد تومان میشود.
وی با بیان اینکه این دانشکده به عنوان قطب علمی هوش مصنوعی از سوی وزارت دفاع معرفی شده است، گفت: با راه اندازی مرکز تحقیقات و نوآوری هوش مصنوعی و تحول دیجیتال قرار است اعتبارات آن از سوی این وزارتخانه تامین شود.
صفا بخش خاطر نشان کرد: ما پیشنهاد کردیم که در دانشگاه پژوهشکده هوش مصنوعی ایجاد شود که فعالیت آن میتواند فرا دانشکدهای باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است