میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، چهارشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۳ آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک واقع در دانشکده پزشکی دانشگاه ایران با حضور توکلی سرپرست این دانشگاه افتتاح شد.
توکلی در جریان بازدید از آزمایشگاه جامع دانشگاه، به کاربرد مهم تجهیزات میکروسیالی اشاره کرد و گفت: امیدواریم به زودی تیمی از مسئولین و محققان آزمایشگاه در کنار تیمی از جراحان در بخشهای تشخیص و درمان سرطان قرار گرفته و با استفاده از چیپهای طراحی شده به راهکاری برای تشخیص زودهنگام تومورهای سرطانی برسند تا از اعمال جراحی مکرر بر روی بیماران مشکوک جلوگیری شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران استفاده از این ابزارها را در صرفهجویی در وقت و هزینه درمان بیماران بسیار موثر دانست.
در ادامه رضا فلک معاون تحقیقات دانشگاه نیز در مراسم رونمایی از امکانات این آزمایشگاه گفت: پروژه راهاندازی این آزمایشگاه با خرید برخی از دستگاههای آن از سال ۱۳۹۹ به همت مسئولین وقت آزمایشگاه جامع و معاونت تحقیقات و فناوری آغاز شده و از سال ۱۴۰۰ به تجهیز اتاق مربوطه و جمعآوری ملزومات لازم اقدام شد و از خردادماه امسال نیز این آزمایشگاه به بهرهبرداری آزمایشی رسیده و از امروز آماده خدمترسانی به محققان، استادان و دانشجویان علاقهمند به حوزههای پژوهشی است.
وی ابراز امیدواری کرد که این دستگاهها در کنار استفاده محققین برای پژوهشهای علمی در اقدامات تشخیصی و درمانی در بیمارستانها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه لیلا موسویزاده رئیس آزمایشگاه جامع دانشگاه، درخصوص تجهیزات این آزمایشگاه افزود: در حال حاضر این تجهیزات تنها در تعداد محدودی از دانشگاههای کشور و شرکتها وجود داشته و جزء تکنولوژیهایبرتر روز دنیا محسوب میشود که به لطف حمایت مسئولین ما از هماکنون منتظر حضور پژوهشگران بوده و به تناسب، کارگاههای آموزشی مورد نیاز برای استفاده از دستگاهها برای علاقهمندان را نیز برگزار خواهیم کرد.
همچنین ندا سریگردافشاری مسئول آزمایشگاه میکروفلوئیدیک نیز در جریان بازدید سرپرست دانشگاه، با اشاره به توجه ویژه جامعه پژوهشگران دنیای علم، به عملکرد فوق العاده این دستگاه گفت: با استفاده از این تکنولوژی امکانات یک آزمایشگاه را در درون یک چیپ در دسترس داشته و یا قسمتی از عملکرد یک عضو/بافت موجود زنده را به صورت چیپ مورد آزمایشهای متعدد قرار دهیم. امید است در آینده، ابزارهای میکروسیالی جایگزین دستگاههای حجیم تشخیصی و درمانی شوند، چراکه این ابزارها با حداقل نمونه و بدون نیاز به فضای فیزیکی قابل توجه، با سرعت و دقت بالاتر از دستگاههای تخصصی حالحاضر نتایج را به دست آورده و تحلیل خواهند کرد به طوری که حتی نیاز به حضور کاربر متخصص برای کاربری این ابزار را کاهش خواهد داد. به عنوان مثال با در دست داشتن «ارگانوچیپها» در مطالعات زیستشناسی، نتایج به دست آمده بسیار به نتایج واقعی برگرفته از موجود زنده نزدیک بوده و بر همین اساس پیشبینی میشود در آینده نزدیک و به موازات بلوغ این سیستمها در آزمایشگاهها، از آزمونهای مکرر بر روی حیوانات آزمایشگاهی بینیاز شویم.
در پایان مقرر شد از زحمات دکتر صالحیمقدم که در راهاندازی این آزمایشگاه همکاری موثری داشتند، تقدیر به عمل آید. گفتنی است که میکروفلوئیدیک یکی از بخشهای بینرشتهای سامانههای میکروالکترومکانیکی است که حاصل پیوند مهندسی الکترونیک، زیستشناسی، فیزیک، شیمی و مکانیک است. تراشههای ریز سیالات (میکروفلوییدیک) اغلب با استفاده از فرآیندهای صنعتمدار مجتمع ساخته خواهد شد. این فرآیندها امکان ایجاد ساختارهای دقیق و پیچیده را بر روی تراشهها خواهد داد.
منبع : خبرگزاری مهر
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند
۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد