میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر،دکتر علیرضا رهایی با اشاره به برنامههای این دانشگاه در حوزه تحول در فعالیت های آموزشی و پژوهشی، گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نیمه دوم دهه ۸۰ مبدا ارائه رشتههای جدید و پذیرش دانشجو در این زمینه بوده و در این راستا با بررسی نیازهای کشور بیش از ۳۵ رشته را در سطوح تحصیلات تکمیلی برنامه ریزی و راه اندازی کرده است.
وی افزود: در سال جاری موفق به اخذ مجوز پذیرش دانشجو در رشته های" مهندسی معماری" در سطح کارشناسی، "اقتصاد انرژی" و "علوم عصبی شناختی " در مقطع کارشناسی ارشد شدیم.
رهایی رشته مهندسی معماری را یکی از رشتههای پر طرفدار و پر اشتغال در سطح جامعه دانست و ادامه داد: این رشته یک دانش میان رشتهای و مجموعهای از فن و هنر است که از یک طرف زیرمجموعه بخش ریاضی و فیزیک محسوب می شود و از طرف دیگر جنبه هنری این رشته شامل ایده پردازی، و نوآوری در طرحهای مختلف، تجسم و خلق ایده های جدید در طرح ها بسیار با اهمیت است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی دیگر از مزیتهای دانشگاه را وجود رشتههای ویژه و خاص مانند رشته مهندسی پزشکی عنوان کرد و یادآور شد: این رشته جایگاه مهمی در فعالیتهای درمانی و توانبخشی دارد و در این راستا اقدام به توسعه دانش بیورزونانس در پژوهشکده سلامت دانشگاه شد.
وی بیورزونانس را روشی برای تشخیص شرایط بدن، نقائص و بیماریها دانست و یادآور شد: دانشگاه با سرمایه گذاری اولیه اقدام به تهیه تجهیزات مورد نیاز برای این رشته کرد و هم اکنون با توجه ویژه و پشتیبانی، کلینیک بیورزونانس در پژوهشکده سلامت راه ندازی شد.
رهایی اضافه کرد: علاوه بر این از سال جاری، دانشکده مهندسی پزشکی این دانشگاه در رشته عصبی شناختی Neuroscience دانشجو پذیرش می کند. این گرایش، با ترکیب دانش مهندسی، علوم اعصاب و شناخت، فرصتی بینظیر برای پژوهش و توسعه فناوریهای پیشرفته در حوزههای مرتبط با عملکرد مغز فراهم میکند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رشته عصبی شناختی را گرایش بین رشتهای شامل حوزههای بیوالکتریک، بیومواد، بیومکانیک، علوم اعصاب شناختی، علوم ریاضی و کامپیوتر، مدلسازی محاسباتی، پردازش سیگنالهای عصبی و هوش مصنوعی دانست و گفت: با توجه به اینکه بیماریهای عصبی و اختلالات شناختی در حال افزایش هستند، تربیت متخصصانی که بتوانند ابزارها و سیستمهای نوینی را برای تشخیص، درمان و مدیریت این شرایط طراحی کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که این گرایش با توجه به نیاز مبرم ایران به توسعه فناوریهای پیشرفته در حوزه علوم اعصاب و شناخت بوده که فرصتهای شغلی و پژوهشی متعددی را برای فارغالتحصیلان ایجاد میکند.
رهایی، بهبود روشهای تشخیصی و درمانی مشکلات عصبی-شناختی، طراحی سیستمهای واسط انسان و ماشین، توسعه ابزارهای درمانی کاشتنی و غیرکاشتنی جهت رفع ضایعات عصبی، شناسایی و درک سادهتر و دقیقتر سیستم عصبی-شناختی، توسعه ابزارها و فناوریهای مربوط به مطالعه مغز و شناخت، توسعه روشهای محاسباتی و پردازش دادههای ثبت شده از فعالیتهای مغزی و همچنین ارائه الگوریتمهای هوش مصنوعی جدید بر پایه تئوریهای عصبی-شناختی، را از دیگر مزایای توسعه این رشته میان رشتهای ذکر کرد.
توسعه رشتههای مرتبط با اقتصاد رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر توسعه رشتههای مرتبط با حوزه اقتصاد را از دیگر زمینههای توسعه آموزشی دانست و گفت: امروزه مواجهه با موضوعاتی چون هوش مصنوعی نیازمند استفاده از علومی است که ظرفیت بالایی برای تعاملات بین رشتهای در آنها فراهم باشد، که یکی از مصادیق مهم آن رشته اقتصاد است.
وی اضافه کرد: از همین رو علم اقتصاد در سالهای اخیر به حوزه مشترک پژوهشگران رشتههای مختلف علوم پایه، علوم مهندسی و علوم انسانی تبدیل شده است.
رهایی اضافه کرد: امروزه بحث انرژی از موضوعات بسیار مهم جوامع بشری است و مسئله صرفه جویی در مصرف از اولویت های مهم اقتصادی کشورهای مختلف است. دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز هم اکنون به عنوان قطب انرژی کشور نقش مهمی در توسعه علمی و تربیت نیروی انسانی در زمینه های مختلف مرتبط با انرژی ازجمله انرژی پاک، انرژی فسیلی و انرژی هسته ای دارد.
وی خاطر نشان کرد: براساس همین ضرورت با تلاش بهعمل آمده مجوز تأسیس کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد انرژی کسب و از سال جاری در این زمینه مهم در دانشکده مدیریت دانشجو پذیرفته می شود.
منبع : خبرگزاری مهر
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور
تولد پنج قلوها در اهواز
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود
بسیجیان امروز نسل زد بسیج هستند
دیابتیها این عارضه را جدی بگیرند
تاسیس داروخانه دولتی متوقف شود
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد