میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر امیرحسین تکیان معاون بینالملل دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با کمک همکاران خود، مقالهای با عنوان «مبارزه با کووید ۱۹ در جریان سخت ترین تحریمها علیه ایران» را در لنست منتشر کرد.
باتوجه به تداوم شیوع کووید ۱۹ در بسیاری از کشورها، پیامد ناشی از تحریمها، موانع بسیاری را برای نظام سلامت کشورمان در مقابله با این بیماری ایجاد کرده است. از اینرو جامعه دانشگاهی، در کنار سایر وظایف خود، دستبهکار شده تا فعالان سلامت و سیاست را در جامعه جهانی نسبت به پیامدهای تحریمها هشیار کنند.
تکیان درخصوص این نوشتار که در ژورنال لنست، یکی از معتبرترین نشریات پزشکی جهان، ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ منتشر شد توضیح داد و گفت: دنیاگیری بیماری کووید ۱۹ پیامدهای شدیدی در کشورمان ایجاد کرده است. شواهد موجود نشان میدهد تحریمهای ناجوانمردانه که بهصورت یکطرفه از سوی ایالاتمتحده امریکا از ماه می ۲۰۱۹ (اردیبهشت ۱۳۹۷) علیه کشورمان آغازشده، نظام سلامت را نیز تحت تأثیر منفی خود قرار داده است.
وی بابیان اینکه کووید ۱۹ در بسیاری از کشورهای جهان، بار بسیار قابلتوجهی را ایجاد کرده که شاید در دهههای اخیر بیسابقه بوده است، افزود: شیوع این بیماری باعث شده، کمبود بعضی داروها و تجهیزات پزشکی در کشورمان بیشتر خودنمایی کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: باوجود تلاش همکاران فداکارمان در نظام سلامت، بهویژه در خط مقدم مراکز درمانی در کنترل و کاهش عوارض همهگیری ویروس کرونا بسیار مؤثر بوده است، اما ایران به دلیل تحریمهای ناجوانمردانه، بار مضاعفی را تحمل میکند و بسیاری از همکاران درمان و مراقبت، به همراه مردم عزیزمان در این مسیر دشوار و طاقتفرسا جانباختهاند.
وی افزود: بهرغم آنکه گفته میشود؛ تحریمها، دارو و تجهیزات پزشکی را دربر نمیگیرد؛ اما در اثر دشواریهای پرشمار در هرگونه تبادلات مالی و تجاری با عمده کشورهای دنیا، برخی داروهای اساسی، تجهیزات پزشکی و مواد حفاظتی مورداستفاده پرسنل خط مقدم درمان بهاندازه کافی در دسترس نیست و جان این عزیزان را با خطر مواجه کرده است.
دانشیار و رئیس گروه سلامت جهانی و سیاستگذاری دانشکده بهداشت بابیان اینکه وظیفه ما دانشگاهیان است بهعنوان فعال نظام سلامت، ندای این مظلومیت را به گوش جهانیان برسانیم، افزود: تحریمها باید برداشته شود و ایران از طریق مبادلات بینالمللی و آزاد شدن منابع مالی خود بتواند دارو و تجهیزات موردنیاز را برای مبارزه با اپیدمی بیماری کووید ۱۹ که بهشدت کشورمان را تحت تأثیر قرار داده تأمین کند.
تکیان بابیان اینکه نوشتاری که امروز بهصورت آنلاین همزمان در سراسر دنیا منتشر میشود، و در تاریخ ۸ فروردین ۱۳۹۹ بهصورت نسخه چاپی در لنست انتشار مییابد صدای جامعه سلامت ایران است، افزود: در این مقاله به خسارتهای اقتصادی و انسانی ناشی کووید ۱۹ همزمان با اعمال سخت ترین تحریمهای سیاسی در تاریخ کشورمان اشاره شده است.
وی افزود: تحریمهای یکجانبه اخیر دشواریهایی در اقتصاد و نظام سلامت ایران ایجاد کرده است که نهفقط شرکتهای آمریکایی، بلکه شرکتهای اکثر کشورها نیز نمیتوانند با ایران وارد دادوستد شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به دیگر نکاتی که در این مقاله به آن توجه شده گفت: در این متن عنوانشده، نظام سلامت ایران بااینکه یکی از کارآمدترین و تابآورترین نظامهای سلامت در سطح منطقه مدیترانه شرقی است اما از این تحریمها متأثر شده و در بحران کووید ۱۹، برخی تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و تجهیزات پوششی و حفاظتی مانند گان، ماسک و داروهای ضروری بهاندازه کافی در دسترس نیست.
وی افزود: با وجود اینکه سازمانهای جهانی بهداشت و دیگر سازمانهای بینالمللی و برخی کشورها، کمکهای بشردوستانهای را ارائه کردند، ولی متأسفانه تحریمها سبب کاهش دسترسی به بعضی داروها و تجهیزات حیاتی شده است.
تکیان افزود: ما در این متن نوشتهایم؛ شرمآور است بگوییم در دنیایی زندگی میکنیم که زندگی بسیاری از آدمیان در اثر این ویروس کشنده، درخطر است و تحریمها اگرچه بهظاهر سلاح جنگی نیستند، اما بیشتر از سلاح جنگی کشنده هستند. ازاینرو به خطر انداختن سلامت بشری برای اهداف سیاسی نهتنها غیرقانونی، بلکه وحشیانه و غیرانسانی است و از جامعه سلامت جهانی میخواهد که اجازه ندهند تاریخ تکرار شود.
وی با یادآوری تأثیر تحریمها در کشورهای دیگر، تحریمها را نوعی جنایت جنگی دانست و گفت: درسال ۱۹۹۴ و در زمانی که کشور عراق در تحریم قرار داشت، نزدیک به نیم میلیون کودک عراقی در اثر تحریمها و کاهش دسترسی به خدمات سلامت فوت کردند. براساس آمارهای رسمی سازمان ملل متحد دو سال پیش، در ونزوئلا نیز حدود ۴۰ هزار نفر از مردم درنتیجه تحریمهای امریکا و شورای امنیت سازمان ملل جان خود را از دست دادند. ما درخواست میکنیم جامعه جهانی سلامت، این تحریمها را جنایت جنگی تلقی کند و اجازه ندهد که امریکا آن را ادامه دهد.
رئیس گروه سلامت جهانی و سیاستگذاری دانشکده بهداشت افزود: لازم است شورای امنیت سازمان ملل و ایالاتمتحده، هرچند بهصورت موقت، در زمان فعلی موانع تأمین تجهیزات پزشکی و حیاتی را برای ایران رفع کنند. اثرات این تحریمها نباید به کمکهای بشردوستانه برسد. اگر اینگونه پیش برود ممکن است تحریمها، کمکهای بشردوستانه را نیز هدف قرار دهد که متأسفانه میتواند زندگی بسیاری از انسانها را تحت تأثیر قرار دهد.
تکیان تصریح کرد: مقاله با این جمله به پایان میرسد که اگر ویروسها، هیچ تبعیضی قائل نمیشوند، انسانها نیز نباید برای رسیدن کمکهای بشردوستانه تبعیض قائل شوند.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت ابراز امیدواری کرد، این نوشتار در کنار تلاشهای جامعه مدنی و اصحاب سیاست، فتح بابی شود تا جامعه جهانی را علیه تحریمها همصدا کند و گفت: ایران عزیزمان در حال تجربه یکی از دشوارترین آزمونهای سده اخیر نظام سلامت خود است که چهبسا شبیه شرایط جنگی است.
وی گفت: ما میخواهیم در کنار تلاشهای دیگری که درحال انجام است، جامعه جهانی را بیدار کنیم که آمریکا را تحتفشار بگذارد تا تحریمهای یکسویه برداشته شود. برای کنترل همهگیری کرونا، ایران باید بتواند آزادانه به تجهیزات پزشکی و کالاهای موردنیاز سلامت دسترسی داشته باشد و جامعه جهانی موظف است از این ندای بشردوستانه حمایت کند، فردا دیر است.
منبع : خبرگزاری مهر
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است