میرنیوز
امید رضایی فر در گفتگو با خبرنگار مهر، با انتقاد از وضعیت بودجه حوزه فناوری در لایحه ۱۴۰۲ گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ بودجه برخی پارک های علم و فناوری مثل پارک لرستان و آذربایجان شرقی نسبت به سال گذشته کاهش یافته است که این امر در جهت توسعه فناوری نیست. به طور متوسط بودجه پارک ها حدود ۲۰ درصد افزایش یافته اما تا ۳۰ درصد افزایش هم میرسد.
مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم افزود: چالشی که در حال حاضر وجود دارد این است که حوزه هایی که به حمایت های مالی در حوزه فناوری می پردازند، در زمینه فناوری های توسعه یافته است، مثل صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و یا مجموعه های مرتبط با صندوق های خطرپذیری، در حالی که هیچ مجموعه، هیچ حمایت و ساختاری برای حمایت از فناوری و زایش فناوری ندارد.
رضایی فر با تاکید بر اینکه لازم است که یک مجموعه صندوقی و یک صندوق خطر پذیر واقعی بتواند در مرحله دره مرگ فناوری در مرحله ابتدایی و یا به اصطلاح در قالب فرشتگان نجات وارد شود، گفت: در حال حاضر هیچ مجموعه اب برای این نوع حمایت نداریم و در این شرایط ممکن است شیب افزایش تقاضای شرکت هایی که می خواهند در حوزه فناوری وارد شوند در سال های آینده معکوس شود. این خطر بزرگی است و حتی ممکن است به ناامیدی افرادی که میخواهند در این حوزه وارد شوند، بیانجامد.
وی خاطرنشان کرد: البته ظرفیت هایی در قانون جهش دانش بنیان دیده شده ولی باید یک نفر در نقطه استارتِ حوزه فناوری حمایت کند. در قانون جهش هم نقطه شروع به صورت کامل حمایت نشده است و فکر می کنم حداقل ترین کار این است که یک درصدی را در بودجه کل به یک صندوق جدیدی برای توسعه پژوهش منتهی به فناوری اختصاص بدهند.
وی افزود: حلقه اتصال این زنجیر در حوزه فناوری همیشه گم بوده است؛ ما در حوزه پژوهش حمایت هایی در قالب صندوق شورای عالی عتف و یا سامانه های ساتع و پشتیبانی هایی در تبصره های ۹ قانون بودجه داریم در حالی که در تبدیل پژوهش به فناوری این حمایت وجود ندارد.
مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم با اشاره به بی نتیجه بودن رایزنی ها با سازمان برنامه و بودجه و مجلس در جهت بهتر دیده شدن بودجه حمایتی از حوزه فناوری گفت: ما با سازمان برنامه و هم با برخی از نمایندگان مجلس صحبت کردیم منتها مجلس می گوید سازمان برنامه باید تامین منابع کند و رایزنی ها تاکنون بی نتیجه بوده است.
رضایی فر تصریح کرد: سال گذشته در قالب تبصره ۱۴ بودجه، برای حمایت از پارک ها و دانشگاه ها ۷۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که از این میزان، ۲۰۰ میلیارد مربوط به پارک های علم و فناوری بود اما حتی یک ریال از این محل به پارک ها و حوزه فناوری اختصاص نیافت و در بودجه ۱۴۰۲ نیز دیدگاه حمایت از فناوری وجود ندارد که جای نگرانی دارد.
منبع : خبرگزاری مهر
بازگشت سازمان ملی سنجش به وزارت علوم
قابلیت کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب کشاورزی با فناوریهای جدید
مراسم قرعه کشی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان برگزار شد
۱۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی با بومی سازی قطعات کنترل جریان خودکار
تولید بار اول قطار مترویی پنچ واگنه در استان اصفهان
واتس اپ در آیفونهای قدیمی از کار میافتد
۱۳۰ هزار نفر از دانشگاهیان برای اعزام به عمره ثبتنام کردند
علائم مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده را بشناسیم
لغو مصوبه درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال تکذیب شد
دستیار هوش مصنوعی برای پزشکیان و وزیران آماده میشود
باید زمینه را برای طرح نقد و مطالبه توسط دانشجو فراهم کنیم
اظهارات ضدو نقیض اوپن ای آی درباره انتشار آگهی در پلتفرم هایش
برنامههای پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش تشریح شد
اهمیت درمان چند تخصصی برای بیماران مبتلا به سرطان
میکروربات چینی سریع ابداع شد
آیا آب آشامیدنی در بروز سنگ کلیه تاثیر دارد
مشکل استخدام اساتید دو تابعیتی در دانشگاه حل میشود
موبایلهای سامسونگ از اپل گرانتر میشود
قطار ملی در تهران تا پایان سال وارد ناوگان می شود
دستیار هوش مصنوعی برای پزشکیان و وزیران آماده می شود
بیمه سلامت کدام خدمات دندانپزشکی را پوشش میدهد
هوش مصنوعی با شنیدن صدا عکس می سازد
دستیار هوش مصنوعی در اختیار رئیس جمهور و وزرا قرار میگیرد
آخرین مهلت اساتید پیام نور برای ثبت نمرات میان ترم اعلام شد
کاهش یا توقف افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی در سال آینده
مصوبه تبدیل دستیاری به شغل به بودجه ۱۴۰۴ برگشت
خواب نامنظم احتمال حمله قلبی و سکته را افزایش میدهد
یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک واکسن روتاویروس میزنند
دارویی که ابتلا به ایدز را ۹۶ درصد کاهش می دهد
۶۹۹ روستا به اینترنت پرسرعت متصل شدند