میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر محمّدامین رحیمینیا، دانشآموخته دکترای دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تحلیل تجربی و نظری کامپوزیت تقویتشده با بافتار لولهای شکل اصلاحشده در راستای محیطی» گفت: بافتار لولهای جزء یکی از رایجترین بافتها در صنعت نساجی است که دارای کاربردهای فراوانی است.
وی با بیان این که استاد راهنمای این پروژه دکتر مسعود لطیفی و استاد مشاور دکتر مجتبی صدیقی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بودهاند، افزود: بافتار برید لولهای دارای قابلیت بالایی در راستای طولی بوده، ولی با ضعف عدم ثبات ابعادی در راستای محیطی روبرو است. از آنجایی که استفاده از این بافتار در کامپوزیتهای لولهای بسیار رایج است، این ضعف بافتار نیز به ساختار کامپوزیتی لولهای هم منتقل میشود.
به گفته وی، در این پژوهش در ابتدا امکانپذیری تولید بافتار لولهای اصلاحشده با بافتار کمکی در راستای محیطی که بتواند نیروهای محوری و حلقوی را به عنوان جزء تقویتکننده در کامپوزیت لولهای تحمل کند، مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه برای تحلیل تجربی و نظری ساختار هندسی بافتار اصلاحشده در مقایسه با بافتار پایه، هر دو بافتار توسط نرمافزار طراحی شبیهسازی شدند.
رحیمینیا گفت: جهت یکسانسازی متغیرهای فرعی و یافتن نتیجههای دقیق از دادهها، نمونههای شبکهای بافتارها توسط چاپگر سهبعدی با استفاده از الگوهای تهیهشده توسط نرمافزار طراحی، ساخته شدند. دسته دیگر از نمونههای چاپشده پس از آغشتهسازی با رزین، تبدیل به کامپوزیت شدند.
این محقق خاطر نشان کرد: آزمایشهای مکانیکی برای بررسی استحکام فشاری محیطی، محاسبه مدول الاستیسیته حلقوی و انرژی کرنشی بر روی نمونههای شبکهای چاپشده و کامپوزیتهای حاصل از آنها انجام گرفتند. در ادامه با انتقال الگوهای طراحیشده به نرمافزار تحلیلی، خصوصیتهای مکانیکی بیانشده مورد تجزیهوتحلیل نظری قرار گرفتند. در نهایت نتیجههای شبیهسازی و آزمایشهای تجربی مقایسه شدند که مطابقت خوبی بین آنها مشاهده شد.
وی ادامه داد: در بررسیهای کمی مشخص شد که با اصلاح انجامگرفته در ساختمان بافتار شبکهای چاپشده پایه، مدول الاستیسیته در بافتار لولهای اصلاحشده ۱۲۰ برابر نسبت به بافتار پایه و در کامپوزیتهای تقویتشده با بافتارها، مدول الاستیسیته در بافتار لولهای اصلاحشده ۳.۵ برابر نسبت به بافتار پایه افزایش یافتهاست.
رحیمینیا بیان کرد: انرژی کرنشی کل ساختارها در محدوده ۰.۰۰۵ تا ۰.۰۲۰ مگاپاسکال قرار داشت و میزان انرژی کرنشی در بافتار چاپشده لولهای اصلاحشده ۲ برابر بافتار پایه بود.
مجری طرح با اشاره به کاربرد این طرح، گفت: با توجه به این که کار رساله در قسمتهای مختلف به روشهای متفاوت انجام گرفت، خروجیهای این رساله میتواند در صنایع نساجی، صنایع کامپوزیتی و مصارف پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
رحیمینیا خاطر نشان کرد: بررسیهای تکمیلی بر روی بافتارها با استفاده از آزمایشهای مکانیکی دیگر و پیگیری تأمین هزینه برای ساخت دستگاه تولیدکننده بافتار برید لولهای عرضی در حال انجام است.
وی با اشاره به ویژگیهای طرح، گفت: چندبعدی بودن این کار از مهمترین ویژگیهای این طرح است. چاپ سهبعدی نمونه بافتارهای نساجی، تجزیهوتحلیل تجربی و نظری خصوصیتهای مکانیکی بافتارها و کامپوزیتهای تقویتشده با آنها از برجستهترین ویژگیهای این کار تحقیقاتی است.
مجری طرح با بیان اینکه انجام تحقیق با این شیوه و روش تاکنون در داخل و خارج انجام نگرفته است، گفت: در این تحقیق بر روی ساختمان بافتارها کار شد و در تحلیل ساختارهای چاپشده نتیجههای خوبی مشابه بافتارهای نساجی دیده شد.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، وی گفت: نتیجه جانبی بهدستآمده از بهکارگیری این روش این است که چنانچه فردی بافتار جدیدی را طراحی کرد، در ابتدا میتواند با استفاده از ساختارهای چاپشده، آن را از نقطه نظرهای امکانپذیری ساخت و خصوصیتهای مکانیکی بررسی کند، سپس به طراحی ماشینی برای تولید آن بافتار بپردازد. این امر باعث کاهش هزینهها در تحقیق و سرعت بخشیدن به کارها خواهد شد.
وی گفت: خرید یک دستگاه چاپگر سهبعدی، فیلامنتهای تغذیهکننده به آن و رزین پلییورتان برای تولید کامپوزیتها، هزینههای صورتگرفته در این طرح بود.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به کاربردهای پروژه، گفت: از جمله کاربردهای این طرح میتوان به طراحی و تولید بافتارهای پیچیده به عنوان روکشهای محافظتی، تقویتکنندههای کامپوزیتها و پروتزهای پزشکی اشاره کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است