میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر منصور کبگانیان در حاشیه یکصد و پنجاه و نهمین جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه این جلسه درباره سهمیههای پذیرش آزمون سراسری بود، گفت: در ماده ۷ مصوبه سیاستها و ضوابط سنجش و پذیرش، به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تکلیف شد که طی مدت ۶ ماه سیاستها و سهمیههای کنکور را بررسی و کامل کند.
وی با بیان اینکه تمام مسئولان مرتبط با بحث سهمیههای کنکور حضور داشتند، گفت: موضوع امروز معطوف به ساماندهی سهمیههای کنکور بود، نکتهای که به عنوان مقدمه همه تاکید داشتند این بود که طی سالیان دراز ما مصوبات متعددی برای سهمیههای مختلف در کنکور به اقتضا و اضطرار داشتیم، کمبود فضای دانشگاهها، اقتضائاتی را ایجاد می کرد و لازم بود بعد از گذشت سالیان دراز جمع بندی و ساماندهی شود.
دکتر کبگانیان با تاکید بر اینکه سهمیههای کنکور ساماندهی میشوند، نه حذف، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۶ سهمیه فعال در کنکور داریم که اکثرا مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی یا مجلس شورای اسلامی هستند، بعضا تعدادی از این سهمیهها با هم متناقض هستند یا بعضا از حیز انتفاع خارج شده و باید بازنگری شوند، بنابراین یک بازآرایی در بحث سهمیهها لازم بود، نکته دیگر اینکه عموم مردم چنین خواستههایی را از ما دارند که حقوق عامه رعایت شود و همه احساس کنند که عدالت در حال اجرا شدن است.
وی ادامه داد: در این جلسه چند مورد دقیقتر بررسی شد، از جمله سهمیه بومی گزینی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و مزایای این سهمیه بررسی شد که بر اساس آن امکان افزایش قبولی عزیزانی که در مناطق کم برخوردارتر هستند، بیشتر میشود، تاکید شد که ماندگاری فارغ التحصیلان در استان خودشان میتواند خوب باشد اما این سهمیه نکات منفی هم دارد که باید ساماندهی شود، اول اینکه داوطلبان مناطق کم برخوردارتر شانس قبولی در استانها و دانشگاههای شهرهای برخوردارتر را کمتر دارند، آماری که مطرح شد، این بود که این سهمیه به ضرر عزیزان مناطق محروم است ضمن اینکه ارتباط بین اقوام و رفت و آمد استان ها با این سهمیه کمتر شده است.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه ایثارگران در مواقع مختلف از خودگذشتگی داشتند و قطعا وظیفه نظام حمایت از این افراد است، گفت: در عین حمایت باید مراقب باشیم که نکات منفی این سهمیهها پررنگ نشود.
وی گفت: مقداری عدم توازن حداقل سطح علمی در سهمیه ایثارگران گزارش شده است و قرار شد که بررسی دقیقی در این زمینه انجام شود، امروز قرار شد اختلاف رتبه ورودی کنکور برای ما مرجع تصمیمگیری نباشد و این هیجان را در طول تحصیل بررسی کنیم با توجه به این نکات که چند نفر از این سهمیه مشروط و چند نفر ممتاز هستند، ریاست بنیاد شهید نیز امروز آمار خوبی دادند که قرار شد در کمیسیون مربوط بررسی شود.
به گفته دکتر کبگانیان برای ایثارگران ۲۵ درصد مصوبه خوبی در کنکور داریم، برای ایثارگران ۵ درصد هم مصوبه خوبی داریم اما یک امکان جا به جایی بین این سهمیههای خالی شده گاهی آسیب ایجاد میکند وگرنه تک تک مصوبهها بد نیستند، ولی مجوزهایی که در برخی زمانها داده شده باید بررسی شود.
وی با تاکید بر حمایتها برای مناطق محروم و ایثارگران گفت: ساماندهی این سهمیهها به معنای حذف اینها نیست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نکته دوم مطرح شده در جلسه امروز پرهیز از ایجاد شکاف علمی زیاد بین داوطلبان چه با سهمیه و چه آزاد بود، در یک کلاس دانشگاه وقتی اختلاف سطح علمی بیش از یک مقداری باشد آن کلاس نامتوازن می شود، قطعا در ساماندهی باید این مورد درنظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه باید بین جمعیت ثبت نام کنندگان و پذیرفته شدگان تناسبی رعایت شود، گفت: با بحثهای مختلفی که صورت پذیرفت اتفاق نظر بود که با سهمیههای کنکور صفر و صدی برخورد نمیشود و سهمیهها ساماندهی میشوند، بررسیها امروز ارجاع شد به کمیسیون علم و آموزش و سپس در صحن شورا مطرح میشود. ایده آل این است که عزیزان توانمندسازی و حمایت شوند.
دکتر کبگانیان با تاکید بر اینکه همه سهمیههای مصوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی زماندار باید شوند، گفت: سهمیه زلزله در فلان منطقه طبیعی است که تا چند سال محدود باید رعایت می شد ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را رعایت کرده بودیم اما برخی زمان نگذاشته بودند.
وی تاکید کرد که ساماندهی سهمیههای کنکور مربوط به کنکور ۱۴۰۱ نیست و تغییر در سهمیهها شاید به سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ برسد.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ترسیم خطوط راهنما برای ساماندهی سهمیهها در جلسه امروز، خاطرنشان کرد: تجمیع و بهینهسازی سهمیههای متنوع و متعدد و بعضا متناقض در جهت تقویت ملاکهای علمی سنجش، ایجاد توازن و تعادل در توان علمی ورودیهای آموزش عالی، برقراری عدالت آموزشی با توزیع عادلانه فرصتها و امکانات تحصیل و تحقیق در آموزش عالی، حمایت از مناطق کمتر برخوردار با تخصیص هدفمند ظرفیت و سهمیه، حمایت از جوانان با وضعیت علمی مناسب با تعیین حدنصاب نمره علمی قابل قبول، ایجاد تلفیق فرهنگها و همدلی بین اقوام مختلف، ایجاد رقابت سالم بین داوطلبان و افزایش احساس رضایت در آنها و ایجاد امید به اصلاح و بهبود قوانین و مقررات در افکار عمومی خطوط راهنما برای ساماندهی سهمیههای کنکور هستند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است