میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتریونس پناهی در اولین روز از نشست دو روزه "مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی" دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: تحقیقات دیدهبان حوزه سلامت است، ما اعتقاد داریم اگر کسی بخواهد در حوزه سلامت حرفی بزند باید «evidence» آن بر اساس تحقیق و پژوهش باشد. در دانشگاهها نیز تحقیقاتی پسندیده است که مشکلی را در حوزه سلامت در کشور و دانشگاه حل کند.
وی با بیان اینکه پژوهش پاسخگو، پژوهشی برگرفته از نیاز آن منطقه است، افزود: زمانی فکر میکردیم هر آنچه که به چاپ برسد پژوهش است، بعدها هم بسیاری از اوقات این مقالات چاپ شده را به عنوان پایاننامه ارایه میدادند، اما این چیزی نیست که ما اکنون در کشور به آن نیاز داشته باشیم. ما اکنون منابع و عمر محدود داریم و تحریم نیز در کشور وجود دارد اما با چنین شرایطی، میخواهیم زندگی کنیم پس باید پژوهشهای ما از مدلی که وجود دارد فاصله بگیرد.
پناهی ابراز کرد: موضوع پایان نامه یک موضوع آموزشی است و در اختیار این معاونت (آموزشی) قرار دارد، یکی از مشکلات ما این است که پایاننامه باید پژوهشی شود و این موضوع را باید در سطح وزارت بهداشت حل کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه پایاننامه، یک گردش کار در حوزه آموزش میخورد و در انتهای کار به حوزه پژوهش میآید، خاطرنشان کرد: مشکلات ما در حوزه پایاننامهها به دلیل عبور کردن از مسیری غیر از پژوهش است اگر ما این مدل را حل کنیم میتوانیم به نتایج بسیار اثرگذارتری دست پیدا کنیم زیرا هزینههای قابل توجهی از پایاننامهها در داخل معاونت تحقیقات نهفته است.
وی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان در خصوص استانداردهای لازم برای ارایه یک پایاننامه خوب، بیان داشت: از نظر من برای یک پایاننامه خوب، استانداردی نداریم و موفقیت در این حوزه به استانداردی که گروه تعیین میکند باز میگردد، ما نمیتوانیم این جا بنشینیم و استانداردی برای پایاننامه تعریف کنیم زیرا موفقیت در این حوزه بستگی به سطح استاد، امکانات دانشگاه و سؤالات مطرح شده در گروه دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر نیازمحور بودن پایاننامهها، گفت: باید پایان نامهها نیاز محور باشد و حداقل بتواند نیاز همان گروه را رفع کند. کتاب من زمانی ارزش دارد که ۱۵ درصد «reference» (ارجاعات) از آن خود فرد باشد و در این زمینه کتابهای سادهتر بنویسد و تحقیق کند. عضو هیأت علمی باید بتواند ۱۰ دقیقه از ارایه یکونیم ساعته خود را در خصوص فعالیتهایی که خودش در آن حوزه انجام داده است اختصاص دهد.
این مقام مسؤول اضافه کرد: اگر این نگاه در اعضای هیأت علمی ما باشد که در نشستهای درسی خود حتما از فعالیتهای تشخیصی و تحقیقی خود صحبت کنند، آن زمان به پایاننامه و تحقیقات تا این حد بیگانه نگاه نخواهیم کرد.
پناهی به کمیته اخلاق در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: کمیته اخلاق وظیفهاش تصویب و نظارت در انتهای کار است، دوستان کمیته اخلاق نباید در گردنه بمانند تا فرد تخلف کند و بعد با او برخورد کنند. ما باید در این حوزه، پروسه پیشگیرانه و تصویب به موقع داشته باشیم و اگر مصوبهای در این کمیته تصویب شد باید پشتیبان باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال دانشجویی در خصوص پذیرش مقاله، گفت: نباید دغدغه پذیرش مقاله را داشت در صورتی که مقالات قوی و در راستای نیاز و با موضوع جدید باشد، ما در این حوزه مجلاتی بسیاری داریم که محتوا و مطلب ندارد و باید جلوی آنها را گرفت.
این مقام مسؤول تاکید کرد: بر اساس قانون پرداخت اعتبارات، اگر پایان نامهها در دل پژوهش قرار گیرد، میتوانیم از آن حمایت کنیم اما اکنون کار سخت پیش میرود زیرا پول در اختیار پژوهش و پایاننامه در اختیار آموزش است. اطمینان داشته باشید در سال آینده عدالت در توزیع منابع تحقیقاتی را به معنای مطلق خواهید دید اگر موضوع تحقیقاتی مشکلی از ما را حل کند به اندازه کافی موجودی در اختیار فرد قرار خواهد گرفت.
پناهی در خصوص پزشک پژوهشگر و دستیار گفت: ذات کار بسیار خوب است و در دنیا مشابه آن وجود دارد اما اینکه شما روی جمعیت خاص، کاری را تعریف کنید به صلاح نیست. نکته دوم در این خصوص اینکه من معاون تحقیقات هستم و در مورد معاون آموزشی و درمان نمیتوانم تصمیم بگیرم. ما در این خصوص به دنبال اصلاح هستیم و در شورای تخصصی این موضوع دنبال میشود. اگر به یک شکل مناسب برسیم که بتوانند همه از آن استفاده کنند قطعا این راه را ادامه خواهیم داد.
وی از تدوین بخشنامههایی در خصوص بنیاد ملی نخبگان خبر داد و گفت: بخش نامهای را نیز برای پایان نامهها در دست تدوین داریم. ما در مجلس این قول را دادهایم که پژوهشها را به سمت پژوهشهای فناورانه، حل مشکل و پاسخگو ببریم. هیچ کجای دنیا مرسوم نیست ما کلی دانشمند یک درصد در حوزههای مختلف داشته باشیم و در همان حوزه بسیاری از نیازهای ما از خارج کشور تامین شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت مقالات، ابراز داشت: در دنیا به فردی میگویند استاد که در حوزه تخصص خود کشفی ارایه داده است و یا مشکلی را حل کرده باشد، صرفا دادن مقاله فایده ندارد و تولید دانش مرجعیت علمی و مقاله نیز در جای خود قرار دارد، اما به واقع در تحقیق و پژوهش مقاله وسیله و مسیر است اما هدف نیست. در تحقیقات، مقاله مانند کاه است اما هدف اصلی گندم و برنج است، هر دو خوب است اما ما نباید به هدف کاه، گندم بکاریم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است