میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر حمیدرضا خانکه در پایان سومین رویداد ملی «استارت اپ فناوری توانبخشی افراد دارای معلولیت، سالمندان و جانبازان» گفت: باید با حمایت از تولیدات داخلی و فناوری جوانان نوآور به آنها انگیزه داد.
وی اظهار داشت: این کشور سالانه ۱۶ الی ۱۸ هزار کشته فقط در حوادث ترافیکی می دهد که درصد بالایی از آن، ناشی از خودرو ناایمن است. سالانه ۷۰۰ هزار مراجعه به نظام سلامت داریم، و سالانه ۳۵۰ هزار بیمار داریم که ۳۰ درصد آنان، معلول می شوند که ناشی از حوادث ترافیکی است.
خانکه با اشاره به خدمات توانبخشی یادآور شد: در حال حاضر، در دنیا ۳۰ درصد مردم نیاز به خدمات توانبخشی دارند، ضمن آنکه ۱۵ درصد مردم معلول هستند و بزرگترین جمعیت اقلیتی را افراد دارای معلولیت تشکیل می دهند.
وی گفت: سالمندان ۱۰ درصد جمعیت کشور ما را تشکیل می دهند که تا ۲۰ سال آینده، این عدد به ۲۵ درصد می رسد و فرقی که در کشور ما وجود دارد، این است که سالمندان ما با بیماری هایی همراه هستند، یعنی سالمندانی خواهیم داشت که مشکلات اسکلتی عضلانی، مشکلات و بیماری های زمینه ای، بیماری های صعب العلاج و محدودیت های متعددی دارند.
خانکه افزود: ۲۰ تا ۲۵ سال دیگر، یک سوم جمعیت ما، سالمند هستند و از طرفی روند تولید جمعیت نیز رو به کاهش است. در حال حاضر TFR (شاخص فرزندآوری) در کشور ما تقریبا ۲/۱ است، یعنی جمعیت جوان کشور نیز رو به کاهش است، تمایل به ازدواج کاهش پیدا کرده و پدیده دیگری که ما را تهدید می کند، مهاجرت است که براساس آخرین گزارش بانک جهانی، سالانه ۵۰ میلیارد دلار، میزان خسارت ناشی از مهاجرت جوانان ما به دیگر کشورهاست.
وی تصریح کرد: با توجه به همه این شرایط، متوجه می شویم که کشور در آینده بنوعی با بحران جمعیتی و بحران سالمندی روبه روست، که اینها نیاز به خدمات تخصصی توانبخشی دارند، باید شروع کنیم از الان خدمات ایجاد کنیم.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به مشکلات حوزه توانبخشی و سلامت مردم گفت: خدمات توانبخشی، متولی مشخصی ندارد، این خدمات تحت پوشش یارانه ناشی از ارز دولتی قرار ندارند، بنابراین مراکز توانبخشی، خدمات خود را یا با تجهیزات کهنه ارائه می دهند و یا با تجهیزات گران ارائه خواهند داد که منجر به گران شدن خدمات می شود.
خانکه با اشاره به راهکارهای توسعه خدمات توانبخشی و ملزومات این حوزه برای حمایت از نیازمندان، آسیب دیدگان، سالمندان و افراد دارای معلولیت، تاکید کرد: برای توسعه خدمات باید به جوانان اعتماد کنیم و نیازهای افراد دارای معلولیت و سالمندان را از طریق دانشگاه ها شناسایی و استخراج کنیم تا ایده ها براساس نیازها تولید شوند و با حمایت از ایده ها، تولید تجاری انجام شود.
وی با اشاره به توان دانشگاه علوم توانبخشی تاکید کرد: تقاضا دارم، در عین حال که باید از تولید داخلی حمایت بشود، دانشگاه ها تغییر پارادایم بدهند و دانشگاه ها در کنار تربیت دانشجو و تولید مقاله، به سمت فناوری، نوآوری، تولید ثروت و کارآفرینی رو بیاورند. سیستم های نظارتی و حمایتی به مردم تضمین بدهند که مردم سلامتشان قربانی انحصاری شدن بعضی از مسایل نشود.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی گفت: مقام معظم رهبری در فرمایشات شان فرمودند که ما باید از تولید داخلی حمایت کنیم، باید جوانانمان کارآفرین بشوند و از شرکت های دانش بنیان حمایت کنیم. برای تحقق این هدف، بایدتولید داخلی، به مفهوم واقعی تولید داخلی باشد، نظارت بر کیفیت تولید داخلی انجام شود و تولید داخلی بتواند با مشابه خارجی رقابت کند.
وی با تاکید بر کیفیت محصولات داخلی، افزود: ما دوست داریم جوانان شاغل باشند و تولید کنند و نام ایران روی محصولات درج شود، اما سلامت مردم مهم است و شرکت ها باید موظف شوند که تولید آنها نیاز مردم، سلامت و امنیت آنان را تامین می کند.
منبع : خبرگزاری مهر
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است