میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سید محسن زهرایی، در خصوص شیوع بیماری سرخک و آغاز واکسیناسیون تکمیلی سرخک، سرخجه و اوریون در برخی استانهای درگیر، اظهار کرد: بیماری سرخک یکی از مسری ترین بیماریهای عفونی است که در کشور ما هم سابقه طولانی داشته و اولین دانشمندی که توانست بیماری سرخک را از سایر بیماریهای بثوری افتراق دهد، محمدبن زکریای رازی بوده و این افتخار دانشمندان ایرانی است که چنین کشفیاتی در گذشته داشته اند.
وی افزود: بیماری سرخک مشکلات بسیاری را برای بیماران ایجاد میکند که برای پیشگیری از آن، تولید واکسن سرخک در کشور ما سالها است که انجام میشود و با پوشش بالای واکسیناسیون، موفقیت بسیار چشمگیری در پیشگیری از ابتلای به این بیماری به دست آوردیم.
زهرایی بیان کرد: در سال ۱۳۹۸ جزو سه کشور اول در منطقه خاورمیانه بودیم که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را برای حذف بیماری سرخک در کشور دریافت کردیم و این از افتخارات نظام سلامت کشور است.
وی ادامه داد: دریافت گواهی حذف سرخک به این معنی نیست که این بیماری را دیگر نخواهیم داشت، هر زمانی که پوشش واکسیناسیون دچار آسیب شود، احتمال بازگشت بیماری وجود دارد، علاوه بر این باید دقت کنیم که بیماری در هر نقطهای از دنیا باشد، به سایر نقاط دنیا نیز منتقل میشود، مخصوصاً در مورد بیماری سرخک که سرایت پذیری زیادی دارد.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت تصریح کرد: هم در مرزهای شرقی و هم مرزهای غربی ایران، کشورهایی قرار دارند که شیوع سرخک به دلیل ضعف در برنامه واکسیناسیون بسیار زیاد است و به تبع ترددهایی که به داخل کشورمان انجام میشود، طبیعتاً بیماری به کشورمان وارد میشود. در سال ۹۹ فقط سه مورد از بیماری سرخک در کشور داشتیم، اما در سال ۱۴۰۰، موارد بیماری افزایش پیدا کرد و از نیمه فروردین تا اوایل آبان ماه، نزدیک به ۸۵ مورد بیماری سرخک در کشور تأیید شد، عمده این موارد نیز در استانهای جنوب شرقی کشور قرار داشتند. لذا، برنامه ریزی شد که برنامه واکسیناسیون تکمیلی با واکسن ام ام آر برای کودکان گروه سنی ۹ ماهه تا ۷ ساله در استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، بخشهایی از استان کرمان و کل استان هرمزگان، انجام شود و در این راستا، حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار کودک ۹ ماهه تا ۷ سال تحت پوشش خواهند بود، این برنامه از دوم آبان آغاز شده و پیش بینی میشود تا هفته آینده به پایان برسد.
زهرایی عنوان کرد: انتظاری که از مردم مناطق درگیر بیماری داریم، این است که از فرصت استفاده کرده و چنانچه کودکی در این گروه سنی دارند، به مراکز و پایگاههای بهداشت مراجعه کرده و واکسن تکمیلی ام ام آر یا واکسن سرخک، سرخجه و اوریون را دریافت کنند. این واکسن، دوز تکمیلی است و امیدواریم با این اقدام جلوی انتقال بیشتر بیماری به کشورمان گرفته شود.
بیماری سُرخَک نوعی عفونت سیستم تنفسی است که از طریق تنفس منتقل میشود و به شدت واگیردار است. علائم سرخک شامل تب، سرفه، آبریزش بینی، و راش پوستی در نقاط مختلف بدن است.
منبع : خبرگزاری مهر
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر