میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر منصور انبیاء در مراسم تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید دانشگاه علم و صنعت اظهار کرد: اینکه آغاز دوره خدمتگذاری من با ماه مبارک ربیع و دومین سالگرد تاسیس دانشگاه علم و صنعت مقارن شده است را به فال نیک میگیرم. البته باید یادآور شوم که این جلسه در وهله اول به پاس تکریم از زحمات ارزشمند دوست و برادر ارجمندم دکتر ذاکری و سپس معارفه من منعقد شده است.
انبیاء افزود: دانشگاه علم و صنعت به عنوان یکی از چند دانشگاه مادر کشور دارای چهرهای بسیار درخشان در تمامی حوزهها به ویژه در حوزه علم و فناوری است. لذا امیدوارم به یاری خداوند متعال و با بهرهگیری از همه ظرفیتها و فرصتها بتوانم این درخشش و بالندگی را دوچندان کنم.
رئیس جدید دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه دانشگاه ما در سالهای اخیر شیب مناسبی را در عرصه توسعه طی کرده، خاطر نشان کرد: از جنبه جذب اعضای هیات علمی جوان و متعهد، باید اعتراف کنم این نهضت در زمان وزارت دکتر دانشجو در دانشگاههای کشور آغاز شده بود و همچنین از جنبه کمیتگرایی در رشتهها و مقاطع تحصیلی و بعضا فضای کالبدی، گسترش چشمگیری داشته است. بیشک این توسعه مرهون زحمات مدیریتهای گذشته دانشگاه است که به سهم خودم دست همه این عزیزان را میبوسم.
وی افزود: علیرغم توسعه دانشگاه در بخشهایی که اشاره شد، در برخی از موارد از جمله تامین وسایل و تجهیزات پژوهشی و همچنین ایجاد بستر فعالیت در عرصه توسعه فناوری و مواردی از این دست، توسعه کافی نیافته است و کمبودها و کاستیهایی احساس میشود؛ لذا لازم است تا توسعهای متوازن، در ابعاد مختلف صورت گیرد تا شاخصهای اصلی دانشگاه به حد مطلوب برسد.
انبیاء در این رابطه ادامه داد: اولین هدفگذاری در این راستا فراهم آوردن بستر لازم در عرصه توسعه فناوری با هدف ارتقای دانشگاه به دانشگاه کارآفرین و دانشگاه نسل سوم و نسل چهارم استت، کاری بحمدالله در سالهای اخیر در دانشگاه ما آغاز شده و البته در بخشی از زمینهها پیشرفتهای خوبی داشتیم، اما باید اعتراف کنیم که در این وادی ره مقصد دراز است و ما نو سفریم.
رئیس جدید دانشگاه علم و صنعت افزود: در عصر کنونی دانش و توسعه علم، صحنه بنیادین در اقتدار و منزلت ملی و بینالمللی کشورها دارد. نشان توسعه یافتگی جوامع با گستره و ژرفای دانشپایگی آنان سنجیده میشود که خود مرهون وجود کانونی به نام دانشگاه است. نقش کارآفرینی در چنین نهادی مستلزم رویکرد جامعه محور برای حل و فصل مسائل و رفع نیازهای جامعه است. در این راستا دانشگاه علم و صنعت در حد ممکن از انجام تحقیقات انتزاعی و غیر کاربردی پرهیز کرده و با تمرکز بر نیازهای جامعه، در راستای رفع نیازهای پژوهشی متمرکز خواهد شد و از این راه دانشپایگی جامعه با جامعه محوری دانشگاه در هم میآمیزد که نتیجه قهری آن مسئولیت شناسی دانشگاه در قبال جامعه بوده که از آن برای حل معضلات و مواجهه عالمانه با چالشهای جامعه استفاده خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه مکان مناسبی برای پرورش انسانها و تحویل آنها به جامعه به شمار می رود، از طرفی توجه به اینکه دانشگاه علم و صنعت ایران در بیان رهبری به عنوان فیضیه دانشگاهها نامگذاری شده است، به همین منظور در نظر داریم برای تعمیق باورهای اعتقادی و اندیشه دینی دانشجویان مولفههای جدیدی را در برنامههای فرهنگی دانشگاه تعریف کنیم. در این راستا کادرسازی نیروهای متعدد برای نظام را به عنوان هدف در نظر گرفتهایم.
رئیس جدید دانشگاه علم و صنعت بیان کرد: پیشرفت در حوزه توسعه فناوری، جز با تعامل دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و صنایع مختلف میسر نیست و هیچ یک به تنهایی قادر به رشد و بالندگی مطلوب نخواهد بود. امیدوارم بتوانیم غلظت و چگالی این تعامل را افزایش دهیم. شعار دانشگاه علم و صنعت "توسعه فناوری و تعاملات صنعتی با روحیه جهادی" است.
انبیاء اظهار کرد: اجراسازی سیاستها و برنامههای مورد نظر ملازم تجدید نظر در رویکرد نحوه اداره و مدیریت دانشگاه در تمامی سطوح است. در این راستا باید یک شورای اندیشه ورز در دانشگاه تشکیل شود تا با واکاوی چالشهای موجود، به تولید فکر و ارائه راهکار بپردازد.
دکتر جبار علی ذاکری، رئیس سابق دانشگاه علم و صنعت نیز در این مراسم در ابتدا با اشاره به درگذشت چند تن از اساتید دانشگاه علم و صنعت بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ گفت: دانشگاه علم وصنعت جزء اولین دانشگاههایی بود که فعالیتهای خود را برنامه محور شروع کرد و امسال وارد پنجمین برنامه راهبردی خود میشود.
وی ادامه داد: اولین آیتمی که در اولین برنامه راهبردی پنجم اعمال کردیم، تزریق روح بیانیه گام دوم انقلاب بود. در این راستا در دانشگاه قرارگاهی با حضور اساتید جوان شکل گرفت.
ذاکری با اشاره به توسعه فعالیتهایفناورانه در دانشگاه علم و صنعت افزود: ما در حوزه برنامههای فناورانه در مناطق آزاد کیش و چابهار و ارس گامهای خوبی برداشتیم.
رئیس سابق دانشگاه علم و صنعت گفت: در این دوران ما تنوع بخشی درآمدهای دانشگاه در دانشگاه را شاهد بودیم و قراردادهای صنعتی دانشگاه از ۳ سال گذشته تا کنون ۴ برابر شده است.
ذاکری خاطر نشان کرد: همه میدانند که سخت است در همه رشتهها رتبه اول را کسب کرد، ولی دانشگاه علم وصنعت در حوزههای خاصی پیشرو بوده است و با بومیسازی آنها توانسته میانرشتهها و میان دانشکدهایها را تعریف کند.
وی اضافه کرد: به همت رؤسای پنج دانشگاه صنعتی کشور اقداماتی در راستای همافزایی بین دانشگاهها شکل گرفته است و دانشگاه علم و صنعت در حوزه اقتصاد مقاومتی در پنج سال گذشته از جایگاه پنجم کشوری به سوم کشوری ارتقاء پیدا کرده است.
رئیس سابق دانشگاه علم وصنعت با بیان اینکه دانشگاه علم و صنعت پیشنهاد دهنده طرح ۲+۲ بوده است، تصریح کرد: بر اساس این طرح، یک دانشگاه از داخل کشور و یک دانشگاه از کشوری که میخواهد صنعت را به کشور وارد کند، به اضافه دو سازمان در راستای انتقال صنعت از طریق دانشگاهها تلاش خواهند کرد.
دانشگاه علم و صنعت به صورت موردی بخشی از این طرح را عملیاتی کرد، اما به دلیل تحریمها متوقف شد. از آنجا که در سه دهه اخیر، کشور ما در زمینه انتقال فناوری ناموفق بوده است، این طرح میتواند پل خوبی برای انتقال فناوری بهشمار رود. امیدوارم این ایده در معاونت پژوهشوفناوری وزارت علوم پیگیری شود.
ذاکری گفت: در حال حاضر سیستم یکپارچه اداری در دانشگاه علم و صنعت وجود دارد و در زمینه برندسازی دانشجویان تلاش کرده و موفق شدهایم هر سال ورودیهای زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری در دانشگاه را افزایش دهیم.
وی با اشاره به آموزش مجازی در دوران شیوع کرونا اظهار کرد: از ابتدا بستر آموزش مجازی برای دو هزار نفر در دانشگاه علم و صنعت وجود داشت، اما با همت همکاران توانستیم زیرساختهای لازم برای ۱۵ هزار دانشجو را فراهم کنیم.
رئیس سابق دانشگاه علم وصنعت با اشاره به اقدامات فرهنگی انجام شده در دانشگاه علم و صنعت، گفت: در دوران آموزش مجازی پلتفرم خوبی برای ارتباط با دانشجویان و خانواده آنها ایجاد شده است.
وی در پایان با اشاره به اقدامات عمرانی صورت گرفته در این دانشگاه، خاطرنشان کرد: افتتاح مرکز اسناد و یک آمفی تئاتر با ظرفیت ۷۰ نفر، افتتاح ساختمان مرکز تحقیقات عصبی و مرکز تحقیقات عمران از اقدامات عمرانی دانشگاه علم و صنعت بوده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند