میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فرانتریز، پزشکان چگونه میتوانند مطمئن شوند که زخم پانسمان شده، بدون برداشتن پانسمان بهبود مییابد؟ این یک معما است زیرا برداشتن پانسمان میتواند روند بهبودی را مختل کند.
پژوهشگران "دانشگاه بولونیا"(UNIBO) در ایتالیا، نوعی بانداژ هوشمند ابداع کردهاند که به یک حسگر مجهز است و میتواند سطح رطوبت زخم را با حساسیت بالا اندازهگیری کند و سپس، دادهها را به تلفن همراه هوشمند مجاور انتقال بدهد. با وجود این بانداژ هوشمند، پزشکان دیگر مجبور نیستند پانسمان را بردارند. پژوهشگران ممکن است در آینده با تغییر هندسه و مواد موجود در بانداژ بتوانند آن را برای انواع گوناگون زخمها تنظیم کنند. این فناوری میتواند به پزشکان در نظارت سادهتر و موفقیتآمیز زخمها کمک کند.
زخمهای مزمن میتوانند منبع قابلتوجهی از رنج و ناتوانی برای افرادی باشند که آنها را تجربه میکنند. بهبود چنین زخمهایی دشوار است و عوامل بسیاری از جمله دما و سطح گلوکز میتوانند بر روند بهبود آنها تأثیر بگذارند. یکی از مهمترین این عوامل، میزان رطوبت است. خشکی یا رطوبت بیش از اندازه میتوانند روند درمان را مختل کنند.
اگر پزشک بخواهد سطح رطوبت زخم را بررسی کند، باید پانسمان را بردارد. این کار میتواند به بافت شکننده در حال بهبودی آسیب برساند. این موضوع، الهامبخش ابداع بانداژ هوشمند دانشگاه بولونیا شدهاند که میتواند راهی برای نظارت بر سطح رطوبت زخم به صورت غیرتهاجمی باشد. انتخاب مواد مورد استفاده در این بانداژ، یک چالش بود زیرا بانداژها باید زیستسازگار، یک بار مصرف و کم هزینه باشند.
بانداژ هوشمند چگونه کار میکند؟
پژوهشگران برای دستیابی به هدف خود، یک پلیمر ترکیبی موسوم به "پلی استایرن سولفونات"(PEDOT:PSS) را با استفاده از روش "چاپ سیلکاسکرین" یا "چاپ سیلک"(Screen printing) روی گاز استریل به کار بردند و سپس گاز را با مواد تجاری موجود در بازار ترکیب کردند. ایده پژوهشگران این است که تغییرات صورت گرفته در سطح رطوبت زخم، به تغییر در سیگنال الکتریکی اندازهگیری شده توسط حسگر منجر می شود.
دکتر "مارتا تسارولو"(Marta Tessarolo)، از پژوهشگران این پروژه گفت: پلی استایرن سولفونات، یک پلیمر آلی نیمه رسانا است که میتوان آن را به عنوان یک جوهر استاندارد، به سادگی روی چندین لایه ذخیره کرد. همچنین، ما یک برچسب ارزان قیمت مبتنی بر "سامانه بازشناسی با امواج رادیویی"(RFID) را به کار گرفتیم که یک بار مصرف است و میتواند با بانداژ سازگار شود. این برچسب میتواند دادههای مربوط به سطح رطوبت را به صورت بیسیم به تلفن همراه هوشمند منتقل کند و به کادر درمان امکان دهد تا بفهمند که بانداژ چه زمانی باید تعویض شود.
پژوهشگران برای آزمایش بانداژ هوشمند خود، آن را در معرض زخم مصنوعی قرار دادند و دریافتند که بانداژ، بسیار حساس است و میتواند یک ابزار ارزشمند در مدیریت زخم باشد.
دکتر "لوکا پوسانزینی"(Luca Possanzini)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما طیف وسیعی از بانداژها را با لایهها و ویژگیهای متفاوت ابداع کردیم. ایده ما این است که هر نوع زخم، از زخمهایی که به آرامی ظاهر میشوند گرفته تا زخمهای مزمن ناشی از سوختگی و تاول میتوانند پانسمان مناسب خود را داشته باشند. با وجود این، ما باید هندسه حسگر را بیشتر بهبود ببخشیم و حسگر مناسب را برای رسیدن به بهبود مطلوب تعیین کنیم تا بتوانیم فناوری خود را در انواع گوناگون زخم به کار بگیریم.
این پژوهش، در مجله "Frontiers in Physics" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین