میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، حسن ابوالقاسمی، با عنوان این مطلب که سرطان های کودکان حدود ۲ درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد، افزود: در ایران سالی ۳۰۰۰ کودک زیر ۱۵ سال مبتلا به سرطان داریم. این آمار حدودا ۱۶ در هر ۱۰۰ هزار کودک زیر ۱۵ سال است، یعنی از هر ۱۰۰ هزار کودک زیر ۱۵ سال، ۱۶ نفر در سال به سرطان مبتلا می شوند.
این فوق تخصص خون و سرطان کودکان، ادامه داد: شایع ترین سرطان ها در بین کودکان سرطان خون است و بعد از آن به ترتیب سرطان مغز و سلسله اعصاب مرکزی، سرطان های غدد لنفاوی، سرطان های تیغه عصبی، سرطان های کلیه، سرطان های استخوان و سرطان بافت نرم قرار می گیرند.
وی گفت: ماهیت سرطان های کودکان با سرطان های بزرگسالان متفاوت است و پاسخ به درمان آنها خیلی بهتر از سرطان های بزرگسالان است به طوری که امروزه با درمان های به روز و دقیق می توان گفت بیش از ۸۵ درصد سرطان های کودکان قطعی و به طور کامل درمان می شوند.
ابوالقاسمی افزود: درمان هایی که امروز برای سرطان کودکان انجام می شود، عمدتاً بر پایه داروهایی است که بیش از ۵۰ سال از کشف آنها می گذرد ولی با مطالعات بالینی و کارآزماییهای بالینی پروتکل ها اصلاح شده و در طی ۴۰ سال گذشته میزان بهبودی قطعی سرطان کودکان از کمتر ۲۰ درصد در گذشته، به بالای ۸۵ درصد در حال حاضر رسیده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکید کرد: حال اگر مطالعه بر روی داروهای جدید انجام شود و در طب اطفال توسعه پیدا کند طبیعتاً احتمال اینکه ما بتوانیم این ۱۵ درصد باقی مانده را هم درمان قطعی کنیم، وجود دارد. اما به خاطر تعداد کم سرطان های کودکان شرکت های دارویی بزرگ تمایل زیادی را برای سرمایه گذاری بر روی داروهای حیطه سرطان کودکان ندارند و طبیعتاً سرطان های کودکان باید منتظر بمانند تا دارویی در سرطان بزرگسالان تاثیرش ثابت شود و سپس در کودکان نیز مورد آزمایش قرار گیرد و نتایج حاصل از آن اعلام کند که آیا می تواند باعث بهبود سرطان های مقاوم به درمان کودکان شود یا نه.
وی گفت: امروزه آزمایشگاه خیلی به کمک طب سرطان آمده تا افراد با استفاده از داروهای که روز به روز اختصاصی تر می شوند بتوانند سلول های سرطانی را هدف قرار بدهند و از عوارض داروهای شیمیایی درمانی که در گذشته وجود داشتند (که هم سلول های طبیعی و هم سلول های سرطانی را از بین می برند) پیشگیری نمایند و خوشبختانه این علم درحال توسعه است.
این فوق تخصص خون و سرطان کودکان، ادامه داد: در ایران امتیازاتی وجود دارد که پوشش هزینه های درمان توسط بیمه و دولت و هزینه های باقی مانده توسط موسسات خیریه داخلی از قبیل موسسه خیریه محک تامین می شود (هزینه هایی از قبیل مخارج رفت و آمد و اقامت آنها و باقی مانده فرانشیزی که بیمه آن را پرداخت نمی کند) و این به والدین کمک می کند که حتی در مناطق دور افتاد بتوانند به درمان سرطان دسترسی داشته باشند.
وی افزود: از نکات منفی که می توان در زمینه سرطان کودکان به آن اشاره کرد وضعیت ثبت کودکان سرطانی است که خیلی جالب نیست و این ثبتی که اکنون در وزارت بهداشت وجود دارد، پاسخگوی نیاز کودکان و پاسخگوی نیاز محققین و انجمن های خون و سرطان به جهت اینکه بتوانند همیشه یک آمار دقیق و به روز داشته باشند نیست و لذا لازم است یک کنسرسیوم بین انجمن خون و سرطان و وزارت بهداشت و موسسه محک تشکیل شود که این کنسرسیوم بتواند سامانه ثبت بیمار خوب و دقیقی را در حوضه سرطان کودکان راه اندازی کند.
ابوالقاسمی ادامه داد: از نظر نیروی انسانی اکنون در ایران ۱۵۰ نفر نیروی فوق تخصص خون و سرطان کودکان برای این کار به خوبی تربیت شده و در بین همه استان های کشور توزیع شده اند که می توان گفت شاید غیر از یک یا دو استان در بقیه استان های کشور بین یک تا چند فوق تخصص خون و سرطان کودکان وجود دارد، بنابراین نیاز نیست که این کودکان جهت درمان به شهرهای بزرگ مثل تهران بروند و می توانند در نزدیک ترین مرکز درمان شوند.
وی گفت: امروزه امکاناتی از نظر امکانات مولکولی در کشور وجود دارد که با استفاده از این امکانات مولکولی می شود پیش بینی کرد که این سرطان چه اندازه شانس برای بهبودی دارد. یکی از نکات خیلی مهم افزایش سطح آگاهی پزشکان و همچنین مردم در جهت تشخیص زود هنگام و به موقع سرطان است که اگر در طب کودکان زمان تشخیص سرطان خیلی زود (در زمان اولیه) باشد، بیش از ۹۵ درصد سرطان کودکان درمان قطعی پیدا می کنند.
این استاد دانشگاه افزود: لازم است بدون ایجاد نگرانی در خانواده ها علائم اختصاصی سرطان را آموزش داده که اگر مورد مشکوکی وجود داشته باشد، بتوانیم بیمار را در مراحل پایین شناسایی و درمان کنیم.
وی گفت: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، طبی به نام طب سنتی است که ادعا می کند می تواند سرطان را درمان کند و در خیلی از موارد که خانواده ها به آنها مراجعه می کنند، باعث از دست رفتن زمان طلایی درمان، بالا رفتن شدت بیماری و منجر به پایین آمدن شانس درمان قطعی می شود.
این فوق تخصص خون و سرطان کودکان، افزود: در مقابل برخی از سرطان ها در کودکان مثل رتینوبلاستوما که در ته چشم ایجاد می شود پدر و مادرها می توانند حتی با نور یک موبایل به وجود آن مشکوک شوند و با تشخیص اولیه بیمار را ارجاع دهند و همچنین اگر پزشکان کودکان به طور دقیق معاینات کودکان را انجام دهند، مشاهده بزرگی غدد لنفاوی و یا لمس توده در شکم و همچنین وجود علائم غیراختصاصی که در سایر بیماری ها هم وجود دارند، مثل تب بدون علت، درد، دردهای استخوانی، ضعف و کاهش اشتها در کودکان زمانی که علت واضحی برای آنها پیدا نمی کنند با انجام آزمایشات اختصاصی می توانند سرطان ها را در Stage های پایین تشخیص دهند.
منبع : خبرگزاری مهر
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است