میرنیوز
به گزارش ایسنا، مصطفی شجری، دانش آموخته مقطع دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مدلسازی تغییرات تزریق پذیری در فرآیند تزریق آب زائد در یک چاه به علت ته نشست رسوبات معدنی» گفت: تزریق پساب واحدهای نمکزدایی میادین نفتی به درون چاه های مخصوص تزریق آب زائد سابقهای کهن در صنعت نفت جهان دارد.
وی با بیان این که این پروژه با راهنمایی دکتر فریبرز رشیدی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است، افزود: گرفتگی مداوم این چاه ها بدلیل تشکیل رسوبات معدنی و کاهش تزریقپذیری سنگ مخزن در ناحیه اطراف چاه از مهمترین چالشهای مرتبط با عملیات تزریق پساب بوده و مشکلات زیست محیطی ناشی از رهاسازی این آبها در طبیعت بیانگر اهمیت ارتقای دانش فنی شناسایی و روش بهینه برطرفسازی این رسوبات است.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه برای نخستین بار مدلسازی دینامیک رسوبات معدنی در چاه های تزریقی پساب با مدل های مختلف انجام شده است، بیان کرد: این پژوهش در سه مقیاس آزمایشگاهی، میدانی و نرمافزاری انجام شد که طی آن نوع رسوبات واقعی در مقیاس آزمایشگاهی با تستهای استاتیک شناسایی شده و با مدل سازی نرمافزاری به مقیاس چاه و میدان تبدیل و رسوبات حاصله پیشبینی شد. صحت مدل دریک چاه تزریقی پساب در جنوب غرب ایران بررسی شده و روش بهینه حذف رسوبات حاصله نیز ارائه شد.
به گفته وی، ترکیب نرمافزارهای کاربردی صنعتی با نرمافزارهای کدنویسی و فرمولاسیون روابط و مواد برای اولین بار در دو مقیاس مختلف، از چالشهای مهم این طرح بوده است.
وی با اشاره به کاربردهای نتایج این پروژه گفت: در صنعت نفت و عملیات بهره برداری از چاه های نفتی با روش ازدیاد برداشت جهت تداوم ارتقای تولید از چاه های نفتی با روش تزریق آب از چاه های مجاور می توان از نتایج این طرح بهرهمند شد.
شجری با اشاره به ویژگی های طرح افزود: نوآوری علمی و در عین حال کاملا عملیاتی بودن پروژه از اهم ویژگیهای خاص طرح به شمار می رود.
وی گفت: در بخش مدل سازی نرمافزاری و آزمایشگاهی فعالیتهای مختلفی انجام شده، اما درخصوص قیاس مدل ها و بهینهسازی مدل های موجود برای نخستین بار انجام شده است.
شجری با اشاره به مزیت های رقابتی طرح گفت: بزرگترین مزیت طرح، کاملا عملیاتی بودن پروژه در عین نوآوری علمی آن محسوب می شود.
به نقل از دانشگاه امیرکبیر، محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به کاربردهای پروژه گفت: باتوجه به اینکه اکثر میادین نفتی کشور دارای چاه های تزریق پساب بوده و کاهش میزان تزریقپذیری سنگ مخزن در ناحیه اطراف این چاه های تزریقی (هم در پروژههای EOR و هم در پروژههای دفع آبزائد) ناشی از تشکیل رسوبات معدنی بوده، سالیانه هزینههای سهمگینی جهت بهبود وضعیت این چاه ها می شود، در عین حال مشکلات زیست محیطی ناشی از رهاسازی این آبهای آلوده در طبیعت بیانگر لزوم اجرای چنین طرح هایی در مقیاس آزمایشگاهی و نرمافزاری بوده و استفاده از نتایج حاصله در صنعت نفت و گاز از دو بُعد اقتصادی و زیستمحیطی مفید فایده خواهد بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است