میرنیوز
به گزارش ایسنا، کارگاههای همتایابی علمی یکی از بروزترین و مؤثرترین روشهای ایجاد شبکه اعتماد بین محققان مختلف است که تاکنون با یکدیگر آشنایی نداشته و در راستای همکاریهای علمی در حوزههای مختلف مانند آموزشی، پژوهشی و فناوری تمایل به همکاری دارند. در حوزه بسط روابط بینالملل گلوگاه اصلی عدم وجود شناخت کافی یا اعتماد طرفینی در شروع همکاری است که کارگاههای همتایابی علمی در راستای رفع این نقیصه از کارآمدترین روشها به نظر میرسد.
در این کارگاهها اساتید دانشگاههای مختلف جهان و ایران هسته اصلی را تشکیل میدهند. همچنین دانشجویان دکتری یا محققان پسادکتری اساتید حاضر در کارگاه با حضور فعال خود در کارگاه نهتنها در نگارش پروپوزالهای همکاری بین اساتید میتوانند نقش عمدهای را ایفا کنند، بلکه در پیگیری اهداف پیشبینیشده تأثیرگذار خواهند بود.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ابتدای تأسیس معاونت امور بینالملل، تجربه اجرای موفق سه کارگاه همتایابی علمی با بنیاد پژوهش آلمان (DFG)، موسسه پژوهشهای علمی فرانسه (CNRS) و هیئت آموزش، تحقیقات و نوآوری فدرال سوئیس (SERI) را توسط دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی داشته است و نتایج بسیار مؤثری را به دست آورده است که از آن جمله میتوان به ۸ گرنت آغازین برای تعریف پروژه و یک گرنت اصلی مربوط به انجام پروژه که توسط اساتید دانشگاه امیرکبیر و همتایان آلمانی از موسسه DFG اخذ شده، اشاره کرد که رتبه اول را در بین دانشگاههای کشور داراست.
در سال ۱۳۹۷ دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نسبت به تدوین سند اجرایی و اخذ موافقتهای لازم از هیئترئیسه اقدام کرد و در مهرماه همان سال اولین کارگاه بینالمللی همتایابی علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر را با موفقیت برگزار کرد. در این رویداد ۹۰ شرکتکننده داخلی و خارجی از بیش از ۱۳ کشور دنیا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر حاضر شدند. همچنین تنوع دانشگاههای خارجی بالغبر ۲۲ دانشگاه و موسسه بود که در پنج کارگروه ساماندهی شدند.
در همین راستا کارگاه علمی همتایابی فناوری نانوالیاف برای ایجاد نگرش تحقیقات صنعتی و همگرایی فعالیتهای پژوهشی در اعضای هیئتعلمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سه بخش همتایابی، استارتاپی و نمایشگاهی در تاریخ ۳ و ۴ اسفند ۱۳۹۸ برنامهریزی شده است؛ سهگانه همتایابی، استارتاپی، نمایشگاهی میکوشد تا با شناسایی و اتصال نقاط مشترک بازیگران این اکوسیستم بر غنای هر چه بیشتر شبکه بیفزاید و موجبات تحقق حداکثری بهرهوری این گردهمایی را فراهم آورد.
در این رویداد، مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) و کانون همگرایی رویکردهای بینالمللی امیرکبیر (کهربا) نیز بهعنوان حامیان رویداد با دانشگاه صنعتی امیرکبیر همکاری میکنند. ICAN با ایجاد بستری مناسب جهت ایجاد و توسعه همکاریهای فناورانه بین پژوهشگران و شرکتهای سازنده تجهیزات ساخت و تولید در حوزه فناوری نانو، عرصه همکاریهای جدید را در فرآیند توسعه فناوری شکل داده است. این فرآیند منجر به توسعه یک محصول یا کاربرد جدید در حوزه فناوری نانو میشود و محصول نهایی در اختیار صنعت قرار میگیرد که شرکت مالک پلتفرم فناوری و زیرساخت صنعتی، پژوهشگر و صنعت از دستاوردهای مادی و معنوی این مشارکت منتفع خواهند شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور
تولد پنج قلوها در اهواز
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود
بسیجیان امروز نسل زد بسیج هستند
دیابتیها این عارضه را جدی بگیرند
تاسیس داروخانه دولتی متوقف شود
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند