میرنیوز

اجرای سالانه ۴ هزار پروژه تحقیقاتی و عدم نفوذ فناوری در کشاورزی/نقش دانش بنیان‌ها در رفع نیازها

اجرای سالانه ۴ هزار پروژه تحقیقاتی و عدم نفوذ فناوری در کشاورزی/نقش دانش بنیان‌ها در رفع نیازها 2021-05-12T12:16:45+04:30

به گزارش ایسنا دکتر غلامرضا صالحی جوزانی در دومین همایش ملی صنعت و تجاری سازی کشاورزی با بیان اینکه کشور با جمعیت ۸۰ میلیون نفری در سال ۱۵۰ میلیون تن واردات محصولات کشاورزی را دارد، افزود: از این میزان نیاز، ۱۲۴ میلیون تن محصولات و فرآورده‌های کشاورزی در داخل کشور و در بخش کشاورزی تولید می‌شود و ضریب خودکفایی کشور در این حوزه ۸۵ درصد است.

وی ادامه داد: سالانه ۲۳ تا ۲۴ میلیون تن محصولات کشاورزی به کشور وارد می‌شود که این میزان معادل ۱۲ میلیارد دلار می‌شود و در کنار آن ۷ میلیون تن صادرات داریم که شامل محصولاتی چون پسته، زعفران و برخی محصولات مانند هندوانه است.

صالحی با بیان اینکه بخش کشاورزی اشتغال ۱۳ درصدی را به همراه داشته، ضمن آنکه ۲۰ درصد از تولید ناخالص ملی از بخش کشاورزی تامین می‌شود، خاطر نشان کرد: این اعداد نشان دهنده اهمیت صنعت کشاورزی است.

واردات محصولات کشاورزی

مدیرکل دفتر امور فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به واردات ۲۳ میلیون دلاری کشور با بیان اینکه از این میزان ۱۴ میلیون تن واردات مربوط به خوراک دام (ذرت، جو و کنجاله سویا) است، اظهار کرد: ۹۰ درصد دانه‌های روغنی مورد نیاز کشور وارداتی است که این میزان معادل ۳.۵ تا ۴ میلیون دلار می‌شود و در زمینه گندم نیز در برخی از سال‌ها اقدام به واردات آن می‌کنیم که نمونه آن در سال ۱۳۹۹ بود که به دلیل بروز خشکسالی‌ها اقدام به وارد کردن ۳ میلیون تن گندم کردیم.

صالحی با اشاره به واردات ۳ میلیارد دلاری نهاده های فناورانه، این اقلام را شامل بذور فناورانه، ماشین آلات کشاورزی پیشرفته، افزودنی‌های مکمل خوراک آماده، افزودنی‌های غذایی، واکسن و داروهای دامی، انواع کود و سموم و اجداد طیور و تخم چشم زده دانست.

به گفته وی، ۱۰۰ درصد فرمولاسیون سموم شیمیایی و ۴۰ درصد از کودهای شیمیایی مورد نیاز بخش کشاورزی کشور وارداتی است.

این عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به وابستگی کشور به مرغ لاین، گفت: در این زمینه ۱۰۰ درصد وابستگی داریم، ولی با اقداماتی که در زمینه تولید لاین مرغ آرین شده، در آینده این مرغ لاین جایگزین وارداتی خواهد شد.

وی اضافه کرد: علاوه بر اینها یک میلیون تن انواع بذر در کشور تولید می‌شود که در این زمینه ۷۰ شرکت تولیدکننده بذر در کشور ایجاد شده است، ولی از سوی دیگر ۸ هزار تن بذر در حوزه سبزی و سیفی به کشور وارد می‌شود و لازم است تولید داخل این بذور در اولویت تحقیقاتی کشور قرار گیرد.

به گفته وی بذور ذرت، چغندر قند به کشور وارد می‌شود، ولی با اقداماتی که در جهت تولید داخل این بذور در کشور صورت گرفته است، به تدریج وابستگی ما به این بذور کاهش خواهد یافت.

وابستگی کشور به واردات کودهای شیمیایی و سموم

وی میزان مصرف سالانه کشور به کودشیمیایی را ۴.۵ میلیون تن ذکر کرد و گفت: با توجه به قیمت بالای این محصول، در حال حاضر تنها ۲.۵ تن از این کودها در کشور مصرف می‌شود، ضمن آنکه ۲۵۰ میلیون دلار نیز واردات فرمولاسیون کودهای شیمیایی و فسفاته داریم و در حوزه کودهای زیستی شرکت‎‌های دانش بنیان اقدام به رفع نیازهای کشور کردند، هر چند که در این زمینه در ابتدای راه هستیم.

وی به بیان وضعیت نیاز کشور به کودهای آلی پرداخت و در این باره توضیح داد: ۶۰ تا ۸۰ درصد از خاک اراضی کشاورزی کشور کمتر از یک درصد مواد آلی دارند، از این رو اراضی کشاورزی ما به شدت نیازمند کودهای آلی هستند، بر این اساس نیاز سالانه کشور در این زمینه ۹۰ میلیون تن است.

صالحی میزان پسماند کشاورزی در کشور را ۲۰۰ میلیون تن عنوان کرد و افزود: در خوزستان سالانه ۴ تا ۵ میلیون تن پسماند نیشکر دارد و اگر زمان برداشت سبز نیشکر آغاز شود، ۲ میلیون تن سرشاخه و پوشال نیشکر به این میزان اضافه می‌شود.

وی یادآور شد: این منابع می‌توانند با روش‌های فناورانه تبدیل به کودهای آلی شوند.

واردات واکسن نیازمندی دیگر کشور در حوزه کشاورزی

مدیر کل دفتر امور فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به واردات ۱۱۴ میلیون دلاری واکسن دام و طیور به کشور، گفت: در حال حاضر از ۳ واکسن آنفلوآنزا، نیوکاسل و دوگانه به میزان ۲ میلیون دوز در کشور تولید و ۳ میلیون دوز از این واکسن‌ها از خارج وارد می‌شود.

وی ادامه داد: ما در زمینه افزودنی‌های مورد مصرف در خوراک دام مانند آنزیم‌ها، اسیدآمینه‌ها، ویتامین‌ها، توکسین بایندرها، شیرین کننده‌ها، آنتی بیوتیک‌ها، مواد معدنی، باکتری‌های سیلاژ وابستگی داریم، به گونه‌ای که بر اساس آمار گمرک در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۰۰ میلیون دلار انواع افزودنی‌ها به کشور وارد شده است.

وی ادامه داد: در زمینه افزودنی‌های صنایع غذایی شامل ادویه جات، امولسیفایرها، مواد نگهدارنده، استارترها، لعاب و مواد تغلیظ دهنده‌ها و آنزیم‌ها به میزان ۳۰ درصد وابستگی داریم، به گونه‌ای که ۶۵ میلیون دلار واردات اسانس‌های نوشابه‌ها و مواد غذایی و ۱۰ میلیون دلار اسانس هلو و پرتقال بوده است.

به گفته این فعال حوزه فناوری‌های حوزه کشاورزی، این نیازها می‌تواند از سوی شرکت‌های دانش بنیان تامین شود.

عدم نفوذ فناوی در کشاورزی

صالحی تامین امنیت غذایی در کشور را مربوط به وضعیت منابع انسانی، دانش و فناوری، سرمایه گذاری و منابع استانی عنوان کرد و یادآور شد: دلایلی چون کاهش ۱۷ درصدی بارش‌ها در ۴۰ سال اخیر و کاهش ۵۲ سانتی‌متر سالانه از آب‌های زیر زمینی در ۱۰ سال اخیر موجب شده تا صنعت کشاورزی با مشکلاتی مواجه شود، از این رو نیاز است در زمینه توسعه فناوری در این صنعت بیشتر توجه شود.

وی، وارد شدن فناوری به صنعت کشاورزی را منوط به تجاری سازی فناوری دانست و خاطر نشان کرد: فرآیند تجاری سازی دارای ۱۳ مرحله است که از آن جمله می‌توان به "ایده پردازی، ارزیابی و غربالگری ایده‌ها"، "سرمایه گذاری بر روی ایده‌های منتخت"، "اجرا و توسعه ایده منتخب"، "بهینه سازی فناوری"، "استانداردسازی فناوری" و "ارائه نمونه آزمایشگاهی فناوری" اشاره کرد که متاسفانه این فرآیند در کشور برای توسعه فناوری رخ نمی‌دهد.

این عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به فعالیت ۲۱ موسسه ملی و ۳۴ مرکز استانی تحقیقاتی و ۲ هزار و ۷۰۰ هیات علمی و اجرای ۱۰ هزار پروژه تحقیقاتی در حوزه کشاورزی در کشور، گفت: بر اساس آمارها هر ساله ۴ هزار پروژه تحقیقاتی در این حوزه اجرایی می‌شود که از این تعداد ۲۵ درصد فناوری محور و ۷۵ درصد آنها "یافته مبنا" هستند و به دنبال توسعه فناوری در آنها نیستند.

وی با بیان اینکه از ۴ هزار پروژه تحقیقاتی هزار دانش فنی تولید می‌شود، اظهار کرد: از این تعداد دانش فنی ۵۰۰ مورد آن منجر به عقد قراردادهای انتقال فناوری می‌شود و ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد آن نیز وارد مرحله تولید صنعتی موفقیت آمیز خواهند شد که دلیل این نفوذ کم فناوری را باید در نبود زنجیره ایده تا ثروت دانست.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

درباره کیست کبد بیشتر بدانیم

درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
2024-11-25T08:20:42+03:30
یک فوق تخصص کبد، نکاتی را درباره کیست کبد توضیح داد.

کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟

کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟
2024-11-25T08:20:41+03:30
یک داروساز درخصوص تداخلات مصرف داروهای گیاهی و شیمیایی توضیح داد.

ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت

ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
2024-11-25T07:53:58+03:30
طبق یک مطالعه جدید، تقریباً از شروع همه‌گیری کووید، دانشمندان می‌دانند که عفونت کووید۱۹ خطر ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد.

چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی

چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
2024-11-25T07:27:20+03:30
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر اهمیت زمان‌بندی مناسب برای تغذیه بیماران دیابتی تاکید کرد.

چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز

چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
2024-11-25T07:27:19+03:30
عضو هیئت علمی گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تشریح چند باور غلط درباره راه‌های انتقال ایدز پرداخت.

چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی

چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
2024-11-25T07:27:19+03:30
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، به تشریح مهم ترین چالش های پیش روی مدیریت جدید سازمان غذا و دارو پرداخت.

هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت

هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
2024-11-25T06:47:20+03:30
یک داروساز درخصوص تداخلات مصرف داروهای گیاهی و شیمیایی توضیح داد.

پرتاب یک‌ ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴

پرتاب یک‌ ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
2024-11-25T06:20:40+03:30
یک‌ ماهواره جدید در سال ۱۴۰۴ با پرتابگر روسی سایوز به فضا پرتاب می‌شود این ماهواره قابلیت تصویربرداری دارد و ارائه خدمات اینترنت اشیا را فراهم می کند.

رایزنی برای انتشار بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی

رایزنی برای انتشار بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
2024-11-24T19:47:23+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راه‌اندازی می‌شود

مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راه‌اندازی می‌شود
2024-11-24T16:27:19+03:30
رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به انعقاد قرارداد با سقف ۱۰۰۰ میلیارد تومان با سازمان صنایع دریایی گفت: بر این اساس قرار شد مرکز تحقیقات مشترکی در بحث دریا ر...

بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند

بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
2024-11-24T16:27:19+03:30
وزیر علوم گفت: درباره بسیجیان امروزین می‌توان گفت که اینها نسل زد بسیج، یا بسیجیان عصر دیجیتال هستند.

تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران

تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
2024-11-24T16:14:00+03:30
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق شدند از فیلتر سیگار مصرف‌شده، گونه‌ای کامپوزیت نانوالیاف سلولزی-اپوکسی تولید کنند که در صنایع بسته‌بندی کارایی دارد.

مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت می‌کنند؟

مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت می‌کنند؟
2024-11-24T16:13:59+03:30
دبیر کمیته جوانی جمعیت معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت خدمات ارائه شده به مادران دانشجو را تشریح کرد.

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
2024-11-24T15:34:02+03:30
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی از انتشار کارنامه علمی آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی و دندانپزشکی سال ۱۴۰۳ خبر داد.

حمایت مجلس و دولت از طرح‌های حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف

حمایت مجلس و دولت از طرح‌های حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
2024-11-24T15:07:26+03:30
نماینده مردم تهران در بازدید از سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف گفت: فعالیت‌های این سازمان در حوزه آب و آبیاری بخصوص ساخت و اجرای طرح فناوری آب شیرین کن مورد...

۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند

۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
2024-11-24T15:07:26+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: ما قبول می‌کنیم که شیوه‌نامه جدید مجدد بازنگری شود و در آن حتماً از نقطه نظرات نهاد نمایندگی رهبری و نمایندگان مجلس...

توسعه زیرساخت‌های رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری

توسعه زیرساخت‌های رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
2024-11-24T14:53:59+03:30
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو، از الزام مراکز درمانی برای ایجاد زیرساخت‌های استعلام شناسه رهگیری تجهیزات و ملزومات پزشکی خبر داد.

دستاورد اقتصادی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در محک

دستاورد اقتصادی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در محک
2024-11-24T14:40:42+03:30
مدیرعامل محک گفت: ایرانیان با عضویت در مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز، اقدامی بی‌نظیر در حمایت از بیماران نیازمند پیوند و جلوگیری از خروج ارز از کش...

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
2024-11-24T14:40:42+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از پژوهشگاه رویان خواست که تجارب موفق خود را مستندسازی و به اشتراک بگذارد تا دیگر مراکز علمی نیز از این تجربیات بهره‌برداری کنند.

قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد

قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
2024-11-24T14:40:41+03:30
محققان دانشگاه استنفورد و موسسه دیپ مایند گوگل به دستاوردی مهم در حوزه قل های هوش مصنوعی یا عاملانی که می توانند شخصیت کاربر را تقلید کنند، دست یافته اند.

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
2024-11-24T14:27:20+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از پژوهشگاه رویان خواست که تجارب موفق خود را مستندسازی و به اشتراک بگذارد تا دیگر مراکز علمی نیز از این تجربیات بهره‌برداری کنند.

نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران

نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
2024-11-24T14:27:19+03:30
سومین نشست دبیران مناطق دهگانه معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در سالجاری، ۶ آذر ماه به میزبانی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری می‌شود

شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری می‌شود
2024-11-24T14:27:19+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: ما قبول می‌کنیم که شیوه‌نامه جدید مجدد بازنگری شود و در آن حتماً از نقطه نظرات نهاد نمایندگی رهبری و نمایندگان مجلس...

رفع مشکل تحریمی دانش بنیان‌های دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی

رفع مشکل تحریمی دانش بنیان‌های دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
2024-11-24T14:14:01+03:30
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی از فعال کردن اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری برای سال های ۱۴۰۳و ۱۴۰۴ به منظور تحول در سرمایه گذاری این حوزه خبر داد.

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
2024-11-24T14:14:00+03:30
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی از انتشار کارنامه علمی آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی و دندانپزشکی سال ۱۴۰۳ خبر داد.

جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین

جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
2024-11-24T13:33:59+03:30
محققان عینکی ابداع کرده اند که از ایجاد تشنج در بیماران مبتلا به یکی از انواع صرع جلوگیری می کند تا آنها بتوانند به راحتی تلویزیون تماشا کنند و بازی رایانه ا...

۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید

۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
2024-11-24T13:20:39+03:30
زوال عقل را می توان یکی از بیماری های دوران سالمندی نام برد که متاسفانه در حال جوان شدن است.

بازدید طلاب مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا

بازدید طلاب مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
2024-11-24T13:20:38+03:30
مدیر مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ حوزه‌های علمیه گفت: طلاب شرکت‌کننده در دوره آموزشی مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا بازدید کردند.

واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستان‌ها

واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستان‌ها
2024-11-24T13:07:20+03:30
معاون درمان وزارت بهداشت بر انجام تمهیدات لازم جهت حل هرگونه مشکل در زمان قطعی برق و نوسانات گاز در بیمارستان های کشور تاکید کرد.

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
2024-11-24T13:07:19+03:30
جزئیات تاییدیه آزمایش تراشه نورالینک در کانادا حاکی از آن است که ۶ بیمار انتخاب می شوند تا در بخشی از مغز هرکدام ۶۴ الکترود کاشته شود.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)