میرنیوز
مرتضی نخعی امرودی، با عنوان این مطلب که آرتروز آرنج یک بیماری اکتسابی است که پس از گذشت زمان در بدن حادث میشود، گفت: هرکدام از مفاصل بدن میتوانند به آرتروز مبتلا شوند و آرتروز آرنج یکی از آنها است.
وی با عنوان این مطلب که آرتروز آرنج معمولاً افراد میانسال را درگیرمی کند، افزود: در اثر ابتلاء به این بیماری، غضروف مفصلی نرمتر و شکنندهتر شده و کم کم شکافهایی در آن پیدا میشود و به مرور زمان و با بدتر شدن بیماری، قطعاتی از آن کنده میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: وقتی بیماری آرتروز آرنج پیشرفت کند، قطعات بزرگتری از غضروفهای بین دو استخوان جدا شده و عملاً تماس استخوان با استخوان اتفاق میافتد.
نخعی امرودی اظهار داشت: در صورت ابتلاء به آرتروز، غضروفها از بین میروند و استخوان بر روی استخوان حرکت کرده، خراشیده شده و باعث بروز درد میشود. به دنبال آن بیمار کم کم نمیتواند مفصل خود را حرکت دهد و بنابراین به مرور زمان دامنه حرکتی آرنج کمتر و کمتر میشود و این امر باعث میشود که پس از گذشت زمان مفصل آرنج نتواند به طور کامل صاف و خم شود.
به گفته وی، مهمترین نشانه ابتلاء به آرتروز آرنج، ایجاد محدودیت حرکتی است. یعنی بیمار نمیتواند آرنج خود را به طور کامل صاف و یا آن را کامل خم کند.
این جراح شانه و آرنج افزود: این محدودیت حرکتی معمولاً همراه با درد است و گاهی اوقات هنگام گیر کردن استخوانها بر روی یکدیگر سر و صداهایی به صورت خرت خرت کردن هم احساس میشود.
نخعی امرودی اضافه کرد: بعضی اوقات نیز در صورت ابتلاء به آرتروز آرنج قطعات غضروف شکسته شده بین دو استخوان دو طرف مفصل در برخی زوایا گیر میکنند و آرنج دچار قفل شدگی میشود و بیمار با کمی تکان دادن آن را آزاد میکند.
این جراح شانه و آرنج مطرح کرد: معمولاً مفصل که دچار آرتروز میشود مقداری نیز تورم در آن وجود دارد و از آرنج سالم بزرگتر به نظر میرسد. در اغلب موارد همراه آرتروز مفاصل، مقدار مایع مفصل نیز افزایش مییابد که در اصطلاح عامیانه به آن میگویند «مفصل آب آورده است». بنابراین افزایش مایع مفصلی خود یک بیماری جداگانه نیست و معمولاً نشانهای از سایر بیماریهای مفصلی مانند آرتروز است.
وی اظهار داشت: فردی که دچار آرتروز آرنج میشود، در هنگام انجام کارهای سنگین دچار درد در ناحیه آرنج شده و توان حرکت دادن این ناحیه نیز در برخی موارد وجود ندارد.
نخعی امرودی در ارتباط با علل بروز آرتروز آرنج، گفت: عواملی مثل سن، انجام ورزشهای سنگین، آسیبهای وارده به آرنج و شکستگی یا دررفتگیهای قبلی از عوامل مستعد کننده آرتروز هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: معمولاً این بیماری در افرادی که کارهای سنگین دستی و نیز در ورزشکارانی که ضربات سنگین با دست میزنند مانند بوکسورها شایعتر است.
وی افزود: راه تشخیص آرتروز آرنج در مرحله اول گرفتن شرح حال و معاینه است. اگر قرار باشد بیمار با جراحی درمان شود یا به مشکل دیگری غیر از آرتروز هم شک داشته باشیم از کارهای تشخیصی دیگر مانند ام آر آی و سی تی اسکن نیز استفاده میکنیم.
منبع : خبرگزاری مهر
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر