میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، به لطف فناوری دانشمندان دانشگاه "جانز هاپکینز" و برای نخستین بار در دنیا، یک فرد مبتلا به "فلج چهار اندام" قادر به کنترل همزمان یک جفت بازوی مصنوعی شد.
فلج چهار اندام که "کوادریپلژی"(Quadriplegia) و "تتراپلژی" هم نامیده میشود، نوعی از فلج است که در این حالت، انسان حس و کنترل در دستها و پاهای خود را از دست میدهد.
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه "جانز هاپکینز" و آزمایشگاه فیزیک کاربردی این دانشگاه برای کاشت شش الکترود در مغز "رابرت بوز چمیلوسکی" در یک عمل جراحی ۱۰ ساعته همکاری کردند.
در بیانیه مطبوعاتی دانشگاه "جانز هاپکینز" توضیح داده شده است که نتیجه این شد که "چمیلوسکی" از نظر احساسی، بهبودی را در دستان خود احساس کرد و اکنون میتواند بازوهای مصنوعی خود را به صورت ذهنی حرکت دهد.
بیش از سه دهه است که "چمیلوسکی" در پی یک حادثه موج سواری فلج شده و این حادثه باعث شده تنها اندکی حرکت در اندام هایش داشته باشد.
اکنون تقریباً دو سال از همکاری میان محققان دانشگاه "جانز هاپکینز" میگذرد و حالا "چمیلوسکی" قادر است از هر دو بازوی رباتیک خود برای انجام کارهای ساده مانند غذا خوردن استفاده کند.
"پابلو سلنیک" مدیر طب فیزیکی و توانبخشی در دانشکده پزشکی دانشگاه "جان هاپکینز" و یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی میگوید: این نوع تحقیق که به عنوان "رابط مغز و رایانه"(BCI) شناخته میشود، در بیشتر موارد فقط بر روی یک بازو متمرکز شده بود که فقط از طرف یک طرف مغز کنترل میشود.
"گابریلا کانتاررو" استادیار طب فیزیکی و توانبخشی در دانشکده پزشکی دانشگاه "جان هاپکینز" و یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی اضافه میکند: کنترل همزمان رابط مغز و ماشین در دو اندام، یک چالش خاص است، زیرا این یک اتفاق ساده ۱ + ۱ از آنچه که بازوی چپ و راست انجام میدهند، نیست، بلکه بیشتر شبیه تلاش برای محاسبه مجموع فعالیتهای آنها است.
این فناوری از سیستمی استفاده میکند که با استفاده از هوش مصنوعی بخشی از کنترل رباتیک را خودکار میکند. هدف این بود که سیگنالهای رابط مغز و رایانه با رباتیک و هوش مصنوعی ترکیب شود تا به کاربر اجازه دهد روی جزئیات، از جمله اینکه چه اشیایی را بردارد، کجای یک تکه غذا را برش بزند و غیره تمرکز کند، در حالی که اساساً اجازه میدهد هوش مصنوعی پس از تصمیم گیری، کنترل امور را به دست آورد.
"فرانچسکو تنوره" مهندس برق در دانشگاه "جانز هاپکینز" و عضو این تیم تحقیقاتی میگوید: گامهای بعدی ما برای این کار، شامل گسترش تعداد و انواع فعالیتها در زندگی روزمره است که میتوانیم این شکل از همکاری انسان و ماشین را نشان دهیم و همچنین با انجام کارها، بازخورد حسی بیشتری به کاربران ارائه دهیم."
وی افزود: این بدان معناست که کاربر نیازی به اتکای کامل به بینایی ندارد تا بداند که آیا موفق شده است یا نه. در واقع فرد میتواند اشیاء را احساس کند و مانند یک فرد سالم، بدون اینکه به کفشهای خود نگاه کند، بتواند بندهای کفش خود را ببندد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر