میرنیوز
به گزارش ایسنا، کمیته برنامهریزی استانداردهای مکانیک و فلزشناسی، در مهر ماه ۱۳۹۹ با حضور نماینده ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و نماینده واحد تولیدکننده گرمکنهای گازسوز تابشی نانوکاتالیستی تشکیل شد و پس از پرسشوپاسخ و بحث فراوان، با تدوین استاندارد ملی ویژگیها و روش آزمون برای گرمکنهای گازسوز تابشی نانو کاتالیستی موافقت کرد.
طبق مصوبه این کمیته، تدوین این استاندارد به یکی از شرکتهای دانشبنیان که بزرگترین واحد تولیدکننده این محصول در کشور است، واگذار شد. این شرکت دانشبنیان با همکاری مرکز تحقیقاتی انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ایران، در سال ۱۳۹۵ موفق به دستیابی به دانش فنی و ساخت اولین نمونه تجاری گرمکنهای (گازسوز تابشی) نانو کاتالیستی در ایران شد. هم اکنون این شرکت قابلیت تولید گرمکنهای نانوکاتالیستی با ظرفیت ۱۵۰ دستگاه در سال و در ابعاد گوناگون را دارد.
برای توسعه دانش فنی و ساخت این محصول در این شرکت، تاکنون ۲ تز دکتری، ۶ پایان نامه کارشناسی ارشد و ۵ پایان نامه کارشناسی انجام گرفته و از نتایج آنها بیش از ۲۰ مقاله شامل ۲ مقاله ISI و ۳ مقاله علمی– پژوهشی و ۱۵ مقاله در کنفرانسهای بینالمللی منتشر شده است.
مجوز دانشبنیان تولیدی نوع ۱، گواهی نامه نانومقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، ثبت اختراع و گواهینامه اختراع سطح ۳ از بنیاد ملی نخبگان برای انواع مختلف گرمکنهای تابشی نانوکاتالیستی، تاییدیههای مختلف از: شرکت ملی گاز ایران، شرکت گاز استان تهران، سازمان گسترش و نوسازی، شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، انجمن احتراق ایران و کسب رتبه در جشنواره دانایی خلیج فارس و جشنواره ملی ابتکارها و اختراعهای سوخت و احتراق برخی از تاییدیهها و سوابق مرتبط با این محصول است.
گرمکنهای نانوکاتالیستی دارای مزایای فوق العادهای نسبت به سایر انواع گرمکنها هستند که "بازدهی انرژی بالا"، "آلایندگی زیست محیطی کم"، "ایمنی بسیار بالا به واسطه کاهش دمای احتراق و حذف شعله" تنها سه مزیت اصلی این محصول به شمار میرود.
گرمکنهای نانوکاتالیستی در صنایع گوناگونی چون نفت و گاز (پیش گرمایش سیالات فرآیندی، گرمایش موضعی تجهیزات ابزار دقیق)، کورههای رنگ آمیزی (چوب، پلاستیک، فلز)، کورههای رطوبت زدایی؛ خشککنها (کاشی، چوب، کاغذ، پارچه و چرم؛، غذایی (خشک کردن ماکارونی، لازانیا، سیب زمینی، برنج، خشکبار، گندم، چای، سیفیجات)، گرمایش ساکن و سیار در سولهها، کارگاهها، مرغداریها، کاروانها و خانهها کاربرد دارد.
بر اساس اعلام ستاد نانو، این فناوری تا چند سال پیش تنها در انحصار کشورهای منطقه آمریکای شمالی و معدود کشورهای اروپایی بود، اما هم اکنون تولید این محصول در کشور با قیمتی تقریبا معادل ۵۰ درصد نمونههای مشابه خارجی تولید میشود. علی رغم آنکه در سالهای گذشته بخش عمده نیاز کشور به این نوع گرمکن از طریق واردات محصول تامین شده است و چند سالی است طراحی و ساخت گرمکنهای نانوکاتالیستی در شرکتهای داخلی انجام میشود، اما هنوز استاندارد ملی برای این محصول خاص تدوین نشده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است