میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست دکتر معصومه جرجانی دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت با دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) وزارت بهداشت در این معاونت برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر معصومه جرجانی، ضمن اشاره به مفاد آئین نامه آموزشی دورههای PhD مصوب وزارت بهداشت و ابلاغ آن به دانشگاههای علوم پزشکی، بیان کرد: دانشگاهها با توجه به جایگاه علمی خود و میزان تمایزی که مسؤولین دانشگاه برای موسسه خود قائل هستند، ضمن رعایت حداقلهای موجود در آئین نامه، شرایط ویژهای برای دفاع از پایان نامه در نظر میگیرند. بدیهی است وزارت بهداشت بر رعایت حداقلهای تعیین شده در آئیننامه دوره دکتری تخصصی مصوب شورای عالی برنامه ریزی تاکید دارد.
وی ضمن اشاره به شرایط خاص کشور از نظر اقتصادی و مشکلات تامین بودجه خریداری مواد و تجهیزات مورد نیاز اجرای تحقیقات، اظهار داشت: هم در آئین نامه جدید و هم در مصوبات اخیر شورای عالی برنامه ریزی امکان جایگزین شدن محصولات دانشی به جای مقاله فراهم شده است.
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت با بیان ضرورت جهت دهی پایان نامهها برای حل مشکلات و نیازهای حوزه سلامت، اظهار داشت: دانشجویان و اساتید، طرحهای تحقیقاتی را به گونهای طراحی و برنامه ریزی کنند که علاوه بر کاهش هزینهها، محصول محور بوده و این خود میتواند همراه با مقالات با کیفیت مطلوب نیز باشد.
جرجانی در پاسخ به درخواست «پیگیری پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان دکتری تخصصی در ترم ۱۰»، خاطرنشان کرد: حداکثر طول دوره تحصیل دانشجویان در آئین نامه مشخص شه و پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان در خارج از سنوات مجاز تحصیلی طبق ضوابط و مقررات ابلاغی با تایید هیات امنای دانشگاهها است.
این مقام مسؤول با بیان اینکه آئین نامه فرصت مطالعاتی به طور کلی لغو نشده است، گفت: در صورتی که انجام یک پروژه یا بخشی از پروژه تحقیقاتی به تأیید استاد راهنما در کشور امکان پذیر نباشد، دانشجو میتواند با ارائه تأیید استاد راهنما، درخواست استفاده از فرصت مطالعاتی را به معاونت آموزشی دانشگاه ارائه کرده و در صورت تأیید دانشگاه و ارسال آن به وزارت بهداشت، درخواست در کمیته تخصصی مربوطه در مرکز خدمات آموزشی بررسی و تصمیم گیری صورت خواهد گرفت.
وی با بیان توانمندیهای علمی و تخصصی موجود در داخل کشور و امکان استفاده از فرصتهای مطالعاتی داخلی، اظهار داشت: شرایط اقتصادی کشور و مشکلات موجود در تامین ارز در محدود کردن سفرهای مطالعاتی به خارج از کشور بی تاثیر نیست و بهتر است دانشجویان تا حد امکان پروژههای تحقیقاتی خود را متناسب با شرایط و امکانات موجود در کشور برنامه ریزی کنند.
جرجانی در خصوص تغییر شرایط ورود به آزمون دکتری تخصصی، ضمن تأیید اهمیت سطح زبان انگلیسی در توانمندی دانشجو در مطالعه مقالات و استفاده از منابع علمی و اطلاعاتی در مقطع دکتری تخصصی، تصریح کرد: ارزیابی سطح زبان در بخش مصاحبه آزمون دکتری مورد توجه بیشتری قرار گرفته است و نمرات آزمونهای زبان ملی در کسب امتیاز بخش مصاحبه نقش دارد. در عین حال برای تقویت سطح زبان در طول تحصیل نیز میتوان برنامه ریزی کرد به نحوی که دانشجویان به سطح قابل قبولی از توانمندی برسند.
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت ضمن منطقی دانستن برخی از دلایل مطروحه در خصوص مخالفت دانشجویان با مصوبه جدید وزارت بهداشت مبنی بر پرداخت هزینه تعهدات آموزش رایگان دانشجویان کارشناسی ارشد و مقاطع دکتری تخصصی، اظهار داشت: با توجه به پیگیریهای اخیر دانشجویان و شکایات واصله، این مصوبه در حال بررسی مجدد است.
در ابتدای این نشست دکتر پارسایی، دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) وزارت بهداشت به مصوبه جدید وزارت بهداشت مبنی بر «پرداخت هزینه تعهدات آموزش رایگان دانشجویان کارشناسی ارشد و مقاطع دکتری تخصصی بر اساس دانشجویان شهریه پرداز در پردیسهای بین الملل علوم پزشکی در سال فراغت از تحصیل افراد» اشاره کرد و خواستار لغو این مصوبه با توجه به پیگیریهای گذشته مجمع دبیران شوراهای صنفی دبیران وزارت بهداشت شد.
پارسایی شرایط فعلی دفاع از پایان نامههای مقطع دکتری تخصصی را با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی کشور عادلانه ندانست و عدم اجرای آئین نامه آموزشی دوره دکتری تخصصی توسط دانشگاهها را نیز امری غیر قانونی عنوان کرد.
دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) وزارت بهداشت در ادامه در خصوص عدم پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان ترم ۱۰ دکتری تخصصی در اکثر دانشگاهها نیز شرایط موجود سیاسی و اقتصادی حاکم بر جامعه را مثال زد و بیان داشت: با توجه به مشکلات موجود در روند اجرای پایان نامهها درخواست پیگیری پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان دکتری تخصصی در ترم ۱۰ را داریم.
این فعال دانشجویی در خصوص فرصت مطالعاتی و شرایط فعلی آن به بیان مشکلات موجود پرداخت و حمایت و برنامه ریزی بیشتر وزارت بهداشت جهت ارائه فرصت مطالعاتی به دانشجویان مقطع دکتری تخصصی را خواستار شد.
وی همچنین با انتقاد در خصوص «تغییر شرایط ورود به آزمون دکتری تخصصی» با بیان اینکه مدرک زبان در حقیقت یک معیار در انتخاب افراد توانمند است، تسلط نسبی بر زبان را لازمه تحصیل در مقطع دکتری تخصصی دانست و شرایط فعلی را ایجاد فرصتی برای ضایع شدن حق دانشجویان دیگر عنوان کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است