میرنیوز
به گزارش ایسنا، معصومه پاشایی بهرام در دومین نشست تخصصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه نباید برای هر ۷ منطقه آزاد نسخه یکسانی پیچیده شود، اظهار کرد: برای این مناطق مشوقهایی در نظر گرفته شد اما متأسفانه بسیاری از مناطق زمانی به توسعه رسیدند که زمان این مشوقها پایان یافته بود.
وی با بیان اینکه دیدگاه مجلس یازدهم در ابتدا به مناطق آزاد منفی بود اما هماکنون چنین نیست، گفت: منطقه آزاد ارس باید بیشتر به سمت صنعتیتر شدن حرکت کند تا تجاری شدن. همچنین باید به ظرفیتهای گردشگری این منطقه توجه ویژه و اهمیت داده شود و باید در این مناطق مدیریت یکپارچهای وجود داشته باشد.
در ادامه این نشست احمد جمالی سرپرست معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان اینکه رویکرد اصلی در تأسیس مناطق آزاد ایجاد تعامل با حوزه بین الملل بوده است، افزود: باید به موارد قانونی به عنوان ستونهای اصلی مناطق آزاد توجه شود.
وی با بیان اینکه برای تحقق صادرات دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و همکاران تلاش کردند، گفت: در فاصله سالهای ۸۰ تا ۸۹ مجموعه صادرات بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار و در سال گذشته، تولیدات ۴۰ میلیارد دلار بوده است.
سرپرست معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اختصاص تشویقهایی برای این مناطق با هدف افزایش صادرات و ایجاد اشتغال در ادامه خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی بیش از ۲۰۰۰ واحد تولیدی و بیش از ۱۰۰۰ بخش خدماتی در مناطق آزاد تشکیل شد که به اشتغال کمک کرد.
جمالی با بیان اینکه هم اکنون کمترین میزان بیکاری در مناطق آزاد است، گفت: در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۸ بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی اتفاق افتاد که در حوزه سرمایه بخش خصوصی نقش پررنگی دارد. وی عمده سرمایه گذاری را در مناطق آزاد صادرات محور برشمرد.
بر اساس این گزارش، قاسمی زاده مدیر برنامه ریزی و بودجه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه از آبان ماه وارد بودجه ۱۴۰۰ میشویم، گفت: باید برنامه هفتم را در مناطق آزاد زودتر از سرزمین اصلی اجرا کرد.
وی با بیان اینکه نباید برای مناطق آزاد برنامهریزی جامع شود، افزود: برنامه هفتم بر مبنای برخی چالشها و آسیبهای بنیادی دنبال میشود.
مدیر برنامه ریزی و بودجه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ادامه داد: تشکیلات و نیروی انسانی در مناطق آزاد نیازمند بازسازی و بازنگری هستند. از مسائل اساسی در مناطق آزاد بحث اقتصادی است همچنین توانمندسازی جوامع محلی و مردم محلی نیز اصلی اساسی است.
قاسمی زاده با بیان اینکه برای ۶۹۰ پروژه عمرانی در مناطق آزاد بودجه مصوب داریم، گفت: بخش مهم صادرات و تولیدات در مناطق ویژه وجود دارد.
محسن نریمان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس هم با بیان اینکه هدف از ایجاد مناطق آزاد حذف بروکراتیک پیچ در پیچ بوده است، گفت: در قبال آن وظیف داریم مدیریت یکپارچهای در مناطق آزاد ایجاد کنیم.
وی با اشاره به ماده ۶۵ قانون و تأکید بر ایجاد یکپارچگی مدیریت در این مناطق افزود: در سالهایی، واردات بر صادرات در منطقه آزاد ارس تفوق یافت اما در سالهای اخیر و تحت فشارهای تحریم صادرات افزایش و واردات کاهش یافت.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس با بیان اینکه هم اکنون تزار تجاری منطقه آزاد ارس ۳۴۰ میلیون دلار است، در ادامه از راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری برای شرکتهای دانش بنیان در این منطقه خبر داد و گفت: همچنین فضای مناسب۵۰ هکتاری برای این شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته ایم.
نریمان با بیان اینکه باید میان صاحبان ایده و سرمایه گذاران تفاهمی ایجاد شود، افزود: باید شمار شرکت دانش بنیان در منطق آزاد ارس افزایش یابد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است