میرنیوز
به گزارش ایسنا،دکتر ایرج سیاسی، بنیانگذار انستیتو روانپزشکی تهران در آیین نکوداشت خود طی سخنانی بیان کرد: وقتی دکتر شیخالاسلامزاده انجمن توانبخشی را برای معلولین پایه گذاری کرده بود، برای بیماران روانی و معتادین برنامهای نداشت، بنابراین از من خواست به ایران بروم و برنامه و راهکاری برای این کمبود ارائه دهم. من به ایران آمدم. پس از مدت کوتاهی یک برنامه نسبتا سادهای تهیه کردم و برای ایشان بردم. البته ۱۰ دقیقه برای ملاقات به بنده وقت داده بودند اما صحبت ما دقیقا سه ساعت طول کشید. در این سه ساعت ما با هم یک الفت دائمی پیدا کردیم. وجه مشترک ما دو چیز بود یک عشق به وطن و دوم عشق به کمک به هموطنان؛ این عشق وجه مشترک ما بود. بدون شک همه کارهایی که من توانستم انجام بدهم بدون کمک ایشان و همراهی ایشان امکان پذیر نبود.
وی افزود: به یاد دارم برای معرفی من به عنوان قائم مقام وزیر همه مدیران عامل استانها را دعوت کرده بود و آنجا گفت، از این به بعد حرف دکتر سیاسی حرف من است.
دکتر سیاسی گفت: برنامه ما با 6 نفر شروع شد، من و آقایان دکتر ابوالقاسم تهرانی، دکتر کیومرث فرد، دکتر علی شمعی، دکتر جواد رازانی و دکتر جمشید احمدی هسته اولیه انستیتو پزشکی تهران را تشکیل دادیم.
وی خاطرنشان کرد: از دکتر شیخ الاسلام زاده سه تعهد گرفته بودیم. اول اینکه کسی در کار ما دخالت نکند، دوم اینکه تمامی مدیران عامل استانها با ما همکاری کنند و سوم اینکه محدودیت مالی نداشته باشیم. در آن زمان بیمارستانهای روانی شامل بیمارستان رازی در تهران با ۱۶۵۰ تخت که همیشه بیش از ۲ هزار نفر بیمار داشت، بیمارستان همدان، اصفهان، کرمان و مشهد که هر کدام ۴۰۰ تخت داشتند؛ بیمارستان مشهد تنها بیمارستانی بود که دو نفر روانپزشک داشت یعنی حدود سه هزار تخت برای سی میلیون جمعیت. جمعا ۱۲۰ روانپزشک در ایران فعالیت داشتند و از این تعداد ۱۰۰ نفر در تهران و فقط ۲۰ نفر در سایر استانها بودند.
وی ادامه داد: برای درمان افراد معتاد در تهران بیمارستان ونک بود با ۱۲۰ تخت، رضاییه با ۶۰ تخت و مراکز دیگر با تعداد تخت کمتر یعنی جمعا ۲۸۰ تخت برای بستری وجود داشت. از لحاظ نیروی انسانی هم، افراد آموزش دیده بسیار کم بودند.
سیاسی گفت: با شناخت از این کمبودها در کشور بعد از پذیرش مسئولیت با شور و شوق کار شروع شد و به برنامهای بلندپروازانه برای ارائه خدمت در سراسر کشور فکر میکردیم. کارهایی که انجام شد، آنقدر زیاد است که ارائه آنها در این فرصت محدود امکان پذیر نیست.
در بخشی از این مراسم، دکتر مهرداد افتخار، مدیر گروه روان پزشکی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان، در گفتههای خود به بررسی فعالیتهای پژوهشی دکتر سیاسی در سه حوزه روانپزشکی، جامعه شناسی و علوم اجتماعی پرداخت.
در ادامه، دکتر جلیل کوهپایهزاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به عنوان سخنران بعدی از دست اندرکاران برگزاری مراسم تقدیر کرد و گفت: برای من جالب است که انستیتو روانپزشکی تهران در چهل و اندی سال پیش بر مبنای تفکری که الان بر دانشگاههای نسل سوم حاکم است، پیریزی شده تا در زمانه خود پاسخگوی سلامت اجتماعی مردم باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه ما از الگوهای درست، به خوبی استفاده نمی کنیم، افزود: پاسداشت اساتید در الگوسازی برای فعالیتهای بعدی، از مواردی است که در دانشگاه علوم پزشکی ایران به آن توجه داریم.
دکتر کیومرث فرد، مدیر اسبق آموزش انستیتو روان پزشکی تهران نیز در ادامه مراسم از نحوه آشنایی خود با انستیتو روانپزشکی گفت. از روزهایی که دانشگاه تهران او را به بهانه نداشتن ردیف، نپذیرفت اما دکتر سیاسی او را با آغوش باز پذیرفت.
دکتر احمد محیط؛ رییس اسبق انستیتو روانپزشکی تهران نیز که در مرداد ۱۳۵۷ به توصیه دکتر انوشیروانی برای همکاری با انستیتو روانپزشکی تهران به ایران میآید. وی مهربانی، فروتنی و توان بالای رهبری را مهم ترین ویژگیهای دکتر ایرج سیاسی میداند.
دکتر محیط بعد از انقلاب ۵۷، به پیشنهاد دکتر سامی وزیر وقت بهداری، عهده دار میراث با ارزش دکتر سیاسی می شود. به گفته وی دکتر ایرج سیاسی تا اواخر سال ۱۳۵۸ که در ایران بودند، حداقل هفته ای دو سه بار به انستیتو می آمدند و ارتباط خود را با مجموعه حفظ کردند.
دکتر سید احمد جلیلی؛ رییس اسبق انجمن علمی روان پزشکان ایران نیز در فیلم ضبط شده ای که برای کمیته اجرایی مراسم فرستاده بود، با اشاره به سوابق خاندان سیاسی به ویژه دکتر علی اکبر سیاسی از خدمات ارزنده دکتر ایرج سیاسی در انستیتو روانپزشکی تهران به نیکی یاد کرد.
در ادامه فیلم سخنان دکتر جعفر بوالهری؛ رییس سابق دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان در مراسم به نمایش گذاشته شد. فردی که در سال ۱۳۷۱ به ریاست انستیتو روانپزشکی تهران منصوب می شود و با پیگیری او در سال ۱۳۹۲ انستیتو با حفظ نام خود به «دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان» تبدیل میشود.
هنوز به جایگاهی که دکتر سیاسی در مدت دو، سه سال رسید، نرسیدهایم
دکتر مریم رسولیان نیز که در سالهای قبل مدیریت گروه روان پزشکی این دانشکده را به عهده داشت، در سخنانی به اهمیت سلامت روانی اجتماعی اشاره کرد و گفت: با وجود توجه ویژه یه این موضوع در ده سال اخیر، به نظر می رسد هنوز به جایگاهی که دکتر سیاسی در مدت دو - سه سال رسیدند، نرسیدیم.
وی با بیان اینکه این به معنا نیست که از اهمیت ارزش فعالیتهای پژوهشگرانی که در این حوزه کار می کنند از جمله خود من، بخواهیم کم کنیم، افزود: باید فکر کرد که چه شد در سال های ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶ این رویکرد به اجرا رسید اما بعد از انقلاب ادامه پیدا نکرد.
دکتر رسولیان گفت: متاسفانه برای اجرای آنچه که دکتر سیاسی در ذهن داشت، زمان کافی نبود و حرکت ایشان نهادینه نشد اما از بین هم نرفت و پاک نشد. برگزاری این بزرگداشت با این تاخیر هم نشانه همین است که نهالی که ایشان کاشتند همچنان در حال رشد است.
سخنران بعدی دکتر میرمحمدف ولی مجد تیموری از شاگردان استاد سیاسی بود. وی از روزگاری یاد کرد که به دست و پای بیماران روانی زنجیر می زدند و با آمدن روانپزشکی مدرن به کشور توسط دکتر ایرج سیاسی این وضعیت تغییر کرد.
دکتر مجد با اشاره به اخذ موافقت وزارت علوم برای آموزش دوره دستیاری در انستیتو روانپزشکی تهران که خود از اولین دانشجویان این دوره بود، گفت: بعدها رشتههای مختلفی مانند روانشناسی درمان، روان پرستاری و دکترای تخصصی روانشناسی نیز راه اندازی شدند. دکتر سیاسی قصد داشتند مراکز روانپزشکی را در سایر شهرهای کشور نیز دایر کنند، در تبریز، اهواز، کرمان، شیراز و ...
دکتر فریدون سیاسی برادر کوچکتر دکتر ایرج سیاسی تنها عضو خاندان سیاسی بود که در مرکز همایش های رازی حضور داشت. او که خود استاد بازنشسته دانشگاه تهران و از پایهگذاران علوم تغذیه در کشور است، مهربانی، ساده زیستی، پرکاری و همچنین علاقه به شعر و ادبیات فارسی را از ویژگیهای بارز برادرش دانست.
وی با بیان اینکه ایرج پرکاری را از پدر به ارث برده، افزود: وقتی از او پرسیدم چرا روانپزشکی خواندی؟ گفت به دو دلیل. اول اینکه به جامعه و ملت خودم علاقه مند بودم و دوم اینکه پدر من هم روانشناس بوده است.
وی افزود: ایرج همواره شنونده خوبی برای درد و دل های دیگران بوده و سعی می کند، مشکلاتشان را برطرف کند و بدون اینکه کسی بداند به افراد نیازمند کمک میکرد.
بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در پایان این آیین، سردیس دکتر ایرج سیاسی رونمایی شد و لوح گرامیداشت مقام شامخ این استاد به امضای سایر اساتید، دوستان و شاگردانش رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است