میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، طی روزهای اخیر و در ایام امتحانات، دانشجویان دانشگاه صدا و سیما در پی تصمیمات و تدابیر مسئولان این دانشگاه در زمینه برگزاری امتحانات حضوری، اعتراضاتی داشتند.
یکی از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص اعتراض دانشجویان به برگزاری آزمونهای حضوری در این دانشگاه گفت: در شرایطی که دانشگاه های تهران هم تعطیل بودند و در ادامه نیز اعلام شد امتحانات دانشگاه ها بصورت مجازی برگزار می شود، دانشگاه صدا و سیما اصرار داشت که امتحانات حضوری خواهد بود.
وی افزود: این اصرار و تاکید در حالی صورت می گرفت که بسیاری از دروس، دروسی نبودند که امکان برگزاری امتحان مجازی نداشته باشند؛ مثل امتحان دروس معارف، دروس تئوری و برخی درس های دیگر که می شد به راحتی غیر حضوری برگزار شود. نکته جالب اینکه حتی برخی از خود اساتید با برگزاری آزمون بصورت مجازی موافق بودند، اما مسئولین دانشگاه با این وجود مصرانه پای حرف و خود ایستادند.
این دانشجوی دانشگاه صدا و سیما، ادامه داد: دانشجویان در مواجهه با اصرار سوال برانگیز مدیران دانشگاه مبنی بر الزامی بودن امتحانات بصورت حضوری به اشکال و انحای مختلف بنای اعتراض گذاشتند؛ چندین بار با رییس و معاونین دانشگاه صحبت شد که اصلا کسی پاسخگو نبود. تا اینکه نهایتا دانشجویان با نامه نگاری با وزارت بهداشت، وزارت کشور، ستاد کرونا استان تهران و سایر نهادهای و ارگانهای مسئول و ناظر، درخواست رسیدگی کردند.
وی با اشاره به اینکه بدنبال این اقدام دانشجویان یکی از معاونین وزارت کشور و همچنین ستاد کرونا استان تهران با دانشگاه نامه نگاری و به برگزاری امتحانات بصورت غیرحضوری، تاکید کردند، اظهار داشت: عجیب اما این بود که دانشگاه در مواجهه با این نامه نگاری ها، از تصمیم خودش برنگشت و جوابی که به این نامه ها داد، پاسخی قانع کننده نبود.
این دانشجو با بیان اینکه پس از پایان امتحانات دانشجویان ارشد، طبق الزام دانشگاه مبنی بر امتحانات حضوری، امتحانات کاردانی و کارشناسی از ۲۱ تیرماه آغاز شد، گفت: چند روزی که از حضور دانشجویان در محیط دانشگاه و خوابگاه ها گذشت، ۲ نفر از دانشجویان در یکی از خوابگاه ها تهران مشکوک به کرونا تشخیص داده شدند که خیلی زود آنها را از ماندن در خوابگاه منع و راهی شهرهای محل زندگی شان کردند.
وی ادامه داد: در همین راستا دانشگاه چند روز پیش همه خوابگاه ها را تعطیل و اعلام کرد، امتحانات و کلاس ها لغو شده و دانشجویان باید به شهرهای خود بازگردند.
این عضو بسیج دانشگاه صدا و سیما افزود: تاسف آور اینکه، در این شرایط هیچ یک از مسئولین دانشگاه، نه تنها خود را در قبال این اتفاق مسئول نمی داند، بلکه حتی به علت چنین بی تدبیری، یک عذرخواهی هم از دانشجویان نداشتند.
وی افزود: فکر نمی کنم که بتوان تخمین دقیقی از تعداد مبتلایان داشت. به هر حال ما در خوابگاه ارتباط نزدیک با هم داشتیم، غذا را از یک جای مشترک می گرفتیم، سرویس بهداشتی ها مشترک بود و مشخص نیست که خدای نکرده ممکن است چه تعداد مبتلا شده باشند.
عضو بسیج دانشگاه صدا و سیما با ابراز تاسف از اینکه همین حالا نیز مدیران و مسئولین دانشگاه بر تصمیم اشتباه خود صحه گذاشته و در مقابل اعتراض دانشجویان از خود دفاع و آن را اقدامی درست قلمداد می کنند، گفت: جالب اینکه به دلیل ابتلای همین چند نفر دانشجو به کرونا، امتحانات لغو شده است. این درحالیست که دانشجویان سایر دانشگاه ها سر وقت امتحانات را بصورت مجازی داده و در واقع تکلیف ترمشان مشخص شده است.
این دانشجو گفت: این درحالیست که از همان اواخر فروردین که دانشگاه صدا و سیما اعلام کرد امتحانات بصورت حضوری خواهد بود، ما نامه نگاری ها را آغاز و درخواست خود را بر این پایه و اساس که همه دانشگاه ها بمنظور پیشگیری شیوع بیماری بنای برگزاری امتحانات مجازی دارند، پس بهتر است که امتحانات ما نیز مجازی باشد، اعلام کردیم که متاسفانه دانشگاه مصرانه بر تصمیم خود تاکید کرد.
به گزارش مهر، دانشجویان دانشگاه صدا و سیما همچنین در نامه ای به رئیس سازمان صدا و سیما نسبت به رویه دانشگاه صدا و سیما نسبت به اتفاقات رخ داده اعتراض کردند و خواستار برخورد با عاملین این بحران شدند.
متن این نامه به شرح زیر است؛
جناب آقای دکتر علی عسگری ریاست محترم سازمان صدا و سیما به استحضار میرساند در حالی که از تاریخ ۱۳ تیرماه سال جاری ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به وضعیت خطرناک استان تهران هشدار داده بود و نسبت به اعمال خودقرنطینگی شهروندان، عدم تجمع، خودداری از سفرهای غیرضروری، در خانه ماندن و تا حد امکان عدم استفاده از وسائل نقلیه عمومی توصیه کردهبود، دانشگاه صداوسیما در تصمیمی عجیب، اقدام به بازگشایی خوابگاهها و حضوریکردن امتحانات پایان ترم نمود.
به نحوی که تمام دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه، برای برگزاری امتحانات حضوری، مجبور به حضور در دانشگاه شدند. حالآنکه بیشتر از نیمی از دانشجویان این دانشگاه، ساکن شهرستانهای اقصی نقاط کشور و بعضاً محدودههای قرمز کرونایی هستند که برای رسیدن به تهران باید ساعتها سفر کنند و بدیهی است که ممکن است ناقل کرونا از شهرستان به خوابگاههای دانشگاه سازمان بوده باشند. تلخی ماجرا آنجاست که قبل از جدیشدن این تصمیم، دانشجویان به روشهای مختلف، به مسئولین محترم دانشگاه مطالبات را بیان کردند و تلاش کردند تا انتقادات خود و زنگ خطر را به گوش ایشان برسانند اما با کمال تأسف با تهدید به کمیته انظباطی، و برچسب هایی هم چون «تهرانی، بیانضباط، عده معدود و با مقاصد خاص» مواجه شدند.
و بالاخره آنچه توسط دانشجویان و خانوادههایشان پیشبینی میشد و مورد دغدغه بود متاسفانه اتفاق افتاد... در مورخ ۳۰ تیر و در پی مشخص شدن چند دانشجوی خوابگاهی مشکوک به کرونا، دانشگاه در اقدامی شتابزده دستور به تخلیه هرچه سریعتر خوابگاهها و لغو همه امتحانات مجازی را در سکوت خبری داد؛ اما نوع برخورد نامسئولانه ریاست دانشگاه صداوسیما با دانشجویان مشکوک به کرونا، خبر از سوءتدبیر و بیبرنامگی مدیریتی دانشگاه رسانه ملی میدهد که ضربات این تصمیم برای سازمان صداوسیما و دانشجویان جبرانناپذیر است.
با استناد به پاسخ آزمایش و نسخه چند تن از دانشجویان که پس از معاینه و تست اولیه کرونا در مرکز بهداشت صداوسیما و دریافت گواهی قرنطینه از پزشک، نزد مسئولین دانشگاه رفته و وضعیت خود را گزارش میکنند اما با سهلانگاری و بیاهمیتی توسط مسئولین امر روبهرو میشوند و به آنها پاسخ داده میشود که دانشگاه در این اتفاق مسئولیتی را نمیپذیرد. تنها راهکاری که دانشگاه در برابر این اتفاق پیش رو میگذارد تخلیه فوری خوابگاه است و به آنها دستور برگشت به شهرستان خودشان را میدهند، این دانشجویان که بنا به دستور پزشک نیاز به ارزیابی مجدد و تست معتبرتر داشتند، با حال بسیار نامساعد از خوابگاه نیز رانده میشوند.
کمترین اقدامی که از دانشگاه انتظار میرفت قرنطینه دانشجویان مشکوک و دارای علائم بسیار شبیه به کرونا در مدت زمان دستور پزشک متخصص و آزمایشهای نهایی جهت اطمینان به وضعیت بیماری این عزیزان بود که مدیران محترم دانشگاه به دلیل فکر نکردن به این احتمالات قوی، راه حلی نداشتند. مسئولان دانشگاه تنها به این بسنده کردند که مسئول بهداشت سازمان دستور به استراحت و قرنطینه منزل داده اند و نه در خوابگاه.
حالآنکه هر عقل سلیمی انتظار دارد دانشجویی که به زور و اجبار و با اعتماد به پروتکلها و تدابیر وعده داده شده به تهران آمده مورد مراقبت و قرنطیه چندروزه و آزمایشهای pcr و سیتیاسکن قرار بگیرد و بعد در صورت عدم ابتلای قطعی روانه منزل شوند. بزرگوار، حال در اینجا چند سوال برای ما دانشجویان دانشگاه صداوسیما که آیندهساز این سازمانیم مطرح است:
۱. ماجرا چیست که رسانه ملی، هر روز از آمار ابتلا به کرونا و لزوم رعایت پروتکلها و فاصلهگذاری اجتماعی و غیره سخن میگوید، اما دانشگاه تحت امر همین سازمان، جان دانشجویان خود را به دلیل خودرأیی و لجاجت در مدیریت و صرفاً برای چند امتحان ترمی جان دانشجویان و خانوادههایشان را به خطر میاندازد؟در حالی که حتی بعضی از اساتید به انجام امتحان مجازی اعتقاد داشتند اما دانشگاه آنها را موظف به انجام امتحان حضوری کرد.
۲. دکتر اسفندیاری ریاست دانشگاه به چه دلیل و به اطمینان کدام تدابیر پیشگیرانه، اصرار به برگزاری امتحانات حضوری و کشاندن چند صد دانشجو از اقصی نقاط کشور و تجمیع آنها در خوابگاه داشتهاند؟ حالا که مجبور به غیرحضوریشدن امتحانات شدهاند، چه راهکاری پیش میگیرند؟ پس چرا این راهکار را از همان ابتدا و پیش از به وجود آمدن همه این مخاطرات ارائه ندادند؟ جان دانشجویان و خانوادههایشان اینقدر کماهمیت است و در معادلات تصمیمگیری مدیران دانشگاه نیست؟
۳. چرا تدابیر پیشگیرانه مورد ادعای رئیس محترم دانشگاه، توان پیشگیری از ابتلای دانشجویان را نداشت و در نهایت تدابیری برای ابتلای احتمالی نیز وجود نداشت؟ و باز هم دانشگاه مجبور به عقبنشینی و لغو امتحانات، آن هم در روزهای واپسین شدهاست؟ اگر تعطیلی دانشگاه به دلیل وضعیت قرمز شهر تهران بوده پس چرا از سه روز پیش از این که هشدار داده شد دانشگاه اقدامی نکرد و اگر تعطیلی خوابگاه و دانشگاه به دلیل مشکوک بودن دانشجویان به ابتلای کرونا بود، پس چرا این دانشجویان را با بی مسئولیتی به سمت شهرستان هایشان روانه کردند؟
۴. اکنون که بیش از نیمی از دانشجویان خوابگاهی، به اجبار در کمتر از ۲۴ ساعت به شهرستانها و خانههایشان بازگردانده شدهاند، آقای اسفندیاری از کدام قرنطینه و کدام درمان سخن میگویند؟ مسئول ابتلای احتمالی خانواده های دانشجویان مشکوک و ناقل در شهرستانهای مقصد کیست؟ ما دانشجویان دانشگاه صدا و سیما که سکوت در برابر این بیتدبیری و حقوق ضایع شده هم دانشگاهیان و خوابگاهیمان را خیانت میدانیم با اعلام نارضایتی از برخورد و مدیریت مسئولین دانشگاه از شما به عنوان دلسوز مردم و انقلاب درخواست میکنیم:
۱- انجام آزمایش نهایی از همه دانشجویان مشکوک به کرونا که به شهرهایشان فرستاده شدهاند با قبول هزینه از طرف دانشگاه جهت اطمینان نهایی و کاهش استرس همه دانشجویان ساکن خوابگاه.
۲- دلجویی و عذرخواهی رسمی از خانواده دانشجویانی که با وجود مخالفتهای شدید مجبور به فرستادن عزیزانشان به تهران شدند و در نهایت نیز با تحمل چند روز دلشوره اینبار نگران سلامت فرزندانی هستند که نمیدانند ناقل بیماری هستند و یا سالم اند؟ (برخورد مسئولین اصلی دانشگاه در این امر واقعا جای تاسف دارد. نه تنها عذرخواهی کوچکی از دانشجویان انجام نگرفت بلکه آنها نیز در کلام به نوعی به تمسخر گرفته شدند.)
۳. برخورد با عاملین ایجاد این بحران برای دانشجویان و خانوادههایشان در دانشگاه صداوسیما.
از خداوند متعال توفیق هر چه بیشتر خدمت به مردم و انقلاب اسلامی را برای شما و همه دانشجویان خواستاریم.
والله المستعان جمعی از دانشجویان دانشگاه صداوسیما سوم مرداد ماه ۱۳۹۹
منبع : خبرگزاری مهر
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور
تولد پنج قلوها در اهواز
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود
بسیجیان امروز نسل زد بسیج هستند
دیابتیها این عارضه را جدی بگیرند
تاسیس داروخانه دولتی متوقف شود
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد